Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ? Επαναφορές στελεχών για οικονομικούς λόγους: ΝΑΙ στο Λιμενικό ΟΧΙ στις ΕΔ!


Κάθε φορά που κάποιες κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον των στρατιωτικών, το μόνιμο επιχείρημα που ακούγαμε ήταν για τους “συνταξιούχους από τα 50”. Κανείς δεν σκέφθηκε ότι οι στρατιωτικοί ,ειδικά μετά από την “έκρηξη” της οικονομικής κρίσης ΔΕΝ θέλουν να αποστρατεύνται νωρίς. Γι΄ αυτό και πολλοί ήλπιζαν πως θα μπορούσαν να παραμείνουν στην υπηρεσία για μία ακόμη 5ετία. Επίσης πολλοί απ΄ όσους είχαν υποβάλλει αίτηση αποστρατείας τη τελευταία 5ετία, ήλπιζαν ότι θα είχαν το δικαίωμα να επανέλθουν στην ενεργό υπηρεσία λόγω οικονομικών προβλημάτων .

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν σ΄ ότι έχει να κάνει με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ φαίνεται ότι όλοι αυτοί θα μείνουν με την ελπίδα. Το υπουργείο Οικονομικών είναι ανένδοτο να δεχτεί το μισθολογικό κόστος που προκύπτει,το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις κάποιων αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ…

Την ίδια στιγμή όμως επαναφορές γίνονται στο Λιμενικό.


Όπως είχε γράψει το Militaire.gr η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος δίνει τη δυνατότητα επαναφοράς για αποστρατευμένα στελέχη που παραιτήθηκαν εντός της τελευταίας 5ετίας. Συγκεκριμένα, βάσει του Π.Δ. 37/2012 στο οποίο προβλέπεται η εφεδρεία, κάθε βαθμοφόρος του Λ.Σ. ο οποίος συμμετέχει στον εν λόγω θεσμό – διάρκειας 5 ετών – έχει την δυνατότητα να επανέλθει στο Σώμα σε περίπτωση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, οι οποίες αιτιολογημένα δε δύνανται να καλυφθούν από τα εν ενεργεία στελέχη του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

Με λίγα λόγια, για μια ακόμη φορά οι στρατιωτικοί είναι οι “ριγμένοι” της υπόθεσης…
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->