Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

UPDATE ΓΙΑ ΤΟ «MEKONG SPIRIT» Βροχή τηλεφωνημάτων στα Λιμενικά Νέα για τις εξελίξεις της σφοδρής "σύγκρουσης" του Λιμενάρχη Χανίων με την Ηγεσία Λ.Σ.

UPDATE ΓΙΑ ΤΟ «MEKONG SPIRIT» Βροχή τηλεφωνημάτων στα Λιμενικά Νέα για τις εξελίξεις της σφοδρής "σύγκρουσης" του Λιμενάρχη Χανίων με την Ηγεσία Λ.Σ.

Σφοδρή αντιπαράθεση για υπηρεσιακές ενέργειες του Κεντρικού Λιμενάρχη Χανίων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με φόντο το πλοίο «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας που έχει παραβάλει στο λιμάνι της Σούδας.


Το εν λόγω πλοίο οδηγήθηκε στο Λιμάνι της Σούδας όταν ακινητοποιήθηκε από τη Λιμενική Αρχή της Κω επειδή μετέφερε εκρηκτικά, προς το Σουδάν, περιοχή που τελεί σε απαγόρευση.


Όπως έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ της Κρήτης, προ ημερών υπήρξε αίτημα του Πολεμικού Ναυτικού για την προσωρινή αγκυροβολία του πλοίου εντός όρμου Σούδας προκειμένου ο χώρος, όπου βρισκόταν παραβεβλημένο το πλοίο, χρησιμοποιηθεί για έκτακτη ανάγκη του ΠΝ, κι ο Λιμενάρχης, ως όφειλε, ενημέρωσε το ΠΝ (σύμφωνα με πληροφορίες εγκαλείται ακόμα και γιατί απάντησε στο ΠΝ) ότι ο Πλοίαρχος του πλοίου έχει ήδη προφυλακιστεί, αλλά και ότι το πλοίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει ώστε να μεθορμίσει ασφαλώς ενώ σχετική ενημέρωση κοινοποιήθηκε στην ανακρίτρια Πειραιά κοινοποιώντας και στις Υπηρεσίες του Αρχηγείου.


Η ενέργεια του Λιμενάρχη εξόργισε την ηγεσία του Λιμενικού η οποία δια του αρμοδίου Κλαδάρχη Υποναυάρχου ΛΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ιωάννη έδωσε εντολή στον Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης να μεταβεί στα Χανιά και να μεριμνήσει ο ίδιος για την πραγματοποίηση της μεθόρμισης του πλοίου.

Μετά τα παραπάνω αναμένονται σοβαρές εξελίξεις επί του θέματος, ποινικές και άλλες.


Τα Λιμενικά Νέα υπενθυμίζουν και την προηγούμενη φορά που σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω Λιμενάρχης βρέθηκε στο στόχαστρο, όταν εν μία νυκτί τοποθετήθηκε Λιμενάρχης στο ΚΛ ΧΑΝΙΩΝ, καθώς η τότε απομάκρυνση του από Διοικητής Επισκευαστικής Βάσης με απόφαση του Αρχηγού, συσχετίστηκε με την έγγραφη παρέμβαση  της ΕΠΛΣ Αττικής  στον Υπουργό και στον Αρχηγό ΛΣ, διότι και τότε τήρησε τα προβλεπόμενα σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις του προσωπικού (ωράριο, άδειες κλπ).


Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->