Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Παίρνει φωτιά το Καμμένος-GATE
 Ο υπουργός Άμυνας συνομιλούσε (;) και με τον λιμενικό που εκβίαζε τον ισοβίτη να καταθέσει.

Άδωνης Γεωργιάδης: «Είναι μπλεγμένος, κινδυνεύει με φυλάκιση»


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει το «Καμμένος-Gate».

Στον απόηχο της προχθεσινής συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Αδωνη Γεωργιάδη προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι έμειναν αναπάντητα πολλά και εκρηκτικά ερωτήματα.

Η απόφαση μάλιστα του κ. Καμμένου να μη δώσει την παραμικρή απάντηση για τον αν έχει συνομιλήσει με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος κατά τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη τον πίεσε να δώσει κατασκευασμένη κατάθεση προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, αναγκάζει τη Νέα Δημοκρατία να επενδύσει στον ρόλο του κ. Χριστοφορίδη και κυρίως στο αν υπήρξε η οποιαδήποτε επαφή του με τον κ. Καμμένο.

Σε πρώτο επίπεδο η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στην αναζήτηση στοιχείων για το αν ο κ. Καμμένος γνώριζε και αν είχε συνομιλήσει με τον λιμενικό υπάλληλο. Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης άφησε σαφείς υπαινιγμούς για τηλεφωνικές συνομιλίες Καμμένου – Χριστοφορίδη και ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Χριστοφορίδη.

«Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι πως εν ενεργεία υπουργός κινδυνεύει με φυλάκιση. Το κρίσιμο εδώ είναι η εισαγγελική έρευνα να ζητήσει το άνοιγμα των τηλεφωνικών αρχείων. Αν δεν θέλει να το κάνει για τον Καμμένο επειδή είναι υπουργός, μπορεί κάλλιστα να ανοίξει του λιμενικού υπαλλήλου και εκεί θα φανεί αν μίλαγε με τον Καμμένο» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Χαρακτηριστικό είναι και το απόσπασμα από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής όταν ο κ. Γεωργιάδης ρώτησε τον κ. Καμμένο αν γνωρίζει τον κ. Χριστοφορίδη.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απέφυγε να απαντήσει πετώντας την μπάλα στην εξέδρα με μια αναφορά ότι και ο κ. Γεωργιάδης ως υπουργός Ναυτιλίας είχε υπάρξει προϊστάμενός του:

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ερώτηση και σημειώστε: Τον ξέρετε τον κ. Χριστοφορίδη; Να μας απαντήσετε όμως καθαρά εδώ. Εχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη όλο αυτό το διάστημα;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προϊστάμενός του ήσασταν.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Και εσείς ήσασταν προϊστάμενός του. Τον ξέρατε; Οταν θα ανοίξουν οι τηλεφωνικές σας γραμμές, θα φανεί ότι έχετε μιλήσει και με τον κ. Χριστοφορίδη; Εάν έχετε μιλήσει, πάει να πει ότι εσείς βάζατε στον Χριστοφορίδη τα λόγια που αυτός ακούμε να λέει. «Δεν με νοιάζει», λέει ο Χριστοφορίδης, «αν είναι αθώος ή ένοχος ο Μαρινάκης. Με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης, για να μείνει δέκα χρόνια ο Τσίπρας στην εξουσία». Σας ερωτώ, λοιπόν: Εχετε μιλήσει με τον Χριστοφορίδη στο τηλέφωνο τις επίμαχες ημέρες;

Ο κ. Καμμένος δεν απάντησε το παραμικρό, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να θεωρεί πλέον ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα το πεδίο διερεύνησης είναι μεγάλο και ήδη ετοιμάζεται νέο μπαράζ ερωτήσεων στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Με αποκλειστική δήλωσή του στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου» ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης δίνει νέα διάσταση στο ζήτημα ενδεχόμενης επικοινωνίας Καμμένου – Χριστοφορίδη, αφήνοντας υπαινιγμούς για επίσκεψη του λιμενικού προανακριτικού υπαλλήλου στο Πεντάγωνο. «Ξέχασα να ρωτήσω τον κ. Καμμένο στη Βουλή αν ο κ. Χριστοφορίδης τον επισκέφθηκε -και πότε- στο υπουργείο Αμυνας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνοντας έτοιμος, αν δεν υπάρξουν απαντήσεις, να φέρει εκ νέου το θέμα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με νέα ερώτηση.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->