Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

ΑΥΤΑ ΕΝ ΕΤΗ 2014.... Ανάπτυξη δικτύου Εθελοντισμού από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής


Εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων που εξ' αυτής προκύπτουν, το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.- στο πλαίσιο της διοικητικής μέριμνας - προέβη στη δημιουργία δικτύου εθελοντών αποτελούμενο απο στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προκειμένου με τον τρόπο αυτό να καλυφθούν ανάγκες του ένστολου προσωπικού και των οικογενειών τους.

Οι ενταγμένες στο δίκτυο αυτό υπηρεσίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν και οι ανάγκες που αρχικά θα καλύπτονται απο το δίκτυο ειναι οι κάτωθι:

Φροντιστηριακά μαθήματα (εκμάθηση ξένων γλωσσών - ενισχυτική διδασκαλία σε σχολικά μαθήματα)
Διδασκαλία μουσικής - καλών τεχνών - πληροφορικής
Γυμναστική - αθλήματα
Φύλαξη ευπαθών ατόμων (παιδιών - ηλικιωμένων κλπ)
Παροχή τεχνικών υπηρεσιών
Παροχή διατροφικών συμβουλών
Συμβουλευτική επί νομικών θεμάτων (σε εξωυπηρεσιακό επίπεδο)
Στήριξη νοσηλευομένων στο ΝΝΑ και σε άλλα νοσοκομεία (συντροφιά - βοήθεια σε απλές, μη ιατρικές πράξεις)
Ψυχολογική υποστήριξη
Μαθήματα α΄ βοηθειών

Οι συνάδελφοι που εγγράφονται στο δίκτυο εθελοντισμού αναφορικά με τις δράσεις (α) εως και (η) ενημερώνουν για τις περιοχές - τόπους όπου προτίθενται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Το ονοματεπώνυμό τους, οι προσφερόμενες υπηρεσίες, οι περιοχές στις οποίες πρόκειται να δραστηριοποιηθούν καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους θα αναρτώνται στη σελίδα www.hcg.gr για εγγεγραμένους χρήστες.


Οι αιτούμενοι την υπηρεσία θα μπορούν να έρχονται σε απ' ευθείας επικοινωνία με τους προσφέροντες αυτήν και να καθορίζουν μεταξύ τους την ώρα - τον τόπο και τον τρόπο παροχής της εκάστοτε υπηρεσίας. Η επάρκεια του προσφέροντος την υπηρεσία κρίνεται αποκλειστικά απο τον λαμβάνοντα αυτήν. Η απόφαση παροχής ή όχι της υπηρεσίας καθώς και η έναρξη και η λήξη αυτής λαμβάνεται αποκλειστικά με ευθύνη του παρόχου και του αποδέκτη της παροχής - υπηρεσίας. Η ακριβής διαδικτυακή τοποθεσία όπου θα αναρτώνται τα στοιχεία των μελών του δικτύου θα γνωστοποιηθεί αργότερα.

Οι υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και μαθημάτων α΄ βοηθειών παρέχονται αποκλειστικά εντός των χώρων του Υπουργείου απο εξειδικευμένο προσωπικό. Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα ανακοινώνεται επίσης μέσω της ιστοσελίδας www.hcg.gr .

Για εγγραφή στον κατάλογο εθελοντών, για εισήγηση κάποιας νέας παροχής - υπηρεσίας η οποία δεν έχει προβλεφθεί ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικό με το δίκτυο εθελοντών μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2104064445 - 2104191314 ή εναλλακτικά στέλνοντας το ονοματεπώνυμο σας, τον λόγο της επικοινωνίας και ένα αριθμό τηλεφώνου στην ηλεκτρονική διεύθυνση iereasls@hcg.gr και ακολούθως θα επικοινωνούν μαζί σας τηλεφωνικά.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->