Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ Νεκροί & αγνοούμενοι από τη βύθιση πλοίου στην κολομβία
Σε μια πραγματική τραγωδία εξελίχτηκε η εκδρομή για 9 άτομα, τα οποία πνίγηκαν, ενώ άλλα 28 αγνοούνται έπειτα από τη βύθιση τουριστικού πλοίου στην Κολομβία.

Η περιήγηση γινόταν στον υδροταμιευτήρα Πενιόλ-Γκουαταπέ της Κολομβίας, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο, και συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 170 άτομα. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν τα αίτια του δυστυχήματος, και έδωσαν λίγες λεπτομέρειες.
Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων δείχνουν μηχανοκίνητες λέμβους να σπεύδουν προς βοήθεια των επιβατών στα ανώτερα καταστρώματα καθώς το πλοίο λικνίζεται επικίνδυνα. Σύμφωνα με την επικεφαλής των πρώτων βοηθειών για την περιοχή, Μαργαρίτα Μονκάδα, διασώθηκαν 99 άτομα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε εντοπίσει εννέα νεκρούς. Ενενήντα εννέα άτομα διασώθηκαν άμεσα και άλλα 40 εξήλθαν μόνα τους», είπε σε δημοσιογράφους.

Οι επιζήσαντες είπαν σε τοπικά τηλεοπτικά συνεργεία ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο προτού αρχίσει να βυθίζεται το πλοίο και ότι δεν φορούσαν όλοι σωσίβια.Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται στον ταμιευτήρα, ο οποίος απέχει 62 χλμ από την κεντρική πόλη Μεντεγίν και αποτελεί δημοφιλή αξιοθέατο για τους τουρίστες.

Ο ταμιευτήρας καλύπτει επιφάνεια 63.000 στρεμμάτων, ενώ τα νερά του που συσσωρεύονται μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου αντλούνται για χρήση το καλοκαίρι.

Πηγή: cnn.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->