Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝΤΑ 24ΩΡΟΥ Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας αλιευμάτων στη Νέα Μηχανιώνα - Διάσωση προσφύγων στη Χίο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη κυβερνήτη σκάφους στο Αίγιο - Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο σκάφος στη Ραφήνα - Διακομιδή ασθενούς Διασώσεις προσφύγων και συλλήψεις των αλλοδαπών διακινητών τους στη Μυτιλήνη – Κατάσχεση παράνομων εξωλέμβιων μηχανών στην Πάτρα– Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη – Αποβίβαση ασθενούς στην Αίγινα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Κέρκυρα – Διακομιδή ασθενούς

Δημοσιεύθηκε από mme την Σάβ, 02/09/2017 - 07:46

Εξακόσια οκτώ κιλά (608kg) αλιεύματα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια ελέγχων στην ιχθυόσκαλα Ν.Μηχανιώνας, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Ν.Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εντός δημόσιου ψυκτικού θαλάμου, τετρακόσια εξήντα τέσσερα κιλά (464kg) ιχθύες του είδους “TRACHURUS SPP” (σαφρίδι), μικρού μεγέθους, διαστάσεων 10-12 εκατοστών, κάτω του επιτρεπόμενου μεγέθους των 15 εκατοστών.
Επίσης, εντός δημόσιου ψυκτικού θαλάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν σαράντα τέσσερα κιλά (144kg) ιχθύες του είδους “TRACHURUS SPP” (σαφρίδι), μικρού μεγέθους, διαστάσεων 10-12 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 15 εκατοστών, χωρίς να τηρούν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας, ήτοι τις ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, βεβαιώθηκε μία (01) αγορανομική παράβαση, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα πέντε (15) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Στη σύλληψη δώδεκα (12) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη μιας 31χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον Παλαιό λιμένα Αιγίου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, 35χρονος Κυβερνήτης Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, ο οποίος κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε πως εκτελούσε πλου με ελλιπή σύνθεση πληρώματος .
Από τη Λιμενική Αρχή Αιγίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για ακυβέρνητο σκάφος έμπροσθεν του λιμένα Ραφήνα και σε απόσταση 60 μέτρων από τον προβλήτα υπ' αρίθμ. 4 .
Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Α/Κ σκάφος «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΜΑΡΙΑ» Ν.Ρ. 298 το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος «ΩΚΥΑΛΟΣ» Ν.Π. 5814 στο παλαιό λιμάνι Ραφήνας με τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΩΚΥΑΛΟΣ» μέχρι αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, 46χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δημοσιεύθηκε από mme την Παρ, 01/09/2017 - 23:30


Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'' και στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτά εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου Μυτιλήνης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πληρώματα ανωτέρω σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 23χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου φερόμενος ως διακινητής.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', καθώς και στη σύλληψη του 24χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου φερόμενος ως διακινητής.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Τέλος, στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα οκτώ (68) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', καθώς και στη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου Μυτιλήνης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 23χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου φερόμενος ως διακινητής.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Επτά (07) εξωλέμβιες μηχανές οι οποίες δεν διέθεταν τα νόμιμα παραστατικά κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Τομέα Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, από πάρκινγκ σκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε διενεργηθέντα έλεγχο από στελέχη του Τομέα Ασφάλειας, Ανάκρισης και περιπολικού σκάφους της οικείας Λιμενικής Αρχής σε πάρκινγκ σκαφών που βρίσκεται στην περιοχή «ΜΙΝΤΙΛΙΓΛΙΟΥ» Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι επτά (07) εξωλέμβιες μηχανές δεν διέθεταν τα νόμιμα παραστατικά και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
*****
Τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 73, 40 και 24 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμάνι Ιταλίας, διότι η 73χρονη αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος με την άμεση συνέργεια της 40χρονης αλλοδαπής ως συνοδηγού, μετέφεραν έναν 24χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, 77χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δημοσιεύθηκε από mme την Παρ, 01/09/2017 - 18:07


Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός (21) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, πολυεστερική λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι 23χρονος, ο οποίος διενεργούσε υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία στη θαλάσσια περιοχή ν. Λαγουσών βόρεια ν. Αίγινας με ένα ακόμα άτομο, βρίσκεται σε Τ/Χ σκάφος και χρήζει μεταφοράς σε πλησιέστερη υγειονομική μονάδα περίθαλψης.
Άμεσα για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε από το λιμάνι της Αίγινας το σκάφος «ΠΑΝΤΑ» Λ.Α. 3426 συνοδεία ιατρού του Κέντρου Υγείας Αίγινας καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ..
Στη συνέχεια εντοπίστηκε το ανωτέρω σκάφος και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον 23χρονο, ενώ με τον κατάπλου του σκάφους «ΠΑΝΤΑ» στο λιμάνι της Αίγινας, ο ανωτέρω ασθενής διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αίγινας και στη συνέχεια με ελικόπτερο της Π.Α. , στο οποίο επέβαιναν ιατροί του ΕΚΑΒ, στο Τζάνειο Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 21 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας, σε Ε/Γ σκάφος το οποίο προερχόταν από λιμένα Παξών με τελικό προορισμό το λιμένα Οτράντο Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Σ. 148, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, 52χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->