Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝΤΑ 24ΩΡΟΥ Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Σύγκρουση σκαφών στη Σκόπελο - Θάνατος γυναικός στο Σταυρό – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών - Τραυματισμός χειριστή kite surf στην Αλεξανδρούπολη – Πρόσκρουση σκαφών στη Λέρο - Θάνατος γυναικός στο Σταυρό – Ασθένεια επιβάτη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Μύκονο- Εισροή υδάτων σε Τ/Χ στον Όρμο Παναγιάς – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα


Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Σύγκρουση σκαφών στη Σκόπελο - Θάνατος γυναικός στο Σταυρό – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών


Δημοσιεύθηκε από mme την Παρ, 18/08/2017 - 07:35

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, εντός της μαρίνας Γουβιών Κέρκυρας, όταν τετράτροχο όχημα (τύπου γουρούνας) που οδηγούσε 39χρονη αλλοδαπή με συνεπιβάτη μία 13χρονη αλλοδαπή, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της 39χρονης.
Άμεσα η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για περαιτέρω εξετάσεις όπου παραμένει νοσηλευόμενη.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου ότι το σκάφος Α/Ψ «SAR» σημαίας Γαλλίας με επιβαίνοντες τέσσερις (04) ημεδαπούς και δύο (02) αλλοδαπούς, συγκρούστηκε με το σκάφος Α/Ψ «ΣΟΦΙΑ» Τ.Β. 916 με επιβαίνοντες τρεις (03) ημεδαπούς στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι Σκοπέλου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι τα ανωτέρω σκάφη είχαν προσδέσει με ασφάλεια και αυτοδύναμα στον λιμένα Άγναντα Σκοπέλου χωρίς να υπάρχει τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Διενεργήθηκε επιθεώρηση από στέλεχος Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Σκιάθου όπου διαπιστώθηκαν μικρές εκδορές και στα δύο σκάφη.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.
*****
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προ απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμένα Ανκόνας Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
23χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64 και
71χρονης από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ι» Ν. Ιθάκης 461.Τραυματισμός χειριστή kite surf στην Αλεξανδρούπολη – Πρόσκρουση σκαφών στη Λέρο - Θάνατος γυναικός στο Σταυρό – Ασθένεια επιβάτη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Μύκονο- Εισροή υδάτων σε Τ/Χ στον Όρμο Παναγιάς – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα 


Δημοσιεύθηκε από mme την Πέμ, 17/08/2017 - 22:28

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης για περιστατικό τραυματισμού 54χρονου αλλοδαπού χειριστή kite surf στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης – Μάκρης.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω, στην προσπάθειά του να διενεργήσει kite surf, παρασύρθηκε από τον άνεμο και έπεσε σε βράχια.
Ο 54χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, όπου παρέμεινε για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου από τον κυβερνήτη του Θ/Γ – Α/Ψ σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 10969 , ότι κατά την διάρκεια παραμονής του σκάφους επ' άγκυρα στη θαλάσσια περιοχή Βρωμόλιθου όρμου «ΠΑΝΤΕΛΙΟΥ» Λέρου, απαγκιστρώθηκε η άγκυρα από το βυθό και το σκάφος παρασύρθηκε λόγω των ανέμων, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με την πρυμναία πλατφόρμα στο Ε/Π-Α/Ψ (καταμαραν) «FREZYA» σημαίας Τουρκίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην ίδια περιοχή.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν δύο (02) μικρά ρήγματα στην αριστερή πλευρά του «FREZYA», ενώ δεν προκλήθηκαν ζημιές στο «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «FREZYA» μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια όρμου «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ» Χαλκιδικής, 86χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από τη Λιμενική Αρχή Σταυρού, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου μεσημβρινές ώρες σήμερα, για ασθένεια 58χρονης επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ πλοίου «CHAMPIONS JET 1» σημαίας Κύπρου, η οποία είχε επιβιβασθεί από το λιμάνι της Θήρας με προορισμό το λιμένα Πειραιά.
Η 58χρονη αποβιβάστηκε στο λιμένα Μυκόνου και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγίας για εισροή υδάτων στο Τ/Χ σκάφος «ΕΣΠΕΡΑΝΤΖΑ 12» Τ.Ι. 186 στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Παναγιάς.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ σκάφος «ΚΟ Μ580» το οποίο επιβίβασε τους πέντε (05) αλλοδαπούς επιβάτες του «ΕΣΠΕΡΑΝΤΖΑ 12», καλά στην υγεία τους και έτερο ιδιωτικό σκάφος το ρυμούλκησε σε ασφαλή περιοχή.
Προανάκριση διενεργείται από οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, μίας 26χρονης και ενός 29χρονου, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προ απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμένα Ανκόνας Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν για τους ίδιους αλλά και για τα δύο (02) ανήλικα τέκνα τους, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
*****
Ένας 54χρονος τεχνίτης – οικοδόμος τραυματίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ενώ εκτελούσε εργασίες σε χώρο μηχανολογικού συνεργείου της Ο.Λ.Θ. Α.Ε.
Ο ανωτέρω, ο οποίος τραυματίστηκε στη δεξιά πλευρά της κεφαλής του, εξετάστηκε από πλήρωμα του ΕΚΑΒ και κατόπιν μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, από όπου εξήλθε αυθημερόν.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->