Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ “Στρατιωτικοί αμνοί σε κομματικά μαντριά τέλος”! Άρθρο αξιωματικού


 Π. Καρβουνόπουλος

Η επιστολή όπως έφθασε στο Militaire.gr, έχει να κάνει με τα όσα γραφικά από τη μία αλλά και επικίνδυνα για τις Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται στο θέμα που έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο οι στρατιωτικοί θα ΄χουν τη δυνατότητα να εκφράζονται.

Κύριε Καρβουνόπουλε

Γράφω την παρούσα επιστολή και θα ήθελα να μην την σχολιάσετε και να την δημοσιεύσετε όπως ακριβώς θα την λάβετε.

Δεν εκφράζω κανέναν, πλην όμως θα έλεγε κανείς ότι είμαι ο μέσος Αξιωματικός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ως εκ τούτου θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απορίες που έχουν να κάνουν με την «συλλογική έκφραση» καθώς και τις προσπάθειες περί αυτού από κάποιους παλαιούς καθώς και νεότερους. Ίσως κάποιοι να έχουν τις ίδιες απορίες και τις ίδιες ανησυχίες, οπότε ίσως η παρούσα επιστολή να αποτελέσει λαβή βοηθείας.

Παρατηρώ, λοιπόν, ότι για πάνω από δέκα χρόνια υπάρχει μια ένωση η οποία ανεξαρτήτου πολιτικής καταστάσεως «έχει φάει ξύλο» από όλους αν αναλογιστεί κανείς τι πολιτικές εναλλαγές είχαμε από το 2003 μέχρι σήμερα.

Παρατήρησα ότι αυτοί οι άνθρωποι ανεξαρτήτως κομμάτων και παρά το «ξύλο» που έφαγαν και τρώνε έχουν πάει την «στρατιωτική συλλογική έκφραση» κάποια βήματα μπροστά φεύγοντας από το «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», καταλήγοντας στην εδραιοποίηση μια Πανελήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων των Στρατιωτικών την μάλλον γνωστή σε όλους πλέον Π.Ο.Ε.Σ.

Παρατηρώ όμως από τον καλοκαίρι του 2015 μια συγκεκριμένη ομάδα στρατιωτικών να θέλει να πάρει σε μια νύχτα Ο,ΤΙ έχει χτίσει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ αυτή η μικρή ομάδα της ΠΟΕΣ σε περίπου δεκαπέντε χρόνια και ούτε λίγο ούτε πολύ να υποστηρίζεται μάλλον από πρόσωπα που έχουν ήδη υποσχεθεί ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ξηλωθεί ό,τι έχει χτισθεί. Και αν δεν ξηλωθεί – ως plan B – θα μεταλλαχθεί η όποια συλλογική έκφραση έχει πραγματοποιηθεί από την ΠΟΕΣ σε ένα ακόμα κομματικό αποκούμπι. Ορισμένοι διακατέχονται από ένα σύνδρομο να μην μπορούν να φανταστούν την ζωή τους μακριά από αυτήν την κομματολαγνεία της νεότερης Ελλάδος. Ίσως γιατί φαντάζονται τους εαυτούς τους προσεχώς Δημάρχους και Βουλευτές ή Γενικούς Γραμματείς σε κάποιο Υπουργείο που θα τους τοποθετήσει το κόμμα όταν μαζέψουν τους στρατιωτικούς αμνούς στο κομματικό τους μαντρί.

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς ανήθικα, θα έλεγε κανείς καθώς «ουδείς πιο αγνώμων του ευεργετηθέντος» αφού τις μισθολογικές αποκαταστάσεις τα δρέπουν και οι ίδιοι, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν οικογενειακώς όλα τα κοινωνικά δικαιώματα που έφερε «η παρέα Τσουκαράκη»…..

Ως εδώ όμως. Το γεγονός ότι εχθές διαβάσαμε ότι «συνεστήθη νέα στρατιωτική ομοσπονδία» από αυτήν την ομάδα που θυμίζει τρωκτικά και ύαινες ξεπερνά κάθε αισθητική και λογική. Θυμίζει προπαγάνδα και ενέργειες ολοκληρωτικών καθεστώτων άλλων εποχών….μα καλά, αναρωτιέται κανείς, δεν σέβονται τον κόπο αυτών των ανθρώπων που τα τελευταία 14 χρόνια (όσο τουλάχιστον θυμάμαι εγώ) έχουν πετύχει υπέρ του προσωπικού πράγματα πέρα από κάθε φαντασία τους;; Δεν σέβονται το γεγονός ότι όλοι μας παίρνουμε μέρος του μισθού μας πίσω από τις ενέργειες «αυτουνού του Τσουκαράκη» και των υπολοίπων;;; Αυτό με ξεπερνά και σαν Αξιωματικό και σαν άνθρωπο, καθώς από το σπίτι και την στρατιωτική σχολή μου πρώτα έμαθα να λέω ευχαριστώ και να σέβομαι και μετά όλα τα άλλα. Όποιος επιδεικνύει άλλο ήθος και συμπεριφορά είναι επικίνδυνος τόσο για το στράτευμα όσο και για τους συναδέλφους μας για την εκπροσώπησή τους!! Είναι δυνατόν λοιπόν κάποιος με μειωμένη ηθική υπόσταση να έχει το θράσος να χειρισθεί «συλλογική έκφραση» Στρατιωτικού Προσωπικού;;; μια λέξη έρχεται στο νου του κάθε λογικού στρατιωτικού…ΕΛΕΟΣ.

Δεν ανήκω σε κόμματα….δεν ανήκω σε σέχτες…..σκέφτομαι όμως και δεν πρόκειται να καταπιώ δημοσιογραφικά απόβλητα που μου σερβίρουν πολιτικά κουτσαβάκια…..

Θέλω να πιστεύω κύριε Καρβουνόπουλε ότι η παρούσα θα δημοσιευθεί ολόκληρη και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων γι’αυτό.

Με εκτίμηση

Έλλην Αξιωματικός.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->