Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ «ταξιδεύει» προς την Πειραϊκή Επικοινωνία του Γ. Μώραλη με Λιμενικό και Περιφέρεια για να ληφθούν μέτρα


 
Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ενημερώθηκε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ότι πετρελαιοκηλίδα που προέρχεται από το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» κατευθύνεται προς τις ακτές της Πειραϊκής.


Άμεσα ο δήμαρχος Πειραιά επικοινώνησε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή Σταμάτη Ράπτη και τον Περιφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη προκειμένου να τους ενημερώσει και να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ακτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε μεγάλα αντιρρυπαντικά σκάφη ιδιωτικής εταιρείας επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πειραϊκής προκειμένου να αντιμετωπίσουν μεγάλα κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας που παρέσυραν οι άνεμοι προς την πλευρά της.

Η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται αρκετά μέτρα από την παραλία, ενώ αντιμετωπίζεται σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος σε «ικανοποιητικό βαθμό» και όπως αναφέρουν «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Πάντως κάτοικοι των περιοχών Πειραϊκής και Φρεαττύδας ανέφεραν πως υπάρχει έντονη δυσοσμία.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο έχουν ποντιστεί πλωτά φράγματα, ενώ η όλη επιχείρηση επιτηρείται από δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή που εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης «μετά την άμεση αντίδραση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της πλοιοκτήτριας εταιρίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου, ενώ από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία έχουν ανατεθεί οι εργασίες απορρύπανσης έχει κατατεθεί σχέδιο απάντλησης καυσίμων στη Λιμενική Αρχή Πειραιά, προκειμένου να αξιολογηθεί και στη συνέχεια να εκκινήσουν οι εργασίες απάντλησης του φορτίου του πλοίου.

Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που επιχειρούν επί τόπου, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον τρία βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν πλωτός γερανός, ρυμουλκό και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη αναδόχου εταιρείας εργασιών απορρύπανσης.»

 tovima.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->