Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΑΛΣ: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ Άδεια ανατροφής τέκνων”...

Θεσσαλονίκη 27-01-2017

ΠΡΟΣ: 1) ΠΟΕΠΛΣ
2) ΠΕΑΛΣ
Από Χρήστο Πασχαλάκη

Σχετ: Η ΩΠ: 031340/01-17 διαταγή ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/ΔΠ.

Σύμφωνα με την σχετική, έγινε αποδεκτή η υπ' αριθμ. 183/2016 γνωμοδότηση του Δ' τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτου (Ν.Σ.Κ.), με την οποία, η εννεάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου, σε περίπτωση που το τέκνο συμπληρώνει το έκτο έτος της ηλικίας του σε μικρότερο των εννέα μηνών διάστημα από την υποβολή της σχετικής αίτησης, η άδεια ανατροφής χορηγείται μέχρι τη συμπλήρωση του έκτου έτους της ηλικίας του τέκνου, με την ανάλογη σύντμηση.
Το θέμα το είχαμε αναδείξει ως ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας (προηγούμενο Δ.Σ.) με την αρ. πρωτ.: 05/2016 / 13-01-2016 επιστολή μας, ζητώντας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας, την  ορθή και δίκαιη εφαρμογή του π.δ. Αδειών.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε, για να δώσει η διοίκηση σαφείς εντολές, περιμένοντας την σχετική γνωμοδότηση.
Γεννιέται πλέον το εύλογο ερώτημα, τι γίνεται με τους συναδέλφους που δικαιούνταν την άδεια, αλλά η διοίκηση, με το αιτιολογικό ότι ¨δεν είναι άπαξ και συνεχόμενο το διάστημα των εννέα μηνών αλλά μικρότερο χρονικό διάστημα¨, απέρριπτε τις αιτήσεις είτε προφορικά είτε εγγράφως; Τι γίνεται με αυτούς τους συναδέλφους οι οποίοι ενώ δικαιούνταν την άδεια ανατροφής με την ανάλογη σύντμηση δεν την έλαβαν και πλέον το τέκνο τους έχει ξεπεράσει το έκτο έτος της ηλικίας του;
Οφείλει η διοίκηση ν' αναγνωρίσει το λάθος της και να χορηγήσει κατ' εξαίρεση το τμήμα της άδειας που δικαιούνταν ο κάθε συνάδελφος.
Καλούνται οι διοικήσεις των ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες επ' ωφελεία των αδικημένων συναδέλφων μας.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->