Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 101 ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Με το παρόν άρθρο, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ μας για την θετική έκβαση του αποτελέσματος, σχετικά με την πρόσληψη των 101 Επιλαχόντων Λιμενοφυλάκων έτους 2016.

Είμαστε οι εναπομείναντες Επιλαχόντες του τελευταίου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε μέσω ΑΣΕΠ για πρώτη φορά, τηρώντας κάθε αξιοκρατική διαδικασία. Ο διαγωνισμός αφορούσε 49 άτομα και ολοκληρώθηκε με την κατάταξη των επιτυχόντων στις 19 Οκτωβρίου του 2016. Μετά από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και έπειτα από αίτημα της Ομοσπονδίας στον κ. Δρίτσα, σχετικά με τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος, αποφασίστηκε η απορρόφηση 48 Επιλαχόντων του οικείου διαγωνισμού, οι οποίοι κατατάχθηκαν ως νέα εκπαιδευτική σειρά, όπως ορίζει ο νόμος ν.4256/2014 << Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις >> (ΦΕΚ Α92).

Τον Ιανουάριο του 2017 αιτηθήκατε 300 νέους λιμενοφύλακες, με σκοπό την κάλυψη επιμέρους αναγκών του Λιμενικού Σώματος. Μετά από αυτήν την πληροφορία ζητήσαμε ένα ραντεβού μαζί σας -όπου μας παραπέμψατε στον κ. Σαντορινιό, υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής- με πάγιο ΑΙΤΗΜΑ την αξιοποίηση μας από την πολιτική ηγεσία. Αυτή η συνάντηση έγινε διότι ήμασταν άμεσα προς κατάταξη και αυτό που αιτηθήκαμε ήταν η αξιοποίηση του παραπάνω νόμου, προκειμένου να στελεχώσουμε εγκαίρως το σώμα, δίνοντας έτσι πνοή στις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει και κατ’ επέκταση να δοθεί ένα τέλος στην αναμονή μας.

Κατόπιν συνεννοήσεώς σας με τον κ. Σαντορινιό, το ραντεβού ολοκληρώθηκε την 12η Ιουλίου στο υπουργείο Ναυτιλίας κάτω από ένα θετικό κλίμα. Πριν εισέλθουμε στο γραφείο του κ. Σαντορινιού, είχαμε την θετική εισήγηση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος προς τον
κ. υφυπουργό και μας γνωστοποιήθηκε ότι εκτός της πολιτικής ηγεσίας, μας έχει ανάγκη και το Λιμενικό Σώμα. Συμπερασματικά ο κ. υφυπουργός δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να απορροφήσει τους 101 επιλαχόντες και να βγάλει και νέο διαγωνισμό 199 ατόμων αντί 300 που είχαν προαναγγείλει εξ’ αρχής.

Μετά από συνεχή επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας και έπειτα από Υπουργικό Συμβούλιο, ενημερωθήκαμε ότι κατατέθηκε αίτημα από το Υπουργείο Ναυτιλίας προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την απορρόφηση 101 Επιλαχόντων Λιμενοφυλάκων του τελευταίου διαγωνισμού. Την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2017, η κ. Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενέκρινε το αίτημα του Υπουργείου Ναυτιλίας και μπήκαμε στον προγραμματισμό ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ του 2017. Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, ο φάκελος του αιτήματος στάλθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στον κ. Τσακαλώτο με την ένδειξη «Κατεπείγον», διότι έχουμε χρονικό περιθώριο βάσει νόμου, έως 19 Οκτωβρίου 2017.

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε από το Υπουργείο Οικονομικών, ότι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 το Υπουργείο Ναυτιλίας ζήτησε να μην υπογραφεί το αίτημα και να επιστρέψει πίσω στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αίτιο την «Επικαιροποίηση του εγγράφου», γεγονός που επιβεβαιώσαμε.

Σας πιστοποιούμε ότι είχαμε διαρκής ενημέρωση από τα δύο Υπουργεία για την θετική εξέλιξη της κατάστασης. Μάλιστα δεχτήκαμε τηλεφώνημα από το γραφείο σας και ενημερωθήκαμε ότι οι διαδικασίες φτάνουν στο τέλος τους και η υπογραφή του κ. Τσακαλώτου είναι θέμα χρόνου. Μας δόθηκε εντολή να ενημερώσουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους για να ξεφύγουν από το άγχος και την πίεση όλης αυτής της αναμονής.

Κύριε Υπουργέ γνωρίζουμε ότι συμμερίζεστε το άγχος μας και σας παρακαλούμε να δώσετε ένα τέλος σε αυτήν την αναπόφευκτη αναμονή. Εμείς και οι οικογένειες μας έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε για πιθανό παραμερισμό μας.

Με εκτίμηση, οι Επιλαχόντες Λιμενοφύλακες του διαγωνισμού 2015
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->