Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ 24ΩΡΟΥ Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Τραυματισμός λιμενεργάτη στην Ελευσίνα - Διακομιδή ασθενούς Προσάραξη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «BLUE STAR PATMOS» στην Ίο Προσάραξη σκάφους στην Αίγινα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο – Σύλληψη για οπλοκατοχή στην Πάτρα – Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Μυτιλήνη -Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Εξουδετέρωση πυρομαχικού υλικού στις Λιβανάτες Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφους στην Αλεξανδρούπολη – Διακομιδή ασθενούς


Δημοσιεύθηκε από mme την Τετ, 30/08/2017 - 23:49
Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Τραυματισμός λιμενεργάτη στην Ελευσίνα - Διακομιδή ασθενούς


Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών ηλικίας 31, 30, 35 και 36 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε δύο Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν α) γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, β)πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, γ) πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και δ) γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο και γνήσια άδεια διαμονής της αλλοδαπής που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο αντίστοιχα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας για τον τραυματισμό 51χρονου λιμενεργάτη στο Φ/Γ ''IMPALA'' σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, κατά την διαδικασία εκφόρτωσης παλετών.
Ο 51χρονος τραυματίστηκε στο μέτωπο από αλυσίδα που χρησιμοποιείται για εκφόρτωση εμπορευμάτων και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας ''ΘΡΙΑΣΙΟ'' για παροχή πρώτων βοηθειών.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Σ. 148, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, 79χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.Δημοσιεύθηκε από mme την Τετ, 30/08/2017 - 19:11
Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Μυτιλήνη -Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Εξουδετέρωση πυρομαχικού υλικού στις ΛιβανάτεςΕνημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό προσάραξης του Θ/Γ σκάφους “ESCAPE-1” σημαίας Τουρκίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς.
Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διασωστών, τα οποία εντόπισαν την Θ/Γ. Στη συνέχεια το “ESCAPE-1” με τη συνοδεία του ενός περιπολικού σκάφους και του σκάφους της Ε.Ο.Δ οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Μυτιλήνης.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Κ.Λομβάρδου Ζακύνθου, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 30χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 33χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 33χρονου.
Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, για παροχή πρώτων βοηθειών
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:
Κλιμάκιο της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών του Π.Ν., εξουδετέρωσε πρωινές ώρες σήμερα, το πυρομαχικό υλικό (βλήμα πυροβολικού Β' παγκοσμίου πολέμου) που είχε εντοπιστεί την 18-08-17 στην θαλάσσια περιοχή Λιβανάτων θέση ''ΓΕΡΟΝΤΕΪΚΑ.Δημοσιεύθηκε από mme την Τετ, 30/08/2017 - 13:34
Προσάραξη σκάφους στην Αίγινα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο – Σύλληψη για οπλοκατοχή στην Πάτρα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφους στην Αλεξανδρούπολη – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό προσάραξης του Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους “FOOTPRINTS” N.Π. 11145 με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή «ΔΡΑΓΟΝΕΡΑΣ» νοτιοδυτικά νήσου Αγκιστρίου.
Στην περιοχή έσπευσε το Τ/Χ σκάφος «ΠΑΝΤΑ» ΛΑ 3426 και το Ρ/Κ «ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ» Ν.Α. 196, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το “FOOTPRINTS” με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας .
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Αιγαίου στο ύψος της οδού Πολυχρονοπούλου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 33χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 39χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 39χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” προς παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 18 και 17 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για οπλοκατοχή από κοινού.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, βρέθηκε στην κατοχή του 18χρονου ένα (01) σιδερένιο όπλο, το οποίο είναι απομίμηση πραγματικού όπλου και ένα κουτί με πενήντα (50) σφαίρες αβολίδωτες, τα οποία είχε αγοράσει από τον 17χρονο, με τον οποίο θα συνταξίδευε με το ανωτέρω πλοίο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όπλο και το κουτί με τις σφαίρες .

*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, κατόπιν ημερολογιακής εγγραφής του πλοιάρχου του Ε/Γ – Δ/Ρ σκάφους «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν.Α. 145, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, προκλήθηκε φθορά στο εξωτερικό περίβλημα του πλοίου, κατά την πλαγιοδέτηση του στον επιβατηγό λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το λιμένα Σύμης στο λιμένα Ρόδου, 67χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δημοσιεύθηκε από mme την Τετ, 30/08/2017 - 10:26
Προσάραξη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «BLUE STAR PATMOS» Ν.Π. 12119 στην Ίο


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «BLUE STAR PATMOS» Ν.Π. 12119 για προσάραξη του εν λόγω πλοίου σε ξέρα, ανατολικά της εισόδου του όρμου που βρίσκεται το λιμάνι της Ίου, με 206 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα.
Το «BLUE STAR PATMOS» είχε αποπλεύσει από το λιμένα Πειραιά εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Θήρα – Ανάφη.
Από το ΕΚΣΕΔ, που κινητοποιήθηκε άμεσα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ίου, Θήρας , Νάξου, Σύρου, Μήλου, Τήνου και Πάρου για παροχή συνδρομής στο ανωτέρω πλοίο και στην περιοχή έσπευσαν έξι (06) Αλιευτικά, τρία (03) Ε/Γ-Τ/Ρ και τρία (03) ταχύπλοα σκάφη, το Ε/Γ – ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «SUPER JET», το Φ/Γ-Δ/Ξ πλοίο «EΚO ΙΙ» καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι 206 επιβάτες και 44 μέλη από το πλήρωμα του «BLUE STAR PATMOS» μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ – ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ σκάφος «SUPER JET» Ν.Π. 10328 και στο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» Ν.Π. 129 και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ίου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν επί του πλοίου για λόγους ασφαλείας. Από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ, οι ανωτέρω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.
Στο «BLUE STAR PATMOS» πρόκειται να μεταβεί κλιμάκιο αποτελούμενο από επαγγελματίες δύτες καθώς και στελέχη του Κλάδου Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, προκειμένου να εκτιμήσουν επακριβώς τις ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->