Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ Για την Αναδιοργάνωση του Οργανισμού του ΥΝΑΝΠ … Δυστυχώς επαληθεύτηκε σε όλες τις προσεγγίσεις της … Αφήστε το Υ.ΝΑ.Ν.Π. αλλά και το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να επιτελέσουν αποτελεσματικά το ρόλο τους!


Αριθμ.Πρωτ.: Φ.200/Ε/29/17


Η Π.Ε.ΑΛ.Σ. σήμερα κατέστη κοινωνός της μελέτης – πρότασης της Ομάδας Αναδιοργάνωσης του Υ.ΝΑ.Ν.Π. Μίας πρότασης – μελέτης που ήταν αναμενόμενη και που η Π.Ε.Α.Λ.Σ. είχε με παρεμβάσεις της αναδείξει – τονίσει το ρόλο της συγκεκριμένης ομάδας και που αποσκοπούσε. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε σε όλες τις προσεγγίσεις μας. Η μελέτη – πρόταση θα δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μορφώσουν άποψη.


Δεν αντέχει σε καμία κριτική και αυτό γιατί το πρόβλημα δεν είναι ποια θα είναι η ονομασία του Υπουργείου (ενδιαφέρουσες οι προσεγγίσεις της Ομάδας Εργασίας με ιστορικό βάθος) αλλά ούτε και η προσέγγιση της για το ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (μία ακόμη πρωτότυπη προσέγγιση).


Το πρόβλημα που τίθεται διαχρονικά είναι γιατί οι ειδήμονες των δημοσίων πολιτικών δεν ασχολούνται με την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που έχει σωρεία παθογενειών, δυσμορφιών και τριτοκοσμικών χαρακτηριστικών αλλά τα τελευταία σαράντα πέντε χρόνια (από το 1971 και εντεύθεν) ασχολούνται με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το ρόλο-αποστολή του αλλά και την οργάνωσή του.


Μία απασχόληση που δεν παρέμεινε σε θεωρητικό επίπεδο αλλά προχώρησε και σε εφαρμογή των συναφών θεωριών πρόσφατα την περίοδο 2009-2013 με την κατάρτιση πλήθους νομοθετημάτων τα οποία στηρίζονταν τότε όπως και τώρα σε συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο. Πλάνο που εφαρμόστηκε με τα γνωστά αποτελέσματα.


Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μίας κατάστασης που επανέρχεται κυκλικά στο προσκήνιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που πραγματοποιείται κάτι τέτοιο και θα αφήσουν όλοι το Υ.ΝΑ.Ν.Π. αλλά και το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να επιτελέσουν αποτελεσματικά το ρόλο τους βάσει του υφιστάμενου θεσμικού τους πλαισίου, πλαίσιο που παραμένει αναλλοίωτο για δεκαετίες και έχει καθιερώσει στην ελληνική κοινωνία τους δύο αλληλένδετους φορείς για την προσφορά και την αποτελεσματικότητά τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Σαϊτάκης Σπυρίδων Πασσάκος
Η μελέτη - πρόταση της Ομάδας για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού ΥΝΑΝΠ


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (2016)


ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Οι παρεμβάσεις της ΠΕΑΛΣ


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/A/74/02-06-16
ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αναδιοργάνωση Οργανισμού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Καταθέσαμε τον προβληματισμό μας και ζητήσαμε απαντήσεις - Ποιοι οι λόγοι της επαναξιολόγησης; Ποια τα προβλήματα; Ποιες οι προτεινόμενες αλλαγές; Ποιος ο επιθυμητός στόχος;


Αριθμ.Πρωτ.: Φ.200/Ε/79/14-06-16
ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Το Υπουργείο που υπηρετούμε διαχρονικά, τα τελευταία χρόνια μετατράπηκε σε ένα πεδίο πειραματισμών, χωρίς όλοι όσοι συνέπραξαν σε αυτούς τους πειραματισμούς να εντρυφήσουν στην ιδιαιτερότητα και την πολυπλοκότητα του αντικειμένου.


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/91/08-07-16
ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ H απάντηση του κ. Κωνσταντίνου Θ. Παπαδημητρίου, Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔΑ).


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Ε/96/14-07-2016
ΠΕΑΛΣ:Δεν διαπραγματευόμαστε τις αρμοδιότητες και τον εν γένει θεσμικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος και Ζητούμε την αντικατάσταση του Προέδρου της Ομάδας Εργασίας για την επαναξιολόγηση του Οργανισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας !


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/98/18-07-16
ΠΕΑΛΣ: Τοποθέτηση Υπουργού Ναυτιλίας «Δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η αυτοτέλεια του Υπουργείου… Η τεράστια συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος στη λειτουργία του Υπουργείου είναι μια ιστορικά διαμορφωμένη πραγματικότητα»


Αρ.Πρωτ.: Φ.200/Ε/12/30-01-17
ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δηλώνουμε αντίθετοι με την μεταφορά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του ΛΣ-ΕΛΆΚΤ στην ΕΛ.ΑΣ.


Αρ.Πρωτ.: Φ.100/A/16/01-02-17
ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 2016-2020 ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Τα Στρατηγικά Σχέδια συντάσσονται από τα νομοθετικά κατοχυρωμένα για το σκοπό αυτό όργανα και δεν υποκαθίστανται από "τρίτους"
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->