Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΥΡΜΑΤΑ" Όλο το παρασκήνιο για τις αιφνιδιαστικές μεταθέσεις των αξιωματικών στο ΠΣ


Το ωράριο εργασίας των πενταετών πυροσβεστών φαίνεται ότι ήταν η αιτία για τις αιφνιδιαστικές μεταθέσεις των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Σύμφωνα με τιςπληροφορίες του bloko.gr, ύστερα από την πίστωση χρημάτων για τους πενταετείς πυροσβέστες, η ηγεσία του Σώματος απαίτησε από τους αξιωματικούς να χρησιμοποιούν τους πενταετείς ακόμα και για 24ωρη βάρδια.


Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματικός απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και δεν ορίζεται στο καθεστώς εργασίας των πενταετών και ότι θα πρέπει να οριστεί με νομοθετική πράξη.
Μέχρι πρότινος, χρησιμοποιούσαν τους πενταετείς μέχρι και δεκαπέντε ώρες, κάτι που ήταν… σχεδόν παράνομο, καθώς –όπως μας πληροφορούν- η ηγεσία «πατούσε» στο καθεστώς εργασίας των εποχικών.
Το πρόβλημα απαιτούσε η ηγεσία οι πενταετείς ακόμα και 24ωρα να απασχολούνται ανώτατος αξιωματικός ζήτησε να οριστεί με νομοθετική πράξη, γιατί διαφορετικά είναι παράνομο.
Οι αξιωματικοί είπαν στην ηγεσία «νομοθετείστε το», για να λάβουν την απάντηση ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά ότι είναι προφορική εντολή. Αυτό τους ενόχλησε ακόμα περισσότερο και αναρωτήθηκαν τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος.
Ζήτησαν να δουν τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πήγαν στη Λεωφόρο Κατεχάκη, μαζί με τον αρχηγό του Σώματος, ο οποίος συνομίλησε με τον Νίκο Τόσκα και λίγο αργότερα τους είπε ότι ο υπουργός δεν θα τους δεχθεί.
«Αξιωματικοί είμαστε, δεν είμαστε αθύρματα» είπαν στον κύριο Αρχηγό οι αξιωματικοί, αλλά λίγη ώρα αργότερα από το αρχηγείο του ΠΣ τους ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις και αντικαταστάσεις τους.

Οι πληροφορίες του bloko.gr αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ότι επικρατεί αναστάτωση στους κόλπους της Πυροσβεστικής και ότι θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και ειδικά στην περιοχή της Αττικής.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->