Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝΤΑ 24ΩΡΟΥ Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα – Αλιευτικοί έλεγχοι στην Πάτρα – Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αίγινα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Kω – Σύλληψη ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στο Βόλο – Επικάθιση Ι/Φ σκάφους στη Χαλκίδα – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας Παράνομη ναύλωση σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στο Αίγιο – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Λευκίμμη – Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Φλοίσβο – Συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή στο Κουφονήσι – Διακομιδή ασθενούς Διασώσεις προσφύγων και συλλήψεις των διακινητών τους στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μεγίστη – Εντοπισμός τραυματισμένου ανδρός στις Σπέτσες – Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μεγίστη – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Κέρκυρα – Παροχή συνδρομής σε λουόμενο επί της βραχονησίδας “Μακρονήσι” Πάρου – Ανεύρεση πυρομαχικών στο Ρίο – Διακομιδή ασθενούς


Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα – Αλιευτικοί έλεγχοι στην Πάτρα – Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αίγινα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Kω – Σύλληψη ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη
Δημοσιεύθηκε από mme την Τετ, 23/08/2017 - 17:19


Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) προσφύγων προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
*****
Σε αλιευτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ιχθυόσκαλα Πατρών, από στελέχη του γραφείου αλιείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλιεύματα διαφόρων ειδών, συνολικής ποσότητας περίπου εκατό (100) κιλών, τα οποία διακινούνταν προς πώληση χωρίς να φέρουν την κατάλληλη σήμανση.
Επιπρόσθετα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου τριακόσια (300) κιλά αλιεύματα, των οποίων ο κάτοχος δεν έχει εντοπιστεί.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ” Ν.Π. 10767 για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ βρισκόταν εν πλω κατά την εκτέλεση του εγκεκριμένου του δρομολογίου, από το λιμένα Πειραιά για λιμένα Σουβάλας Αίγινας, με 26 επιβάτες και 01 Δ/Κ όχημα.
Το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Αίγινας όπου αποβίβασε ασφαλώς τους επιβάτες και το όχημα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κω.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στη χερσαία ζώνη του λιμένα Κω, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα για την οποία δεν διέθεταν έγγραφα ιδιοκτησίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι εις βάρος τους ισχύουν αποφάσεις περί περιορισμού ελευθερίας.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω μοτοσυκλέτα, τρία (03) κινητά τηλέφωνα, καθώς και τα χρηματικά ποσά των τριακοσίων είκοσι ευρώ (320€) και των εννιακοσίων δολαρίων ($900).
*****
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατόπιν ελέγχου από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 57χρονος, διότι διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν εις βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε από mme την Τετ, 23/08/2017 - 06:02
Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στο Βόλο – Επικάθιση Ι/Φ σκάφους στη Χαλκίδα – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ ''ΣΑΝ ΤΖΟΡΤΖΙΟ'' Ν.Π. 7174, στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Αρτεμισίου, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο κατέπλευσε το Φ/Γ ''ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ'' Ν.Π. 11842 από το οποίο το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε έως την είσοδο του λιμένα Βόλου, και στη συνέχεια, συνοδευόμενο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Βόλου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό επικάθισης του Ι/Φ τύπου καταμαράν ''STADIUM'' σημαίας Αγίου Βικεντίου, στη θαλάσσια περιοχή Λευκαντί νότιου ευβοϊκού κόλπου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, και στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' Ν.Χ. 452 το οποίο είχε σπεύσει στο σημείο, προσέδεσε με ασφάλεια στο νότιο λιμένα Χαλκίδας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, ενώ σύμφωνα με δήλωση Κυβερνήτη δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53, 44χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΑΓΙΑΣ''.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.


Δημοσιεύθηκε από mme την Τρί, 22/08/2017 - 21:08
Παράνομη ναύλωση σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στο Αίγιο – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Λευκίμμη – Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Φλοίσβο – Συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή στο Κουφονήσι – Διακομιδή ασθενούς


Κατά τη διενέργεια ελέγχου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αιγίου την 18/08/2017, στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΟΙΑΝΘΗ'' Ν.Πάτρας 450, στη θαλάσσια περιοχή Λόγγου Αιγιαλείας, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο των εγγράφων του ''ΟΙΑΝΘΗ'' , διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος έφερε μεν άδεια Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, τελούσε όμως ναύλωση, δίχως να έχει συνάψει ναυλοσύμφωνο, έχοντας δεκατέσσερις επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οχτώ (28) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας Λέσβου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΝΙΚΟΣ'' Ν.Π. 8931, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης, με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ ''ΔΙΑΣ'' Ν.Π. 4447 με τη συνδρομή του οποίου το ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΝΙΚΟΣ'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΙΤΤΑ V'' Ν.Π.11760 από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου.

Συγκεκριμένα,μετά από διενεργηθέντα έλεγχο κατά τον κατάπλου του ανωτέρω σκάφους στην Μαρίνα Αλίμου διαπιστώθηκε ότι είχε εκτελέσει πλου χωρίς να επιβαίνει επί του σκάφους ο ναυτολογημένος 'Α Μηχανικός και παράλληλα διαπιστώθηκε ότι επέβαινε άτομο δίχως να έχει συμπεριληφθεί στην κατάσταση πληρώματος ή επιβατών.

Διενεργείται προανάκριση από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) ανδρών, ηλικίας 34 και 42 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κουφονησίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου στο αλιευτικό καταφύγιο Παριανού Κουφονησίου του Α/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν. Νάξου 84, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω προερχόμενοι από διενέργεια αλιείας, βρέθηκε εντός της γέφυρας ένα κυνηγετικό δίκαννο όπλο με μήκος κάννης 71cm.

Ο 34χρονος επιβαίνων και ιδιοκτήτης του ως άνω όπλου, διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε κυνηγετική άδεια για αυτό, καθώς επίσης και ότι το είχε δεμένο με φυσίγγειο (δωδεκάβολο) εντός της θαλάμης, όχι τελείως κλειστό (σπαστό) και εκτός θήκης, ενώ ο 42χρονος επιβαίνων και ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους, διαπιστώθηκε ότι είχε επιτρέψει την ύπαρξη του ανωτέρω όπλου στο σκάφος.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όπλο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53, 79χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δημοσιεύθηκε από mme την Τρί, 22/08/2017 - 18:53
Διασώσεις προσφύγων και συλλήψεις των διακινητών τους στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μεγίστη – Εντοπισμός τραυματισμένου ανδρός στις Σπέτσες – Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη


Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα έξι (66) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ ανάμεσά τους συνελήφθη ο 20χρονος αλλοδαπός χειριστής της ως άνω λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ'' ν. Λέσβου, πολυεστερική λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ ανάμεσά τους συνελήφθη ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής της ως άνω λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα πέντε (55) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οχτώ (48) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', καθώς και στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτά εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Ρω, πνευστή λέμβομε ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πληρώματα ανωτέρω σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σπετσών, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη ενός αιμόφυρτου άνδρα στον παραλιακό δρόμο του παλαιού λιμένα Σπετσών.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν τον ανωτέρω άνδρα, ηλικίας 39 ετών, ο οποίος άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα αρχικά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σπετσών και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σπετσών.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν.Α. 145, ότι δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από λιμένα Αλεξανδρούπολης προς λιμένα ν. Σαμοθράκης, για λόγους ασφαλείας και λόγω ένδειξης προειδοποιητικής λυχνίας (alarm) της δεξιάς κύριας μηχανής και μέχρι διαπίστωσης της αιτίας.


Δημοσιεύθηκε από mme την Τρί, 22/08/2017 - 14:39

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μεγίστη – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Κέρκυρα – Παροχή συνδρομής σε λουόμενο επί της βραχονησίδας “Μακρονήσι” Πάρου – Ανεύρεση πυρομαχικών στο Ρίο – Διακομιδή ασθενούς


Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφους δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017”.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε μηχανοκίνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Ρω.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μεγίστης.

*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για περιστατικό ασθένειας 75χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Κ/Ζ πλοίου “THOMSON SPIRIT” σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Κέρκυρας και προσέγγισε το στενό Κέρκυρας -Παξών, προκειμένου να αποβιβάσει τον ανωτέρω.
Ο 75χρονος παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο λιμένα Λευκίμμης, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ” Ν.Π. 10739 ότι, επί της βραχονησίδας ”Μακρονήσι” ν. Πάρου, βρίσκεται 45χρονος αλλοδαπός λουόμενος, ο οποίος αιτεί συνδρομή.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν το Τ/Χ “ΑΠΑΤΣΙ” Τ.Π. 19 και το Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ” Ν. Σύρου 1148, το οποίο παρέλαβε τον 45χρονο και τον μετέφερε στο λιμένα Πίσω Λιβάδι Πάρου, καλά στην υγεία του.

*****
Εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες της 20-08-17, από ιδιώτη, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Δρεπάνου, σε απόσταση περίπου δέκα (10) μέτρων από την ακτή και σε βάθος δύο (02) μέτρων, τέσσερα (04) φυσίγγια τυφεκίου πυροβόλου όπλου, αγνώστου διαμετρήματος.
Τα ανωτέρω πυρομαχικά παρεδόθησαν την 21-08-17 στο Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, όπου και φυλάσσονται.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με το Τ/Χ σκάφος «ΜΑΡΙΑΝΗ» Τ.Σ. 119 Α' από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, 70χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->