Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝΤΑ 24ΩΡΟΥ Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Μηχανική βλάβη σκάφους Α/Ψ στην Αίγινα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Π σκάφους στη Ζάκυνθο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Μήλο – Διακομιδή ασθενών Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Πάτρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Αίγινα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά – Διακομιδή ασθενούς Προσάραξη Τ/Ρ-Ε/Π σκάφους στην Ίο – Τραυματισμός χειρίστριας θαλάσσιου μέσου αναψυχής στη Λευκάδα – Θάνατοι λουόμενων στην Αμαλιάπολη και το Παράλιο Άστρους – Διακομιδές ασθενών Θάνατος εργάτη στο Κερατσίνι – Θάνατοι λουομένων στην Πρέβεζα, στην Ίο και στη Χαλκιδική – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στη Μυτιλήνη Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα, την Πάτρα και την Χίο – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο στη Χίο – Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών στη Στυλίδα και στη Σκύρο

Δημοσιεύθηκε από mme την Τρί, 29/08/2017 - 06:23


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Α-Α/Ψ ''ΚΟΛΧΙΔΑ'' ΝΠ 84, στη θαλάσσια περιοχή Λαγουσών Σαρωνικού κόλπου, με τρεις (03) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Τ/Χ ''ΠΑΝΤΑ'' Λ.Α. 3426 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ανωτέρω σκάφος στο λιμένα Αίγινας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΟΛΧΙΔΑ'' μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση του επαγγελματικού εκμισθούμενου σκάφους ''ΦΑΝΤΑΣΗ 10'' Σ.Ζ. 745, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Ζακύνθου, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ''ΦΑΝΤΑΣΗ'' Τ.Ζ. 448, επαγγελματικό εκμισθούμενο σκάφος της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρείας, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, ενώ στη συνέχεια και με τη συνδρομή του κατέπλευσε στον όρμο Κεριού Λαγανά Ζακύνθου, συνοδεία του πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΑΝΤΑΣΗ 10''.

*****
Στην απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΟΞΑ ΙΙ'' Ν. Π. 2263 προέβη η Λιμενική Αρχή Μήλου,απογευματινές ώρες χθες, διότι κατά τη διενέργεια ελέγχου στα πιστοποιητικά του, και συγκεκριμένα στο Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησής του, διαπιστώθηκε η μη αποκατάσταση δύο (02) παρατηρήσεων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου 44χρονη αλλοδαπή και από το λιμένα ν. Σκιάθου 25χρονη αλλοδαπή στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν. Π. 10001, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.


Δημοσιεύθηκε από mme την Δευ, 28/08/2017 - 22:14


Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡ. ΠΡΑΣΣΟΥ'' βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού, διακινητή αλλοδαπών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, καθώς και της 41χρονης αλλοδαπής άμεσης συνεργού του.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 35χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε μαζί με την 41χρονη συνοδηγό του, δύο (02) αλλοδαπούς οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Αίγινα για Πειραιά, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή (αποκοπή ελαστικού συνδέσμου).

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας, όπου αποβιβάστηκαν οι εκατόν σαράντα ένας (141) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΘΗΝΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XVIII'' Ν.Π. 11500, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Αίγινα - Αγκίστρι, σημειώθηκε εμπλοκή άγνωστου αντικειμένου στην προπέλα και διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αντλίας γλυκού νερού στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα με συμβατική πλεύση στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι πενήντα ένας (51) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Πειραιά απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του ''FLYING DOLPHIN XVIII'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α΄, 35χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.


Δημοσιεύθηκε από mme την Δευ, 28/08/2017 - 19:37


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Τ/Ρ-Ε/Π ''ΒΕΝΗ Ι'' Ν.Π. 7935, στον όρμο Βαλμά εντός του λιμένα Ίου, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν το ταχύπλοο σκάφος ''ΙΟΣ ΜΕΡΙΝΕ'' Τ. Ίου 32 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου επιβιβάστηκαν οι τέσσερις (04) εκ των ανωτέρω επιβαινόντων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη στεριά, καθώς επίσης και το Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Σ. Ίου.

Το ''ΒΕΝΗ Ι'', αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των ανωτέρω σκαφών, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο νηογνώμονα.

*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού μίας 17χρονης αλλοδαπής, στη θαλάσσια περιοχή Μύλοι Ορλώφ ν. Λευκάδας, κατά το χειρισμό θαλάσσιου μέσου αναψυχής τύπου kite surf (αετοσανίδα).

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Σύμφωνα με δήλωση της ανωτέρω, ο τραυματισμός της επήλθε από δική της υπαιτιότητα λόγω εσφαλμένης εκτίμησης και χειρισμού κατά την απότομη αλλαγή της φοράς του ανέμου και δεν θεωρεί κάποιον υπεύθυνο για τον τραυματισμό της.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΣΙΚΙΤΣΑ'' Αμαλιάπολης Ν. Μαγνησίας, 78χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΠΟΡΤΕΣ'' Παράλιου Άστρους Β. Κυνουρίας, 89χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Άστρους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
88χρονης από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ι. 459,14χρονης από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64 και14χρονου και 18χρονου από το λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001 και


Δημοσιεύθηκε από mme την Δευ, 28/08/2017 - 13:47


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό θανάτου εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας εντός του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο Κερατσινίου.
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες χθες, ο 44χρονος εργαζόμενος, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Ακολούθως, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες της 26-08-17, από την παραλία “ΚΑΝΑΛΙΟΥ” Πρέβεζας, 79χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες της 26-08-17, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΤΗ”, πλησίον λιμένα Ίου, 94χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής, 70χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του οικείου λιμένα, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκε να κατέχει εντός των αποσκευών τρεις (03) πλαστές άδειες διαμονής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


Δημοσιεύθηκε από mme την Δευ, 28/08/2017 - 07:25


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, 22 και 24 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προ απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμένα Βενετίας Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
*****
Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής στη χερσαία ζώνη λιμένα Χίου κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου από λιμένα Μυτιλήνης, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας άλλου ατόμου, προκειμένου να ταξιδέψει για Πειραιά.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο “ΑΡΙΑΔΝΗ” Ν. Π. 11542, θα προσεγγίσει τον λιμένα Χίου προκειμένου να αποβιβάσει 19χρονη ασθενή, με διάγνωση «σκωληκοειδίτιδα».
Η 19χρονη, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Χίου, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», ενώ το ανωτέρω πλοίο απέπλευσε για συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για την προσάραξη του ιδιωτικού μηχανοκίνητου σκάφους «ΗUZUR» σημαίας Ολλανδίας με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε βραχώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΓΟΥΔΙΑ» δυτικά της λίμνης Κορισσίων.
Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, ενώ στην περιοχή κατέπλευσε το ρυμουλκό σκάφος «ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΧ» Ν.Π. 10998 το οποίο ξεκίνησε να ρυμουλκεί το ανωτέρω σκάφος με προορισμό τη μαρίνα Γουβιών.
Από την προσάραξη δεν υπήρξε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ το σκάφος υπέστη μικρής έκτασης ρήγμα και περιορισμένη - ελεγχόμενη εισροή υδάτων.
*****
Δύο (02) θαλάσσιες χελώνες του είδους ΚΑΡΕΤΑ - ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκαν νεκρές από τη Λιμενική Αρχή Στυλίδας επί της ακτής στην παραλία Ραχών στις θέσεις «ΚΟΥΒΕΛΑ» και «ΦΑΡΟΣ» αντίστοιχα .
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική τους ταφή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ -ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Σκύρου επί της ακτής στην παραλία ''ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ'' Ν. Σκύρου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->