Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ Λ.Σ ΡΑΠΤΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ(ΦΩΤΟ)


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Σύρος, 22-06-2017

Την Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017 ο Αρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ ΡΑΠΤΗΣ Σταμάτιος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Υποναύαρχο Λ.Σ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ιωάννη, επισκέφθηκαν τη Σύρο στα πλαίσια ευρύτερης περιοδείας τους στα νησιά των Κυκλάδων (Τήνο-Πάρο-Νάξο-Κουφονήσια-Σίφνο-Σέριφο), από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο και ανώτατα Υπηρεσιακά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Αρχηγός συναντήθηκε με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών και επισκέφθηκε τα Λιμεναρχεία Τήνου-Πάρου-Νάξου-Σίφνου-Σέριφου. Διεπίστωσε εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες των Κυκλάδων και διαχρονικά έχουν αναδειχθεί από τη διοίκηση της Ένωσής μας. Ενδεικτικά, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό κυρίως των Λιμενικών Αρχών Τήνου, όπου μετά τη θέσπιση του Καλλικράτη παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της υποστελέχωσης, Θήρας και Αμοργού, η ανάγκη στελέχωσης των Λιμενικών Φυλακίων των μικρών Κυκλάδων με ακόμη ένα Λιμενικό Όργανο, η προμήθεια καυσίμων πλωτών και χερσαίων μέσων, η μεταστέγαση Λιμενικού Σταθμού Σερίφου κ.λ.π. Ο Αρχηγός αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των θεμάτων δεσμεύτηκε για την κατά προτεραιότητα επίλυσή τους.
Τελευταίος σταθμός του κ. Αρχηγού ήταν η Σύρος, όπου επίσης επισκέφθηκε τις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος που εδρεύουν στη Σύρο (6η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Λιμεναρχείο Σύρου, Α.Ε.Ν/ΠΛ/ΣΥΡΟΥ), καθώς και τα πλωτά μέσα της Υπηρεσίας. Με ιδιαίτερη προσοχή άκουσε τις θέσεις και απόψεις της Ένωσής μας, καθώς και του προσωπικού, γύρω από θέματα Υπηρεσιακού, θεσμικού και τοπικού εν γένει ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, επισημάνθηκε η ανάγκη επανεξέτασης των οργανικών θέσεων, για τις Λιμενικές Αρχές των Κυκλάδων, οι οποίες με την παρούσα δομή τους δεν βασίζονται στο ρεαλιστικό Υπηρεσιακό στοιχείο και δεν συνάδουν με τις πραγματικές υποχρεώσεις των Υπηρεσιών σε ένα νησιωτικό σύμπλεγμα με ιδιαίτερες ανάγκες και προτεραιότητες που αποτελεί τουριστικό προορισμό εκατομμυρίων γηγενών και διεθνών επισκεπτών.
Πέραν των ανωτέρω και σε συνέχεια της από 26/04/2017 επίσκεψης της ΕΠΛΣ Κυκλάδων στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, ο κ. Αρχηγός ανακοίνωσε την απόφασή του για ικανοποίηση αιτήματός μας για ενίσχυση του Λιμεναρχείου Σύρου με ταχύπλοο περιπολικό σκάφος η παρουσία και επιχειρησιακή δράση του οποίου θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων και
παράλληλα θα αμβλύνει την παρατηρούμενη επιχειρησιακή επιβάρυνση σκαφών και πληρωμάτων άλλων Υπηρεσιών των Κυκλάδων.
Με προσωπική παρέμβαση του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου Λ.Σ ΡΑΠΤΗ Σταμάτιου επετεύχθη η οριστική επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος του προσωπικού των Υπηρεσιών της νήσου Σύρου, που αφορούσε στην εξεύρεση και σύναψη συμφωνίας με φαρμακείο για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων Λιμενικών που μέχρι πρότινος αναγκάζονταν να καταβάλλουν το συνολικό κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, με ότι αυτό συνεπάγετο στην επιβάρυνση του ήδη βεβαρημένου οικογενειακού προϋπολογισμού.
Τέλος, σε λιτή εκδήλωση εντός του Λιμεναρχείου Σύρου ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης, εκ μέρους του Δ.Σ της Ένωσης και του λοιπού προσωπικού, απένειμε στον κ. Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο αναμνηστικό θυρεό της Ε.Π.Λ.Σ Κυκλάδων εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τις Κυκλάδες.-


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης ΔΕΤΣΗΣ Ιωάννης
Σύρος
Τήνος
Νάξος
Νάξος
Σύρος
Πάρος
Σέριφος
Σίφνος
Κουφονήσι


 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->