Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Ναυλοσύμφωνο πλοίου για μεταφορά ναρκωτικών είχε συντάξει το 2016 ο Γιαννουσάκης με συνεργασία… ελλήνων λιμενικών

Ναυλοσύμφωνο σε πλοίο για μεταφορά ναρκωτικών με την συνεργασία του... Λιμενικού αλλά και τηςαμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών DEA φέρεται να είχε συντάξει το καλοκαίρι του 2016 ο βασικός κατηγορούμενος για το NOOR - 1 και κρατούμενος τότε στις φυλακές Αυλώνα (καταδικάσθηκε σε ισόβια) Ευθύμιος Γιαννουσάκης!

Αυτό φέρεται να απεκάλυψε ο ίδιος ο κρατούμενος σε αναφορά που κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης στις δικαστικές αρχές του Πειραιά, σχετικά με τις πιέσεις – από τον υπουργό κ Πάνο Καμμένο και λιμενικούς - και τις μεθοδεύσεις μέσα στις φυλακές προκειμένου να καταθέσει σε βάρος του εφοπλιστή κ Ευάγγελου Μαρινάκη. Πρόκειται για μία νέα άγνωστη πλευρά της υπόθεσης του NOOR - 1 κι άλλο ένα δείγμα των σύνθετων παρασκηνιακών κινήσεων που υπήρξαν κι η οποία εμφανίζεται να συνδέεται με τον καταγγελλόμενο «εκβιασμό» του κρατουμένου.

Όπως ανέφερε λοιπόν ο κ. Γιαννουσάκης στις αρχές του 2016 ενημέρωσε τους λιμενικούς που ασχολούντο και με την υπόθεση της διακίνησης των 2,1 τόνων ηρωίνης ότι γνωρίζει μέλη άλλου κυκλώματος που θα προχωρούσαν στην μεταφορά 20 τόνων χασίς. Επρόκειτο για δύο Λιβανέζους και έναν Τούρκο (σσ φέρεται να έχει γραφείο στην Γλυφάδα) που κατονομάζει στην αναφορά που κατέθεσε τις τελευταίες ώρες. Επιπλέον ο κ. Γιαννουσάκης αναφέρει ότι έδωσε σχετική κατάθεση και σε κλιμάκιο της DEA στην Ελλάδα. Kάτι ωστόσο που φέρεται να «προκάλεσε την δυσφορία των λιμενικών που ήθελαν την αποκλειστικότητα στον χειρισμό της υπόθεσης».

Όπως σημειώνεται στην σχετική αναφορά ο κ. Γιαννουσάκης είχε αναθέσει σε συγγενικό πρόσωπο του, πάντα σε συνενόηση με τους Έλληνες λιμενικούς, να συναντά τα μέλη του κυκλώματος σε δύο καφέ στο Κουκάκι και στην Καλλιθέα. Επιπλέον στο ίδιο έγγραφο του κατηγορούμενου για το NOOR - 1 σημειώνεται ότι οι λιμενικοί σε συμφωνία με τον συγγενή του φρόντισαν για την σύνταξη ναυλοσυμφώνου για το πλοίο που θα μετέφερε τους δεκάδες τόνους χασίς. Κι αυτό προκειμένου να «παγιδευθεί» το κύκλωμα. Ο κ. Γιαννουσακης ανέφερε ότι πολλές από τις πληροφορίες του επαληθεύθηκαν, όμως σταμάτησε η προσπάθεια διείσδυσης στην εγκληματική οργάνωση γιατί προκλήθηκαν υποψίες στους αλλοδαπούς λαθρεμπόρους.

Ωστόσο ο κρατούμενος στην αναφορά του σημειώνει ότι ««ως μέσο πίεσης» για να καταθέσει το όνοματου κ. Μαρινάκη ως εμπλεκόμενου στο NOOR - 1 ήταν από πλευράς των λιμενικών η απειλή ότι « εκείνοι θα αποκάλυπταν στα μέλη του διακινητών του χασίς την παγίδα που επιχειρούσε να τους στήσει ο κ. Γιαννουσακης».

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->