Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Συνεχίζονται τα παράνομα show με θαλάσσιους λέοντες στη Κέρκυρα-Καταγγελίες και μηνύσεις από την ΠΦΠΟ ΕΛΛΑΔΑΗ Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έγινε αποδέκτης νέων καταγγελιών ότι στην Κέρκυρα συνεχίζονται από την εταιρία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ‘’ΚΑΛΥΨΩ Ε.Π.Ε. ’’-πλοιοκτήτριας εταιρείας του Ε/Γ-Τ/Ρ ‘ΚΑΛΥΨΩ ΣΤΑΡ’- τα παράνομα σόου με θαλάσσιους λέοντες, μόλις μερικά εκατοντάδες μέτρα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κερκύρας, όπως αποδεικνύεται από το σχετικό video.

Η ΠΦΠΟ προώθησε όλο το αποδεικτικό υλικό στη Λιμενική Αστυνομία και στην Εισαγγελία Κερκύρας για την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την άμεση επιβολή των σχετικών διοικητικών προστίμων.

Επίσης, η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζήτησε την αφαίρεση άδειας της συγκεκριμένης επιχείρησης και τον έλεγχο της νομιμότητας κατοχής εκ μέρους της αυτών των άγριων θαλάσσιων θηλαστικών.

"To θράσος της παρανομίας της εν λόγω επιχείρησης είναι πραγματικά εκπληκτικό,
αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι είχε γίνει πάλι καταγγελία εναντίον της συγκεκριμένης εταιρίας, της είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 10.000 (δέκα χιλιάδες) ευρώ από τη Λιμενική Αστυνομία ενώ είχε σχηματιστεί και δικογραφία. Αυτή η συνεχιζόμενη και κατάφορη παράβαση της νομιμότητας, όμως, ΔΕΝ θα συνέβαινε αν οι αρμόδιες αρχές στην Κέρκυρα έπρατταν το καθήκον τους. Είναι ενδεικτικό ότι 11 μήνες μετά την αρχική μας καταγγελία, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κερκύρας ΔΕΝ έχει ακόμα επικυρώσει το αρχικό πρόστιμο των 10.000 ευρώ ούτε έχει απαντήσει στις συνεχείς οχλήσεις της ΠΦΠΟ για τους λόγους αυτής της αδιανόητης κωλυσιεργίας. Γι’ αυτό το λόγο καταθέσαμε παράλληλα καταγγελία για παράβαση καθήκοντος κατά των αρμοδίων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Κερκύρας προς την Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ θα ακολουθήσει και μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κερκύρας εναντίον τους. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι όταν πληρώνονται από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών για να τηρούν τη νομιμότητα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Αν δεν επιθυμούν ή είναι ανίκανοι να το πράξουν τότε καλύτερα να πάνε μια ώρα αρχύτερα σπίτια τους" καταλήγει σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->