Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

ΕΝΟΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Διαρκείς οι συναντήσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για τα θέματα των συναδέλφων.
Σε έντονη δραστηριότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία καθώς πέρα του Νομοσχεδίου ΄΄τρεχουν΄΄ πολλά θέματα που χρήζουν άμεσης και σοβαρής διαχείρισης .

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό κ.Κουρουμπλή και συζητήθηκε το φλέγον θέμα του Νομοσχεδίου για το οποίο ο Υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα όλα θα πάρουν τον δρόμο τους τον Σεπτέμβριο.

Επίσης συζητήθηκαν :
Οι μετακινήσεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος με τα μέσα του ΟΑΣΑ και τη συμμετοχή των αρμοδίων οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ.
Ζητήματα ιατροφαρμακευτικών δαπανών
Ο Κανονισμός Λειτουργίας των Πλωτών Μέσων
Η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Σύσκεψη την 9-8-17 με με Γ.Γ. ΥΝΑΝΠ κ. Καλαματιανό Διονύσιο-Χαράλαμπο και υπηρεσιακούς παράγοντες για τα θέματα οικονομικής φύσεως μεταξύ των οποίων
Τις ιατροφαρμακευτικές να είναι δυνατή η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, παρά το γεγονός ότι ανέλαβαν αυτή την υποχρέωση δίχως την απαιτούμενη εκπαίδευση επί του αντικειμένου.
Το Π.Δ. Οδοιπορικών, για το οποίο ενημερωθήκαμε ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα είναι έτοιμο το προσχέδιο από τα συναρμόδια υπουργεία, στο το οποίο θα κληθούμε να διατυπώσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας.
Το νέο μισθολόγιο σύμφωνα με την ΕΓΚΥΚΛΙΟ του ΥΠΟΙΚ με θέμα: Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ με τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου 2017, με αναδρομική ισχύ από την 1-1-2017.
Το ΤΑΛΣ, για το οποίο θα πρέπει να εναρμονιστεί ως προς τις παροχές στους δικαιούχους, σύμφωνα με τα δεδομένα του νέου μισθολογίου, αφού καταργούνται βασικοί παράμετροι του τύπου υπολογισμού.
Την κατάργηση της ελεύθερης μετακίνησης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για το οποίο η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει εντός των θεσμικών μας πλαισίων να διεκδικεί την επαναφορά του.

Συναντήσεις με Αρχηγό , Ά Υπαρχηγό και υπηρεσιακούς φορείς για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Σκαφών :

Ετέθησαν οι αντιρρήσεις μας για την:

Α. Μείωση των οργανικών θέσεων των πλωτών όλων των κατηγοριών.

Β. Υποβάθμιση των προσόντων που θα απαιτούνται για τις θέσεις του Κυβερνήτη, Υπάρχου, Α΄ Μηχανικού και Β΄ Μηχανικού στα σκάφη όλων των κατηγοριών.

Γ. Εμπλοκή των πληρωμάτων των σκαφών σε γενικευμένα παράλληλα καθήκοντα στις Υπηρεσίες που θα ανήκουν.

Κανονισμός Κ.Ε.Α.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ θεωρώντας ότι τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών αποτελούν νευραλγικό κομμάτι λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος κατέθεσε το πόρισμα και τις προτάσεις επιτροπής Κ.Ε.Α της Ομοσπονδίας και αφού κατάφερε την αναστολή τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας των Κ.Ε.Α στην οποία υπήρχαν αρνητικές διατάξεις ,έχει υποβάλει πλήρη πρόταση σε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για την θέσπιση με Νόμο ενός νέου και σύγχρονου Κανονισμού, εφάμιλλου της προσφοράς των Κ.Ε.Α σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Συναντήσεις Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας για επικείμενες δράσεις πραγματοποιούνται σε σταθερή βάση καθώς οι εξελίξεις απαιτούν διαρκή εγρήγορση και άμεση αντίδραση με την ΠΟΕΠΛΣ να έχει πρωταρχικό ρόλο σε κάθε δραστηριότητα .

Οι συναντήσεις και οι επαφές θα συνεχιστούν και στο προσεχές διάστημα .
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->