Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ : Η άμεση κινητοποίηση ....απέτρεψε την εξάπλωση της ρύπανσης ...!!! Αναδείχθηκαν παθογένειες της δημόσιας διοίκησης οι οποίες όμως βαρύνουν τον... δικομματισμό.!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΕ Η ΚΡΗΤΗ!


Ικανοποιημένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ από την κινητοποίηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων η οποία όπως αναφέρει απέτρεψε την εξάπλωση της ρύπανσης από το Αγία Ζώνη ενώ σημειώνει ότι αναδείχθηκαν παθογένειες της δημόσιας διοίκησης οι οποίες όμως βαρύνουν τον... δικομματισμό και ακόμα οτι είναι ώρα να ανοίξει η συζήτηση για για την απεμπλοκή από ένα ενεργειακό μοντέλο που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα και το πέρασμα σε ένα μοντέλο που θα στηρίζεται σε ήπιες μορφές ενέργειας
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» αναφέρει:


«Η ρύπανση που προκάλεσε στον Σαρωνικό η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» επιτάσσει τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Η άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων απέτρεψε την εξάπλωση της ρύπανσης. 

Επιπλέον, οι πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την ενίσχυση των υποδομών που έχουν επιστρατευτεί για την απορρύπανση της θάλασσας και των ακτών, αλλά και για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών που ασχολούνται με τη ναυτιλία με την υψηλή εποπτεία του δημοσίου, αποτελούν σημαντικά βήματα. Είναι αναγκαίο να καταλογιστούν ευθύνες και οι υπεύθυνοι για τη ρύπανση να τιμωρηθούν.

Η επιχείρηση αυτή, ωστόσο, ανέδειξε και τις χρόνιες παθογένειες των μηχανισμών της δημόσιας διοίκησης, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμα σύμπτωμα του δικομματικού συστήματος του τρόπου και της αδράνειας με τον οποίο αντιμετώπισε τον κρατικό μηχανισμό.
Οι πρωτοβουλίες και σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να είναι άμεσες και ριζικές.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν συνιστά πολυτέλεια, αλλά προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου αλλά και η ενίσχυση των μηχανισμών του δημοσίου για τον έλεγχο των θαλάσσιων μεταφορών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.
Επιπλέον, είναι ώρα να ανοίξει η συζήτηση για για την απεμπλοκή από ένα ενεργειακό μοντέλο που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα και το πέρασμα σε ένα μοντέλο που θα στηρίζεται σε ήπιες μορφές ενέργειας».
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->