Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ « Περικοπές Μισθών – Συντάξεων και Επικουρικών Ταμείων - Προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν οικονομικά οφέλη στην Χώρα μας»
ΚΑΒΑΛΑ, 22 / 03 / 2017
Προς:

 - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ / ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΡΙΖΑ
 κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΕΞΙΟ
 - ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ
- ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Κ.Ε.
κ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝ.ΕΛ.
κ. ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
κ. ΛΕΒΕΝΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Κοινοποίηση:- ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ
- ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ
- ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
- Μ.Μ.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ

Θέμα: « Περικοπές Μισθών – Συντάξεων και Επικουρικών Ταμείων - Προτάσεις
για μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν οικονομικά οφέλη στην Χώρα μας»

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, αξιότιμοι πρόεδροι των κομμάτων, σας γνωρίζουμε ότι οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τα εν ενεργεία στελέχη αυτών, εδώ και επτά (7) χρόνια βιώνουμε τις χειρότερες μέρες της ζωής μας, γιατί στοχοποιηθήκαμε περισσότερο απ’ όλους τους κλάδους του Δημοσίου, αφού δεχθήκαμε δώδεκα (12) φορές περικοπές. 


Οι περικοπές στην κύρια σύνταξη έχουν φθάσει μέχρι 67% και στα ταμεία 73% μετά από το P.S.I. που πάρθηκαν τα αποθέματα από τα ταμεία που ήταν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

 Τα λάθη που είχαν γίνει κατά καιρούς από την κυβέρνηση ήταν κακουργηματικά.

 Τα αποθέματα τα εκμεταλλευόταν η Τράπεζα Ελλάδος χωρίς κανένα επιτόκιο για να ενισχυθούν τα ταμεία όταν μάλιστα το επιτόκιο ήταν 25% και 28% και όχι μόνο αυτό, παίχτηκαν και στο χρηματιστήριο με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλο μέρος του αρχικού κεφαλαίου χωρίς καν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν. 

Όλα αυτά γινόντουσαν κάτω από την ασυλία που είχαν οι Βουλευτές και οι Τραπεζίτες με αποτέλεσμα να κάνουν πάρτι με τα λεφτά των εργαζομένων, χορηγώντας μεγάλα δάνεια σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν και μάλιστα, αγύριστα σε πολλές περιπτώσεις.

Κύριοι, οι στρατιωτικοί και τα σώματα Ασφαλείας δεν είχαν το προνόμιο όπως οι άλλοι κλάδοι του Δημοσίου να κάνουν δεύτερη δουλειά και να έχουν έξτρα οικονομικούς πόρους. Ο μισθός και η σύνταξη που παίρνουν τα στελέχη αυτά είναι όλοι οι πόροι τους για να ζήσουν την οικογένειά τους.

Ήταν μεγάλο λάθος που εντάχθηκαν στα μνημόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, παραδίδοντας έτσι την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας στους δανειστές μας, ακόμα και η Αργεντινή από τις χώρες που μπήκαν στα μνημόνια δεν το δέχθηκε αυτό.

Τα Ειδικά μισθολόγια, με την συμπάθειά μας προς τους άλλους εργαζομένους όπως π.χ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ιατρικού κλάδου κ.λπ., δεν είναι το ίδιο με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, διότι εμείς φεύγοντας από το σώμα και περνώντας στην αποστρατεία είμαστε τελειωμένοι και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο για να συμπληρώσουμε το εισόδημά μας, και αυτό γιατί το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε, είναι η υπεράσπιση της χώρας και η εξυπηρέτηση του πολίτη παρέχοντάς του ασφάλεια, ενώ ο Ιατρός μπορεί να ανοίξει ένα ιατρείο για να συμπληρώσει το εισόδημά του, όπως και ο Δικαστικός αντίστοιχα μπορεί να ανοίξει ένα δικηγορικό γραφείο.

Κόκκινα Δάνεια: Μετά από τις περικοπές που δεχθήκαμε δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα δάνεια που πήραμε - χωρίς να φταίμε εμείς - από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς και από άλλες τράπεζες. 

Οι ένστολοι εφόσον μια ζωή ήταν σε μεταθέσεις, υπηρετώντας σε διάφορα μέρη της χώρας, όταν βγήκαν στην αποστρατεία τους πήραν δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για να αγοράσουν σπίτια από 60 έως 120 τμ., βάζοντας το 40% του εισοδήματός τους για την εκπλήρωση των δανείων, ενώ σήμερα με τις περικοπές που έγιναν δεν μπορούν να πληρωθούν τα δάνεια αυτά, ενώ θα μπορούσαν να γίνει μια συνεννόηση με τις τράπεζες και να υπάρξει μια βούληση ώστε αυτά τα δάνεια να κουρευτούν, πράγμα που όχι μόνο αυτό δεν έγινε αλλά βλέπουμε να χάνονται σπίτια στους πλειστηριασμούς και πολλοί απόστρατοι στα τελευταία χρόνια της ζωής τους να μένουν στους δρόμους χωρίς σπίτι και μάλιστα χωρίς να φταίνε οι ίδιοι για το αποτέλεσμα αυτό.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στη Θράκη οι τουρκικές τράπεζες δίνουν χαμηλότοκα δάνεια για την αποπληρωμή των δανείων (κόκκινων ή μη) των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ η πατρίδα μας, μας παραπέμπει στο Νόμο Κατσέλη!! 

Αναρωτηθείτε που έχουμε φτάσει από τις εξοντωτικές περικοπές γιατί με τα λεφτά που παίρνουμε δεν μπορούμε να ζήσουμε, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας που έχουν πετύχει στα πανεπιστήμια, ενώ πολλοί καταφεύγουν ακόμα και στα κοινωνικά συσσίτια προκειμένου να βρούνε ένα ζεστό πιάτο φαγητό. 

Επίσης βλέπουμε αυτοκτονίες σε καθημερινή βάση ακόμα και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας καθώς και έκνομες παράνομες πράξεις όπως ληστείες από ένστολους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Το κακό δεν έχει σταματημό, καθώς βλέπουμε η σπατάλη στο Δημόσιο να συνεχίζεται, με παράνομους διορισμούς ημετέρων και να σπαταλούνται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ημετέρους, σε μετακλητούς και επιστημονικούς συνεργάτες της οικογενειοκρατίας των πολιτικών και σαν να μην έφτανε αυτό ο Υπουργός Οικονομικών χορήγησε 800 ευρώ επίδομα μηνιαίως σε υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, όταν σήμερα οι εν ενεργεία Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας παίρνουν μισθό 1.500 ευρώ.

Επίσης σήμερα όλοι οι βουλευτές έχουν ευνοϊκά γι’ αυτούς προνόμια, όπως αφορολόγητο 70% των εισοδημάτων τους, έχουν απαλλαγή από κατάσχεση μισθού τους, σε σχέση με τους υπόλοιπους απλούς πολίτες της χώρας μας, αλλάζουν τα αυτοκίνητά τους … και η σπατάλη συνεχίζεται! Κατά τα άλλα το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει ότι όλοι οι πολίτες της χώρας είναι ίσοι και ισχύει το ίδιο για όλους. Όπως επίσης πλέον υπάρχει παράθυρο από τις περικοπές για τους βουλευτές, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες!

Όσον αφορά τις χρεώσεις της Δ.Ε.Η. ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει 9 χαράτσια επιπλέον από την κατανάλωση ρεύματος, οι λογαριασμοί που έρχονται είναι «φουσκωμένοι», με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συνάδελφοί μας να κάνουν ρυθμίσεις για να μπορέσουν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Μήπως όλα αυτά μήπως γίνονται εσκεμμένα για να είναι όλοι χρεωμένοι;;;; 

Παρόλα αυτά όμως οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ κρατούν τα μισθολογικά τους προνόμια, π.χ. ένας υπομηχανικός εργαζόμενος της Δ.Ε.Η. και σήμερα συνταξιούχος, έγγαμος, παίρνει οικογενειακό επίδομα 300 ευρώ το μήνα. Παρακαλούμε λοιπόν όλα τα κόμματα, τον αρμόδιο Υπουργό αλλά και τη Δικαιοσύνη να εξετάσουν τη νομιμότητα επιβολής των αβάσταχτων χαρατσιών των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. (ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ κ.λπ.).

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Πρόεδροι των κομμάτων, σας γνωρίζουμε ότι όλες οι ειδικές κατηγορίες – ειδικότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (όπως Κυβερνήτες Πολεμικής Αεροπορίας, Κυβερνήτες – Μηχανικοί Σκαφών Πολεμικού Ναυτικού και Σωμάτων Ασφαλείας), βρίσκονται στα πρόθυρα της παραίτησης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι οι περικοπές που έχουν υποστεί είναι δυσβάσταχτες και δεν μπορούν πλέον να ζήσουν με τον μικρό μισθό που παίρνουν, και μάλιστα πολλοί εξ αυτών στρέφονται με μεγάλο ενδιαφέρον να φύγουν για άλλες χώρες (Γερμανία) προς ενίσχυση των εκεί ενόπλων δυνάμεων της κάθε χώρας, μιας και δελεάζονται από τους παχυλούς μισθούς που προσφέρουν αυτές οι χώρες.

Επίσης παρόλο που έχουμε δικαιωθεί από τα Ανώτατα Δικαστήρια για τις περικοπές των μισθών μας, δεν βλέπουμε να τα επιστρέφει η κυβέρνηση όπως έχει κάνει σε άλλους κλάδους.
Όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που τα Βαλκάνια και η Μεσόγειος βρίσκονται σε έκρυθμη κατάσταση έτοιμη να εκραγεί. Και μην γελιόμαστε κύριοι, όταν δεν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας δεν έχεις ισχυρή φωνή στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας θα έχεις προβλήματα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ, που θα σας παρακαλέσουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας: έχουμε στην Ελλάδα γύρω στα 25 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας το χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας,. Όλοι αυτοί ζητάνε πρώτα-πρώτα Ασφάλεια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους και έπειτα θέλουν καθαρές παραλίες και θάλασσες. Για να τα έχουν όλα αυτά ας τους υποχρεώσουμε να πληρώσουν ανταποδοτικά ένα ειδικό τέλος κατά την είσοδό τους στη χώρα μας.

 Σε πάρα πολλά κράτη εφαρμόζεται ειδικό τέλος που πάει στα Ταμεία, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Βουλγαρία κ.ά. που υποχρεώνουν τους τουρίστες να πληρώνουν μέσω των ξενοδοχείων που διαμένουν, ένα ειδικό τέλος από 2 έως 12 ευρώ την ημέρα. Στην Γαλλία υποχρεώνουν όποιο όχημα αυτοκίνητο εισέρχεται στο εσωτερικό της χώρας τους να καταβάλει ένα ειδικό τέλος για την ρύπανση του περιβάλλοντος και στην Βουλγαρία μόλις περνάς τα σύνορα πληρώνεις 5 ευρώ, ενώ στην Τουρκία όλες οι εταιρίες πληρώνουν ένα ειδικό τέλος για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Άλλη πρότασή μας είναι να μπει ένα ειδικό εισπρακτικό τέλος στους συναλλασσόμενους στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης να ιδρυθεί στο Λιμενικό Σώμα Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ελέγχει ό,τι κινείται στη θάλασσα καθώς και στην χερσαία ζώνη. Δεν είναι δυνατόν όλοι να ζητάνε βοήθεια, τόσο το ΣΔΟΕ όσο και η Εφορία από το Λιμενικό, και το Λιμενικό Σώμα να μην έχει Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος καθότι όπως γνωρίζεται όλα τα αρχεία τα έχει το Λιμενικό Σώμα. Μόνο έτσι θα μαζευτούν λεφτά στα ταμεία του κράτους.

Επίσης, επειδή έχουμε μεγάλο αρχαίο και θρησκευτικό πολιτισμό σε άλλα κράτη, με δικά μας αρχαιολογικά ευρήματα, όπως (Λούβρο Γαλλίας, Αγγλία, Γερμανία), τα κράτη αυτά εξοικονομούν δισεκατομμύρια ευρώ, θα μπορούσαμε και εμείς από τα αποθέματα χρυσού που διαθέτουμε σαν χώρα να κόψουμε νομίσματα με την παλιά κοπή και να μπαίνανε σε μεγάλες εκθέσεις του κόσμου με αποτέλεσμα να δεκαπλασιάζαμε την αξία του χρυσού μας.

Θα πρέπει να διεκδικήσουμε την επιστροφή των Αρχαίων ευρημάτων στην χώρα μας μέσω της ΙΝΤΕΡΠΟΛ που έχει αρμόδιο τμήμα για κλεμμένο θησαυρό Αρχαίου και Θρησκευτικού υλικού.
Επίσης να διεκδικήσουμε από τον προϋπολογισμό του κάθε μουσείου ξένης χώρας με δικά μας ευρήματα ένα ποσοστό 20% όπως έκανε πρόσφατα η Τουρκία από την Νικομήδεια Τουρκίας προς την Γερμανία.

Στο τρίτο μνημόνιο που ψηφίσατε, από 01-07-2016 εφαρμόζετε ο νέος ασφαλιστικός νόμος 4387/16, όπου σύμφωνα με το άρθρο 44 συμπεριλήφθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στον Ε.Φ.Κ.Α., άποψή μας είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κακώς συμπεριλήφθησαν στον Ε.Φ.Κ.Α., διότι οι συνθήκες εργασίας και η υφή της δουλειάς των ένστολων δεν έχουν καμία σχέση με τους άλλους κλάδους εργαζόμενους της χώρας, μιας και οι ένστολοι εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, 365μερες το χρόνο και πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό ταμείο Ασφάλισης που να συμπεριλαμβάνει μόνο της Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Επίσης το τρίτο μνημόνιο ισοπεδώνει όλες τις τάξεις, αλλά παρόλα αυτά, ακόμη κάποιοι κρατάνε προνόμια και παίρνουν τρεις και τέσσερις συντάξεις. Καλό θα είναι να δείξετε παλικαριά και ταπεινότητα, σήμερα που η οικονομία βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, και να επιβάλλεται σε αυτούς να διαλέξουν να παίρνουν μία σύνταξη ώστε να περικοπούν οι παραπάνω σπατάλες.

Μπορείτε να μας δώσετε μια εξήγηση γιατί οι υπάλληλοι της Βουλής δεν συμπεριλαμβάνονται στο ασφαλιστικό και συνεχίζουν να παίρνουν 17 μισθούς;

Κύριοι τελειώνοντας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να στηρίζετε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας εμπράκτως για να είναι το φρόνημα των ανδρών ψηλά. Επίσης να έχετε υπόψη σας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σύμφωνα με γκάλοπ που διεξήχθη βρίσκονται στην 1η θέση της εκτίμησης του Ελληνικού Λαού από 4η που θέση που κατείχαν τα προηγούμενα χρόνια. Και ακόμη σας θυμίζουμε ένα ρητό των Αρχαίων Ελλήνων που κατά καιρούς το ξεχνάτε: «όταν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, τότε έχεις ισχυρή φωνή στο εξωτερικό και είσαι υπολογίσιμος». Ειδικά σήμερα που οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Λιμενικό Σώμα επαγρυπνούν στο Β. Αιγαίο με τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες που εισέρχονται από την γείτονα Τουρκία, επαγρυπνούν και στηρίζουν τα θαλάσσια σύνορά μας και την Α.Ο.Ζ. Τουλάχιστον στα εθνικά κόμματα επιβάλλεται όλα τα κόμματα της Βουλής να είναι ενωμένα.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Κιοσσές Ηλίας Πόντικας Χρήστος
Υπαστυνόμος ε.α. Υπαστυνόμος ε.α.

Με εκτίμηση,
elenikos2@hotmail.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->