Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΤΝ!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΤΟ ΜΤΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΚΑΘΩΣ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ!
Σύμφωνα με την ΠΕΑΛΣ:
"Στο πλαίσιο της τακτικής, αναγκαίας και εποικοδομητικής συνεργασίας μας με το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, συμμετείχαμε χθες 22-03-2017 σε ευρεία συνάντηση-παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ταμείου. Στη συνάντηση αυτή, παρουσία του κ. Υπαρχηχού ΓΕΝ, μετείχε σχεδόν το σύνολο των εκπροσώπων μετόχων και μερισματούχων εν ενεργεία και εν αποστρατεία, στελεχών Λ.Σ. και Π.Ν.
Από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο ε.α. Ν. Βαζαίο Π. Ν. και Αρχιπλοίαρχο (Ο) Ν. Πέτσο Π.Ν. αντίστοιχα, παρουσιάστηκαν, με τρόπο πλήρη και εμπεριστατωμένο,  τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου (ΜΤΝ, ΒΟΕΑ, ΕΚΟΕΜΝ, ΕΛΟΑΝ κλπ), η παρούσα κατάσταση αλλά και οι προοπτικές του για το μέλλον.
Τα βασικότερα σημεία των θεμάτων που αναπτύχθηκαν κατά την ενημέρωση που μας παρασχέθηκε είναι τα ακόλουθα:
α. Η αποτίμηση της οικονομικής χρήσης του Ταμείου για το 2016, η οποία είναι πλεονασματική, και η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του Ταμείου.
β. Τα στατιστικά στοιχεία της σύνθεσης των μετοχο-μερισματούχων του Ταμείου σε ότι αφορά την αναλογία εργαζομένων – συνταξιούχων αλλά και την προέλευσή τους (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ – Π.Ν.), τονίζοντας την σπουδαιότητα των συνεχών νέων κατατάξεων από πλευράς ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
γ. Οι πηγές προέλευσης πόρων-εσόδων ΜΤΝ (εισφορές και κρατήσεις ασφαλισμένων, κοινωνικοί και ανταποδοτικοί πόροι, αξιοποίηση περιουσίας)  και η αναλυτική επιμέρους παρουσίασή τους.
δ. Οι πρόσφατες αλλαγές που επήλθαν στο νομικό πλαίσιο του ΒΟΕΑ και αφορούν στο δικαίωμα εγγραφής, στο ποσοστό μηνιαίων κρατήσεων και στην ηλικιακή κλίμακα.
Στο ευρύτερο πλαίσιο των προοπτικών του Ταμείου και των προκλήσεων που ενδέχεται να κληθούν τα Μετοχικά Ταμεία να αντιμετωπίσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα, εντοπίστηκαν τα εξής ζητήματα:
1. Οι παροχές υπό το πρίσμα των διατάξεων του ν.4387/2016.
2. Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στους "νέους" συνταξιούχους σε σχέση με τον ν.4093/2012.
3. Το νέο μισθολόγιο."

 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->