Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΨΗ :TΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με το Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ. Ποιοι προσπαθούν να μη φτάσει στη Βουλή. Όλη η αλήθεια!!!Πολλές οι συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα για την πορεία του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ που στην ουσία περιλαμβάνει όλες τις προτάσεις της ΠΟΕΠΛΣ που εδώ και χρόνια αποτελούν διαρκή αιτήματα των συναδέλφων κυρίως ΛΦ και ΥΠΑΞ.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν την αρνητική εξέλιξη του Νομοσχεδίου και προσπαθούν με κάθε μέσο να βάλουν τρικλοποδιές στην αίσια έκβαση των πραγμάτων.

Όμως μετά τις όσες διορθώσεις από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής (ΚΕ.Ν.Ε.) και την αποστολή του κειμένου στο Γ.Λ.Κ δόθηκε τέλος στη δυνατότητα αλλαγών και προσθήκης άρθρων .Κατά συνέπεια οι φήμες ότι το Νομοσχέδιο έχει κολλήσει στο γραφείο του κ. Κουρουμπλή καθώς πολλοί είναι αυτοί που προσθέτουν διατάξεις, δεν ευσταθούν .

Χαρακτηριστικά θα πρέπει να τονιστεί για όσες διατάξεις υπάρχει βούληση από τον Υπουργό να προστεθούν θα ακολουθήσει Υπουργική απόφαση ως πρόταση ένταξης τους κατά την ψήφισή του Νομοσχεδίου στη Βουλή.

Είναι πολύ πιθανό μάλιστα αν οι διατάξεις που ζητηθούν να ενταχθούν είναι πολλές κυρίως λόγω του υπερβολικού αριθμού των ήδη υπαρχόντων άρθρων στο Νομοσχέδιο να ακολουθήσει ένα νέο μίνι νομοσχέδιο.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ΄΄Κασάνδρες ΄΄ που επιθυμούν το νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ να μη φτάσει στα έδρανα της Βουλής σύντομα θα διαψευστούν.

Από το γραφείο του κ.Κουρουμπλή εκφράζεται η πεποίθηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Βουλή θα ψηφίσει το Νομοσχέδιο τονίζοντας ότι επί της παρούσας Κυβέρνησης προκειμένου να τρέξουν τα θέματα ,τα θερινά τμήματα έχουν καταργηθεί ώστε η Βουλή να λειτουργεί στην ολομέλειά της .

Για αυτό και κάποιοι τις τελευταίες ημέρες έχουν εξαπολύσει επίθεση με ανώνυμες και επώνυμες επιστολές κατά του Προεδρείου της ΠΟΠΕΛΣ αφού τελικά κάθε κακόβουλή προσπάθεια τους για τη μη ψήφιση του Νομοσχεδίου έπεσε στο κενό.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας για ποιο λόγο αυτοί που το 2015 έκαναν αγώνα για την προώθηση των ευεργετικών διατάξεων υπέρ των στελεχών ,σήμερα να βάζουν φρένο με τις ενέργειες τους σε αυτό.

Η δικαίωση της ΠΟΕΠΛΣ που άλλαξε την πορεία του συνδικαλισμού τα 2 τελευταία χρόνια έρχεται με έργα και όχι με άσκοπα και ανούσια χτυπήματα κατά της Ομοσπονδίας και των συναδέλφων Λ/Φ και ΥΠΑΞ .

Συγκεκριμένα στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνονται:
Εισαγωγή μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων. Νομοθετείται ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας που θα διασφαλίσει από την μία την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια στις προσλήψεις και από την άλλη τη σταθερή εισροή στελεχών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αποστρατευτικός βαθμός προερχόμενων από σχολή Λ/Φ: Με τις τελευταίες αποστρατείες συναδέλφων προερχόμενων από την Σχολή Λ/Φ μη πτυχιούχων, διαπιστώθηκε μια διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τη διαδικασία αποστρατείας όλων των υπολοίπων. Με την εν λόγω ρύθμιση οι Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προερχόμενοι από τη Σχολή Δοκίμων Λ/Φ, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση αποστρατείας, προάγονται με Π.Δ. στον επόμενο εν ενεργεία βαθμό, εκτός οργανικών θέσεων και αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση ενός μηνός από την προαγωγή τους.
Βαθμολογική εξέλιξη αποφοίτων 33ου και 34ου ΣΔΥΛΣ: Το ζήτημα βρίσκονταν σε εκκρεμότητα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση μεταξύ των προερχομένων στελεχών των 33ουκαι 34ουΣχολείων Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. με το 32ο που κατατάχθηκε το 1996.
Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό: Για τους βαθμοφόρους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που προέρχονται από τη Σχολή Δόκιμων Υπαξιωματικών και τους προερχόμενους από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας υπολογίζεται για λόγους υπηρεσιακής εξέλιξης ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.
Αλλαγή Δελτίων Ταυτότητας κατά τα πρότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εναρμονισθούμε με τις συμφωνίες και τα Δελτία Ταυτότητάς μας να αποτελούν ταξιδιωτικά έγγραφα.
Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ) προκειμένου να υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζόμενο στο ταμείο.
Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στα Πειθαρχικά Συμβούλια με δικαίωμα ψήφου.
Λιμενικά Τμήματα:Καταργείται η διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους Λιμενάρχες να κάνουν τοποθετήσεις στα Λιμενικά Τμήματα τα οποία και εφεξής θα αποτελούν ξεχωριστό τόπο επιλογής μετάθεσης.
Άγιο Όρος: Μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο η Λιμενική Αρχή Δάφνης (Άγιο Όρος).

Μεταθέσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ περιλαμβάνονται και οι βασικές αρχές των μεταθέσεων που θα αποτελέσουν τον κορμό που Προεδρικού Διατάγματος που θα ακολουθήσει .

Στο ευαίσθητο για όλους μας κομμάτι των μεταθέσεων, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στο πλαίσιο της διαβούλευσης κατέθεσε τις εξής προτάσεις:
Αύξηση του χρόνου παραμονής στον τόπο συμφερόντων από 8 στα 10 έτη.Η πρότασή μας αυτή αποτελεί ένα λογικό αίτημα το οποίο έχει να κάνει και σε συνάρτηση με τον αυξημένο πλέον χρόνο εργασίας στο Σώμα, δηλαδή τα 40 χρόνια ή το 60ο έτος ηλικίας. Η αύξηση των ετών παραμονής θα πρέπει ταυτόχρονα να τεθεί με την προϋπόθεση της πλήρωσης των οργανικών θέσεων σε ανάλογα επίπεδα και στις νησιωτικές υπηρεσίες.

Θεωρείται δεδομένο ότι μετά το πέρας του μέγιστού χρόνου παραμονής στον τόπο συμφερόντων η μετάθεση του στελέχους ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.
Αύξηση μοριοδότησης των Λιμενικών Αρχών της Σαμοθράκης, της Θάσου και των Κυθήρων ως υπηρεσίες με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας.
Στη διαδικασία της μεταβατικής διάταξης για τα Λιμενικά Τμήματα ζητάμε λόγω του αυξημένου συντελεστή δυσκολίας, ως χρόνος έναρξης υπηρεσίας (μετάθεσης) στις Λιμενικές Αρχές Σαμοθράκης, Θάσου και Κυθήρων να λογιστεί η εφαρμογή του ΠΔ 81/2014.
Ενταλματοποίηση δαπανών. Σημαντική επιτυχία μετά και από πρότασή μας (αν και περιλαμβάνει οικονομικό κόστος), είναι η διάταξη για την ενταλματοποίηση δαπανών παλαιών ετών, κυρίως ιατροφαρμακευτικών και οδοιπορικών εξόδων καθώς σε διαφορετική περίπτωση το κόστος κάθε δαπάνης θα κληθούν να το καλύψουν οι συνάδελφοι που σε κάθε περίπτωση δεν φέρουν καμία ευθύνη για την όποια ολιγωρία μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.

Η Ομοσπονδία ζήτησε και αφαιρέθηκαν από το Νομοσχέδιο
Η προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 4 του ΠΔ 68/2003 «Κανονισμός ωραρίου εργασίας Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.»που αφορά στην Ημερήσια Ανάπαυση (ρεπό).
Η προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 4 του ΠΔ 37/2012 που αφορά στην κατάσταση Υπηρεσίας Γραφείου που τίθενται τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Η διάταξη για την ενοποίηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->