Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΔΑΝΕΛΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ..ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΩΝ -ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ.


ΠΡΟΣ ΠΕΑΛΣ
Σας αποστέλλουμε το Δ.Τ. της τοποθέτησης του Ειδικού Αγορητή του Ποταμιού κ. Σπύρου Δανέλλη στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EEEΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Στο σχετικό απόσπασμα της εισήγησής του, που αφορά το ζήτημα που θέσατε υπόψη μας με σχετικό υπόμνημά σας, ο βουλευτής ανέφερε:

[...Για το άρθρο 42 θεωρούμε λογικό το αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών  Λιμενικού  Σώματος – των οποίων το υπόμνημα καταθέτω και στα πρακτικά – η κρίση των Αρχιπλοιάρχων να μη γίνεται από το πρώτο έτος, που ο αξιωματικός θα βρίσκεται στο βαθμό αυτό, γιατί είναι ανορθολογικό και κοστοβόρο.

Σπατάλη ανθρώπινου κεφαλαίου και οικονομικών πόρων στις μέρες μας είναι εξωφρενική.

Ήδη, τα δύο χρόνια, τα οποία μέχρι σήμερα ορίζονται ως περίοδος στασιμότητας στον συγκεκριμένο βαθμό είναι λίγα για την παρούσα συγκυρία στενών πόρων και περιορισμένων δυνατοτήτων, τόσο στην εξέλιξη του προσωπικού, όσο και στην συνταξιοδότησή του.

Και επειδή όντως πρέπει να εξομοιωθεί με τα υπόλοιπα σώματα το αυτονόητα ορθό είναι τα υπόλοιπα Σώματα να ακολουθήσουν το Λιμενικό από το ένα στα δύο χρόνια.

Γιατί, εν τέλει, δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε και στην παρούσα οικονομική συγκυρία  συνταξιούχους ετών 50…

Όσο για την παράλληλη επετηρίδα, οι σημερινές διατάξεις αποκλείουν σημαντικό αριθμό αξιωματικών και παρότι τα σχέδια νόμου που είχαν αναρτηθεί προς διαβούλευση επί Υπουργίας Δρίτσα στο αρθρ. 42 παρ. 2 συμπεριελάμβαναν τη γενίκευση της διάταξης περί παράλληλης επετηρίδας, στο παρόν σχέδιο παραλήφθηκαν.

Τι σας εμποδίζει να προσθέσετε αυτή τη διάταξη στο αρθρ. 43;...]
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->