Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017» Aντισεισμική άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού - ΦΩΤΟ

Με εξαιρετική επιτυχία στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής αλλά και της αρτιότερης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, διεξαχθηκε διυπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης συνεπειών σεισμού με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017», , με πεδίο άσκησης το κτίριο «ΞΕΝΙΑ», όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλλονιάς.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε απεγκλωβισμό ενός (1) ελαφρά τραυματισμένου ατόμου από καταπλακωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ανεύρεση – απεγκλωβισμό ενός (1) παγιδευμένου ατόμου που έχει χάσει τις αισθήσεις του λόγω πτώσης εξωτερικού προβόλου του κτιρίου και άλλων οικοδομικών υλικών, ανεύρεση – διάσωση ενός (1) ατόμου με εγκαύματα από τον 1οόροφο και κατάσβεση μιας (1) εστίας πυρκαγιάς στον 1ο όροφο, συνέπεια εκδήλωσης σεισμού, καθώς και διαφυγή Πυροσβέστη – διασώστη από την ταράτσα του κτιρίου, λόγω ακαταλληλότητας κεντρικού κλιμακοστασίου, συνέπεια μετασεισμού και διάσωση ενός (1) ατόμου από μπαλκόνι 1ου ορόφου.

Την εν λόγω άσκηση διενεργησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου και ‘ελάβαν μέρος δεκαεννέα (19) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με έξι (6) πυροσβεστικά οχήματα.

Εμπλεκόμενες Υπηρεσίες στη διεξαγωγή της εν λόγω άσκησης ήταν οι κάτωθι:

◦Π.Ε. Κεφαλλονιάς(Πολιτική Προστασία- Τεχνικές Υπηρεσίες/Μηχανικοί).
◦Δήμος Κεφαλλονιάς (Πολιτική Προστασία – Τεχνικές Υπηρεσίες/ Μηχανικοί).
◦ΕΛ.ΑΣ. (Τροχαία Αργοστολίου)
◦ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
◦ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
◦Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
◦Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Την άσκηση παρακολούθησε σύσσωμη η τοπική ηγεσία: η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας,ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης όπως και ο Αρχιμανδρίτης Σπύρος Πετεινάτος εκ μέρους της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.Ρεπορταζ: Σπύρος Σακαλής


www.kefaloniapress.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->