Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ....ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


Δυόμισι χρόνια μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος από τη νέα Κυβέρνηση από  δύο διαφορετικούς Υπουργούς τους κ.κ. Δρίτσα και Κουρουμπλή  δικαιούμαστε πλέον να κάνουμε την κριτική μας (αν και επι μέρους πάντα την κάναμε) για την παρουσία,το έργο και την αποτελεσματικότητα τους.

Θα σας διηγηθώ λοιπόν με ελάχιστα λόγια έχοντας γνώση των γεγονότων της περιόδου, όντας   Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ την ίδια περίοδο , για τα τεκταινόμενα στο χώρο.

Με την ανάληψη της ευθύνης του ΥΝΑΝΠ, επισκεφθήκαμε, ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών, τον τότε νέο Υπουργό κ. Δρίτσα αλλά και τους συνεργάτες του.

Κατά τη συνάντησή μας αυτή δεν σας κρύβω ότι οι εντυπώσεις που αποκόμισα - αποκομίσαμε ήταν θετικές.

Είπαμε μάλιστα ότι "βρήκαμε" συνομιλητές με ενδιαφέρον να ακούσουν, αλλά πολύ περισσότερο να πράξουν άμεσα για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων του Κλάδου και του Οργανισμού. Εξάλλου, κάθε νέο, γεννά και μια νέα ελπίδα. Έτσι αισθανθήκαμε τότε.

Μάλιστα την εικόνα αυτή,ως Προεδρείο, μεταφέραμε  και στα υπόλοιπα μέλη του τότε Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ με την επιφύλαξη βέβαια ότι όλα αυτά θα έπρεπε να αποδειχθούν και στην πράξη.


Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φράση του τότε νομικού συμβούλου του Υπουργού κ. Δημοσθένη ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και σήμερα Προέδρου της ΔΑΛ στην επιφύλαξή μας για όσα ακούγαμε αναφορικά με υποσχέσεις και την παραγωγή νομοθετικού έργου καθώς την τακτοποίηση αιτημάτων καθημερινότητας, και  λάβαμε την απάντηση, την οποία και προσωπικά κράτησα: "Ξέρεις κ. Σαϊτάκη τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ;" υπονοώντας, όπως μου εξήγησε, άμεσες ενέργειες και διευθετήσεις εκκρεμών θεμάτων.


Σήμερα λοιπόν
και μετά την παρέλευση δυόμισι χρόνων από εκείνη τη συνάντησή μας δικαιούμαι να πω ( μιλώντας πάντα  για τον χώρο του Υπουργείου μας) ότι ξέρω, όπως ξέρουν κι όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.


Για το ΥΝΑΝΠ λοιπόν αλλά και για το Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυόμισι χρόνια απουσίας νομοθετικού έργου και ουσιαστικής ενίσχυσης του Λ.Σ. των πόρων  του, (ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρησιακών μέσων,καθώς και εξοπλισμού), απουσίας διοικητικής μέριμνας για την βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών, απουσίας κάθε είδους κινήτρων για την επαύξηση της αποδοτικότητάς του, απουσίας αξιοκρατίας και δικαιοσύνης.


Αντίθετα
, είδαμε την παλινόρθωση ενός νέου πελατειακού κράτους,(περίοδος κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή)  και της τακτοποίησης ημετέρων.


"Εισπράξαμε" συνολικά στασιμότητα,
αν όχι οπισθοδρόμηση, και δεν αναφέρομαι σε κεντρικές πολιτικές επιλογές, όπως μισθούς, συντάξεις κλπ που εκφεύγουν της στενής ευθύνης των Υπουργών και κατ΄επέκταση του Υπουργείου, αλλά σε βασικές πολιτικές που αφορούν στον τομέα ευθύνης του ΥΝΑΝΠ (ασφάλεια, ναυτιλία).

Εν κατακλείδι δικαιούμαστε σήμερα να πούμε χωρίς ίχνος υπερβολής..."Κύριοι αποτύχατε παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα...και δυστυχώς όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το κόστος είναι πολλαπλό και αφορά τους πολλούς. Αντίθετα τους λίγους, την "παρέα", τους έχετε ήδη τακτοποιήσει".


Δημήτρης Α. ΣΑΪΤΑΚΗΣ
Μέλος Δ.Σ. ΠΕΑΛΣ
τ. Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->