Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ 24ΩΡΟΥ Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Σύλληψη οδηγού στη Χαλκίδα – Θάνατος λουόμενου στην Κυπαρισσία Τραυματισμός λουόμενου από Τ/Χ σκάφος στους Παξούς – Εντοπισμός και κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης στην Καβάλα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Θάνατος επιβάτιδος Κ/Ζ πλοίου στον Πειραιά – Θάνατοι λουόμενων στη Χερσόνησο Ηρακλείου και το Ρέθυμνο – Διακομιδή ασθενούς Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών από Λιμενικές Αρχές καθώς και συλλήψεις Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Ρόδο – Τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό στην Αταλάντη και στην Αλεξανδρούπολη – Θάνατος επιβάτη σε Κ/Ζ στο Ηράκλειο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενώνΔημοσιεύθηκε από mme την Παρ, 01/09/2017 - 06:01

Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Σύλληψη οδηγού στη Χαλκίδα – Θάνατος λουόμενου στην Κυπαρισσία


Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα επτά (67) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', καθώς και στη σύλληψη του 21χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡ. ΠΡΑΣΣΟΥ'' βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, ενώ αναγνωρίστηκε και συνελήφθη ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****
Στη σύλληψη εννέα (09) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχους που διενεργήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****

Στη σύλληψη επτά (07) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχους που διενεργήθηκαν από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Στη σύλληψη ενός 18χρονου οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, διότι διαπιστώθηκε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΑΗ ΛΑΓΟΥΔΗ'', 69χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου.

Δημοσιεύθηκε από mme την Πέμ, 31/08/2017 - 21:16

Τραυματισμός λουόμενου από Τ/Χ σκάφος στους Παξούς – Εντοπισμός και κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης στην Καβάλα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Θάνατος επιβάτιδος Κ/Ζ πλοίου στον Πειραιά – Θάνατοι λουόμενων στη Χερσόνησο Ηρακλείου και το Ρέθυμνο – Διακομιδή ασθενούς
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού ενός 80χρονου λουόμενου από διερχόμενο ταχύπλοο σκάφος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα της ''ΑΓΡΑΠΙΔΙΑΣ'' ν. Αντίπαξων.

Άμεσα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Παξών όπου βρισκόταν ο ανωτέρω τραυματίας, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε με το Τ/Χ ''ΑΝΕΜΟΣ'' Τ.Π. 45 στο λιμένα Συβότων, από όπου στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Παξών.

*****
Στον εντοπισμό και την κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε αγροτική περιοχή “ΛΕΥΚΗΣ” Καβάλας, έξι (06) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους 1,20 εκ. έως 2,00 μ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δενδρύλλια.
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ ''KEOMA AL VENTO'' σημαίας Ιταλίας, ότι παρασυρόταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και άπνοιας στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Κέρκυρας, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το πλήρωμα του οποίου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ, το οποίο στη συνέχεια με τη χρήση των ιστίων και συνοδεία του ανωτέρω πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα Γουβίων ν. Κέρκυρας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''KEOMA AL VENTO'' μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές σήμερα, για περιστατικό θανάτου μίας 60χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος στο Κ/Ζ ''NORWEGIAN STAR'' σημαίας Μπαχάμες, το οποίο κατέπλευσε στον επιβατηγό λιμένα κρουαζιέρας Πειραιά προερχόμενο από το Κατάκολο.

Ο θάνατος της ανωτέρω διαπιστώθηκε από ιατρό του πλοίου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Σταλίδας, 51χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Σφακάκι Ρεθύμνου, 53χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Λακκίου ν. Λέρου στο λιμένα Μυρτιών ν. Καλύμνου, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέφος, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών από Λιμενικές Αρχές καθώς και συλλήψεις


Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων ενεργειών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές Μυτιλήνης, Αλεξανδρούπολης, Χανίων, Βόλου, Χίου, Ηρακλείου, Ραφήνας, Λαυρίου, Κέρκυρας, Τήνου, Αιδηψού, Μύρινας, Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης και Α’ Λ/Τ Ν. Στύρων, το χρονικό διάστημα από 10 έως και 31 Αυγούστου 2017 συνολικά τα κάτωθι:
-273,27 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,
-2,6 γραμμάρια κατεργασμένης ινδικής κάνναβης,
-29,50 γραμμάρια φυτικά αποσπάσματα κάνναβης,
-42,9 γραμμάρια κοκαΐνης,
-404,00 γραμμάρια κανναβέλαιο,
-πέντε (05) αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης,
-τρία (03) χάπια lexotanil άνευ ιατρικής συνταγής,
-ένα (01) δισκίο 2,16 γραμμαρίων άγνωστης ουσίας,
-δύο (02) τεμάχια λευκής στερεής άγνωστης ουσίας 2,13 γραμμαρίων,
-ένα (01) δενδρύλλιο ινδικής κάνναβης ύψους 80 εκατοστών,
-δέκα (10) τρίφτες επεξεργασίας κάνναβης,
-μία (01) ζυγαριά ακριβείας,
-πέντε (05) κινητά τηλέφωνά,
-πέντε (05) κάρτες SΙΜ,
-δύο (02) σιδηρογροθιές,
-ένα (01) πιστόλι ρέπλικα ΡΤ-85 BLOWBACK με τρεις (03) αμπούλες αερίου,
-μεταλλικά σφαιρίδια εντός κυτίων,
-ένα (01) μονόκανο όπλο,
-τρία (03) μαχαίρια μήκους 22, 29 και 46 εκατοστών αντίστοιχα και
-χρηματικό ποσό πεντακοσίων (500) ευρώ.
Από τις ανωτέρω Λιμενικές Αρχές που διενεργούν τις προανακρίσεις, συνελήφθησαν συνολικά τριάντα έξι (36) ημεδαποί και τρεις (03) αλλοδαποί

Δημοσιεύθηκε από mme την Πέμ, 31/08/2017 - 13:41

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Ρόδο – Τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό στην Αταλάντη και στην Αλεξανδρούπολη – Θάνατος επιβάτη σε Κ/Ζ στο Ηράκλειο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Ρόδου.
Άμεσα στην περιοχή διεξήχθησαν έρευνες από περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από το διερχόμενο M/V ''BRAVE LEADER'', το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε πενήντα εννέα (59) συνολικά αλλοδαπούς. Οι ανωτέρω μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο ναυγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Ρόδου, ενώ συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές, ηλικίας 56 και 58 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των εν λόγω προσφύγων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην παραλιακή οδό Αρκίτσας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όταν 22χρονος οδηγός Δ/Κ οχήματος συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συνοδηγού του Δ/Κ.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.
Επίσης, τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε εντός του επιβατηγού λιμένα Αλεξανδρούπολης, όταν 31χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα, το οποίο οδηγούσε 16χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δίκυκλου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου “CELESTYAL OLYMPIA” σημαίας Μάλτας, ότι επί του πλοίου απεβίωσε 70χρονος αλλοδαπός.
Ο θάνατος του 70χρονου διαπιστώθηκε από τον ιατρό του πλοίου, ενώ η σορός παραδόθηκε σε γραφείο τελετών μετά τον κατάπλου του “CELESTYAL OLYMPIA” στο λιμένα Ηρακλείου.

*****
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου σε έδαφος Schengen, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΜΑΡΙΑΝΗ» Τ.Σ. 119 Α', από το λιμάνι Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, 55χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->