Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΟ : ΣΥΜΒΑΝΤΑ ... ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Βύθιση λέμβου στη Λέσβο – Μηχανική βλάβη Τ/Χ-Ε/Ρ σκάφους στην Κάρυστο – Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος και ρυμουλκούμενου σκάφους στην θάλασσα στην Κάλυμνο - Θάνατος λουόμενων στα Νέα Μουδανιά

Βύθιση λέμβου στη Λέσβο – Μηχανική βλάβη Τ/Χ-Ε/Ρ σκάφους στην Κάρυστο – Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος και ρυμουλκούμενου σκάφους στην θάλασσα στην Κάλυμνο - Θάνατος λουόμενων στα Νέα Μουδανιά

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πλωμαρίου από ιδιώτη, για περιστατικό βύθισης λέμβου με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΡΥΦΤΗΣ”, 4,5 ν.μ. δυτικά του λιμένα Πλωμαρίου ν. Λέσβου και σε μικρή απόσταση από την ακτή.
Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το σκάφος “Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΡΗ” Τ.Π. 317 το οποίο περισυνέλεξε τον έναν εκ των δύο επιβαινόντων της λέμβου ο οποίος στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος και έτερο ιδιωτικό σκάφος το οποίο περισυνέλεξε τον δεύτερο επιβαίνοντα και τον μετέφερε στην παραλία “ΔΡΩΤΑΣ” όπου αποβιβάστηκε ασφαλώς.
Ακολούθως, με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η εν λόγω λέμβος η οποία αποτελούσε κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα, κατέπλευσε στην παραλία “ΔΡΩΤΑΣ” όπου προσδέθηκε ασφαλώς.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή διενεργείται προανάκριση, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καρύστου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Τ/Χ – Ε/Ρ “ΤΟΜΑΧΟΚ” Λ.Ρ. 10697 με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή ν. “Πεταλίων”.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Τ/Χ “ΙΝΤΕΦΙΞ” Τ.Λ. 895 το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το “ΤΟΜΑΧΟΚ” στο λιμένα Μαρμαρίου ν. Ευβοίας ασφαλώς, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Τ/Χ -Ε/Ρ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από ιδιώτη, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος και σκάφους επί ρυμουλκούμενου τρέιλερ από τη ράμπα ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών στην θάλασσα στην περιοχή “ΒΟΥΒΑΛΗ” ν. Καλύμνου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω όχημα ήταν σταθμευμένο, κενό επιβατών, ενώ σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του η πτώση οφείλεται στην ολισθηρότητα της ράμπας.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ πρωινές ώρες σήμερα θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανέλκυσης του ανωτέρω οχήματος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “Καλλιθέας” Χαλκιδικής, 56χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Νέων Φλογητών Χαλκιδικής, 59χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->