Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ Ερευνάται η σχέση και "υπεράνω υποψίας" ατόμων με το διεθνές κύκλωμα που εξάρθρωσε το Λιμενικό


Μετά την επιτυχή καταδίωξη και τις 7 συλλήψεις τα στελέχη του Λιμενικού και οι Εισαγγελικές αρχές αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν και τους ρόλους που είχαν στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης κάνναβης οι συλληφθέντες.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του bloko.gr από τους 5 Αλβανούς που συνελήφθησαν ένας φέρεται ως ο εγκέφαλος, ο διοργανωτής της διακίνησης του 1,5 τόνου κάνναβης από την Αλβανία στην Ιταλία.

Από τους υπόλοιπους ένας ήταν το "δεξί του χέρι" και οι άλλοι τρεις μέλη με ενεργούς ρόλους. Οι δύο Έλληνες οι οποίοι συνελήφθησαν σε άλλο ταχύπλοο, το οποίο είχε το ρόλο του συνοδευτικού σκάφους, φαίνεται πώς είχαν πιο περιφερειακό ρόλο, δηλαδή περισσότερο ως υποστήριξη της διακίνησης του φορτίου και των τριών Αλβανών που το μετέφεραν ως την Νότια Ιταλία.

Όμως, η υπόθεση, δεν τελειώνει εδώ για τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές αφού ερευνάται η σχέση με το κύκλωμα και άλλων ατόμων. Eξετάζεται ο ρόλος ενός δικηγόρου, ο οποίος φέρεται να είχε προσφέρει νομικές υπηρεσίες στο κύκλωμα σε σχέση με το ταχύπλοο σκάφος το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του 1,5 τόνου κάνναβης.Το σκάφος είχε απασχολήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας πριν την εξάρθρωση του κυκλώματος χωρίς τότε όμως να προκύψουν κάποια επιβαρυντικά στοιχεία, ενώ φαίνεται πώς από τότε μέχρι και την κατάσχεσή του άλλαξε νηολόγιο.


Ερευνώνται, επίσης, και χώροι που χρησιμοποιούνται για την φύλαξη σκαφών , κυρίως στη Νοτιοανατολική Αττική, καθώς σε έναν τέτοιο κλειστό χώρο φυλασσόταν και εκεί βελτιώθηκε η απόδοση του ταχύπλοου που κατασχέθηκε.


Η Διεύθυνση Δίωξης Λαθρεμπορίου και Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος βρισκόταν μήνες -ίσως και … χρόνια- στα ίχνη κάποιων από τα μέλη του κυκλώματος τα οποία, ωστόσο, φρόντιζαν να καλύπτουν τις κινήσεις τους ώστε να μην προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους κι έτσι να διαφεύγουν.

Δ.ΒοΓ. 
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->