Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

ΚΑΒΑΛΑ Απέδωσαν τα έκτακτα μέτρα στην άφιξη του «Νήσος Ρόδος»

Το Λιμεναρχείο Καβάλας με τη βοήθεια της Τροχαίας Καβάλας, εφήρμοσε το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου, μέσα και πλησίον του κεντρικού λιμανιού, έκτακτα μέτρα για την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης. Το πλοίο «Νήσος Ρόδος» ήρθε σχεδόν στην ώρα του στο λιμάνι, μεταφέροντας 1.700 επιβάτες, 430 αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή περίμεναν για να επιβιβαστούν στο πλοίο 2.280 επιβάτες και 680 αυτοκίνητα.Η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε μέχρι την είσοδο του κεντρικού λιμανιού, γι΄ αυτό το λιμεναρχείο χρησιμοποίησε και την παράπλευρη είσοδο, τον δρόμο πίσω από το κτήριο του τελωνείου και την δίοδο στο λιμάνι ανάμεσα στο κτήριο του τελωνείου και την αίθουσα επιβατών.Τα κάγκελα για να μην πλησιάζουν στο πλοίο όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν σε αυτό, μπήκαν σε διαφορετικό σημείο απ’ ότι συνήθως, μπροστά από την κεντρική είσοδο της αίθουσας επιβατών. Εκεί περίμεναν περίπου 2000 άνθρωποι, ώστε πρώτα ν΄ αδειάσει το πλοίο «Νήσος Ρόδος» από αυτοκίνητα κι επιβάτες και μετά να επιβιβασθούν.

Τα μέτρα τροχαίας του λιμεναρχείου Καβάλας άρχιζαν από τη διασταύρωση της Κουντουριώτου με την Ερυθρού Σταυρού. Έφταναν μέχρι τον καταπέλτη του πλοίου. Ταυτόχρονα η τροχαία Καβάλας είχε προσωπικό στο ύψος της εκκλησίας Αγίου Νικολάου, επί της οδού Κουντουριώτου.

Εξυπηρετήθηκαν περίπου 4.000 άνθρωποι και πλέον των 1000 αυτοκινήτων, σχετικά ομαλά, αν και το πλοίο καθυστέρησε κι αναχώρησε μετά τα μεσάνυχτα. Πρώτη φορά το Λιμεναρχείο Καβάλας εφήρμοσε τα συγκεκριμένα μέτρα, που φαίνεται ότι θα τα επαναλάβει την Τετάρτη στην άφιξη και αναχώρηση του πλοίου «Νήσος Μύκονος» και το Σάββατο στην άφιξη και αναχώρηση του πλοίου «Νήσος Ρόδος».
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->