Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

ΠΕΑΛΣ Στηρίζουμε τις ανακοινώσεις ΠΟΑΞΙΑ - ΠΟΑΣΥ και συμπαραστεκόμαστε στον πρόεδρο του ΣΕΦΕΕΑ κ. Ντούμα Β.


Στήριξη ΠΟΑΞΙΑ -ΠΟΑΣΥ στον Προέδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής κ. Βασιλείου Ντούμα. - Αποδοκιμασία ΠΟΑΞΙΑ για δηλώσεις Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που αυτοπροσδιορίζεται , ως εκπρόσωπος των ΛΟΑΤ αστυνομικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
  ΠΕΑΛΣ: Στηρίζουμε τις ανακοινώσεις της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ με τις οποίες αποδοκιμάζουν και εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας , εις βάρος του Προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής κ. Βασιλείου Ντούμα , για το περιεχόμενο των δηλώσεών του ως συνδικαλιστής , μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης που είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ, στην Πλατεία Εξαρχείων, την 29η Ιουνίου 2017 .
Ως εκ τούτου και για την συμπαράστασή μας στον πρόεδρο του ΣΕΦΕΕΑ κ. Ντούμα Βασίλειο αναδημοσιεύουμε τις σχετικές ανακοινώσεις . :


ΠΟΑΞΙΑ
: Δήλωση συμπαράστασης στον Πρόεδρο του ΣΕΦΕΑΑ κ. Βασίλειο ΝΤΟΥΜΑ

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στον πρόεδρο του ΣΕΦΕΕΑ κ. Ντούμα Βασιλείου, εις βάρος του οποίου διενεργείται πειθαρχική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεών του μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης που είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ, στην Πλατεία Εξαρχείων, την 29η Ιουνίου 2017.
Ο συνάδελφός μας, και επί σειρά ετών πρόεδρος του σωματείου των Ειδικών Φρουρών, είναι γνωστός για τη μαχητικότητά του και για την εύστοχη ρητορική που χρησιμοποιεί για τη διατύπωση των θέσεών του, οι οποίες κινούνται πάντα στο πλαίσιο της ευπρέπειας του δημόσιου λόγου. Στην προκειμένη περίπτωση, θεωρούμε ότι η ηγεσία αναζητά, επί ματαίω, δηλώσεις που θα της επέτρεπαν να διατείνεται ότι ο συνδικαλισμός έχει εκτραπεί της πορείας του και άρα δικαιολογημένα να διατάσσει πειθαρχικές διώξεις, με προφανή όμως σκοπό την υποστολή της σημαίας του αγώνα μας.
Είναι απορίας άξιον η σπουδή της πειθαρχικής δίωξης αυτής και από την άλλη η εκκωφαντική σιωπή για τις δημόσιες τοποθετήσεις Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας που αυθαίρετα, και μάλιστα αυτοπροσδιοριζόμενος, ως εκπρόσωπος των ΛΟΑΤ αστυνομικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανέφερε ότι 9.000 Έλληνες αστυνομικοί που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με αυτόν, κρύβονται διότι δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματά τους.
Αναρωτιόμαστε, αν οι δημόσιες αυτές τοποθετήσεις που γίνονται με την άδεια της ηγεσίας, για άλλο όμως σκοπό, και η οποία αρχικά δεν την είχε χορηγήσει, αλλά άγνωστο πώς στη συνέχεια την ενέκρινε, και που έχουν προκαλέσει την οργή και τη μήνιν των συναδέλφων μας, γιατί δεν χρήζουν ούτε καν κλήσης για παροχή εξηγήσεων;
Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα να δώσει εντολή για την παύση της πειθαρχικής έρευνας του προέδρου του ΣΕΦΕΑΑ, όχι ως δείγμα μεγαλοψυχίας, αλλά ως αυτονόητη εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών που πρεσβεύει ως υπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ήταν υπέρ των συνδικαλιστικών ελευθεριών στα Σώματα Ασφαλείας και γενικότερα υπέρ του ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού των εργαζομένων. Η ενδεχόμενη υπερβολή στις όποιες συμπεριφορές, δεν αποτελεί ουσιαστικό επιχείρημα για αντιδημοκρατικές αποφάσεις, αλλά σημείο αδυναμίας της εξουσίας, η οποία θα κριθεί στο τέλος της θητείας της για την αποτελεσματικότητά της στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το σώμα και τους συναδέλφους και όχι από τις διώξεις των συνδικαλιστών.
Τέλος, δηλώνουμε ότι καμία πειθαρχική δίωξη δεν μας πτοεί και δεν πρόκειται να φιμώσει το δημόσιο λόγο μας, πολύ δε περισσότερο τη συνδικαλιστική μας δράση.


ΠΟΑΣΥ
: Η Ομοσπονδία συμπαρίσταται στην πειθαρχική δίωξη του Προέδρου ΣΕΦΕΑΑ

Αθήνα, 05 Ιουλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/251
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή την Πειθαρχική Δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής κ. Βασιλείου Ντούμα, για δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναφορικά με την απαγορευμένη ανοιχτή εκδήλωση διαλόγου της Ομοσπονδίας μας στην Πλατεία Εξαρχείων, εκφράζει την έκπληξή της για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια - απόπειρα φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος των ενστόλων.
Επίσης, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον διωκόμενο συνάδελφο, καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη και καλεί την Ηγεσία να μην προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, που το μόνο αποτέλεσμά τους θα είναι ένα ακόμα πλήγμα στο κύρος των θεσμών.
Είναι αδιανόητο, την ώρα που η κοινωνία αναμένει από όλους –πολιτεία, κυβέρνηση, συνδικάτα- σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων της, εμείς να ασχολούμαστε με πειθαρχικές διώξεις και μάλιστα για δημόσιο λόγο που εκφράστηκε στο πλαίσιο συνδικαλιστικής δράσης.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η συνεργασία των θεσμών είναι επιβεβλημένη, πράξεις εσωστρέφειας, συμπεριφορών και αποφάσεων της διοίκησης, συνιστούν ατόπημα που υπονομεύει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας ενός εκάστου. Ο ρόλος της διοίκησης είναι να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και να επιλύει προβλήματα, στερώντας έτσι και τους συνδικαλιστές από την ευχέρειά τους να αναφέρονται σε αυτά και να προβαίνουν σε καταγγελίες.
Η ΠΟΑΣΥ από την πλευρά της, αφουγκράζεται τις αγωνίες της κοινωνίας και σε ό,τι την αφορά, θα συνεχίσει να αναζητά και να προτείνει λύσεις, με πνεύμα ενότητας τόσο εντός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και εκτός αυτού, με όλες τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο σε μια ασφαλή και όχι τρομοκρατημένη κοινωνία.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->