Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Μαζική απάντηση “χαστούκι” στρατιωτικών στην “επιχείρηση ” φίμωσής τους


Οι στρατιωτικοί που χρόνια τώρα ασχολούνται με το ζήτημα της θεσμοθέτησης του τρόπου έκφρασής τους απαντούν μαζικά στην προσπάθεια να γκρεμιστεί το οικοδόμημα που έχουν χτίσει με κόπο και μεγάλο προσωπικό κόστος. 20 εκπρόσωποι Ενώσεων Στρατιωτικών με κοινή τους δήλωση δίνουν οριστική απάντηση:

Την 11η Απριλίου 2017, με έκπληξη λάβαμε στις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών μας ταχυδρομείων μήνυμα, προερχόμενο από αποστολέα που φέρεται να εκπροσωπεί νεοσυσταθείσα «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», συντομογραφικά Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. και ζητά να εγγραφούμε ως πρωτοβάθμια σωματεία σε αυτή, καθώς, όπως οι υπογράφοντες υποστηρίζουν, είναι η μόνη εναρμονισμένη με το ν.4407/2016.

Ως οι μοναδικοί και νόμιμοι εκπρόσωποι των στρατιωτικών που υπηρετούν στις περιφερειακές ενότητες των εδρών μας, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η μόνη Ομοσπονδία που νομίμως μας εκπροσωπεί είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), μέλη της οποίας είμαστε και καμία άλλη ψευδεπίγραφη Ομοσπονδία που παραπλανητικά και με άγνωστους σκοπούς επιχειρεί να επιφέρει σύγχυση στο σύνολο των συναδέλφων μας, συνδέοντας τον τίτλο της με το ν.4407/2016, τον οποίο είμαστε σίγουροι ότι δε διάβασαν. Διότι αν τον διάβασαν, τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είτε δεν τον κατάλαβαν και λειτουργούν εν συγχύσει, είτε τον κατάλαβαν και λειτουργούν ψευδώς!

Δηλώνουμε σθεναρά και αποφασιστικά ότι η συμμετοχή μας στο χώρο της συλλογικής έκφρασης των στρατιωτικών σκοπό είχε, έχει και θα έχει την ίδια τη συλλογική έκφραση, η οποία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα βοηθήσει το συνάδελφο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Από τη πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να ενταχθούμε ενεργά στις πρωτοβάθμιες ενώσεις στρατιωτικών, στο μυαλό μας είχαμε την ενότητα, ως ουσιαστική και πρωταρχική βάση στις περαιτέρω ενέργειές μας και όχι ως κάτι που πλανάται στον αέρα σαν ιδέα ή χειρότερα ως μια πανάκεια που κατά φαντασίαν χρησιμοποιείται μόνο ως λέξη από τους πραγματικούς διασπαστές της συλλογικής έκφρασης που σήμερα δηλώνουν προσωρινοί διοικητικοί επίτροποι μιας Ομοσπονδίας – παρωδίας.

Ως Έλληνες στρατιωτικοί, γαλουχημένοι με αρετές και ήθος θα πράξουμε τα δέοντα, αποφεύγοντας την όποια δημόσια αντιπαράθεση. Καλούμε τους συναδέλφους μας να κλείσουν τα αφτιά τους στις Κασσάνδρες της διάσπασης και να αγκαλιάσουν με όλη τους τη δύναμη τη μία και μοναδική Ομοσπονδία που νομίμως εκφράζει το σύνολο των στρατιωτικών, εγγράφοντας εαυτούς στις πρωτοβάθμιες ενώσεις της περιφερειακής τους ενότητας.

Στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα στηρίξουμε το νόμιμο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας με πρόεδρο τον πρωτεργάτη της συλλογικής έκφρασής μας, Συνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη.

 Π. Καρβουνόπουλος
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->