Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ είπε η ΠΟΕΠΛΣ μέχρι την υπογραφή της ΠΔΕΜ (Κανονισμός Λειτουργίας Σκαφών) και ότι καμία αλλαγή δεν θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ! ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ...ΟΤΙ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ... ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ!!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΛΣ
Μετά τις συναντήσεις που είχε η Ομοσπονδία με πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία για τις αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας των σκαφών του Λιμενικού Σώματος συνεχίζονται με γοργό ρυθμό οι εργασίες προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτάσει σε υπογραφή ο νέος κανονισμός .


Πέραν των αρχικών προτάσεων της ΠΟΕΠΛΣ που ως επί το πλείστον έγιναν αποδεκτές από την Ηγεσία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ η Ομοσπονδία παρατηρεί από κοντά την εξέλιξη των τροποποιήσεων που αυτή ζήτησε μέχρι και την υπογραφή του τελικού κειμένου που από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να αργήσει.

Θυμίζουμε ότι το Αρχηγείο είχε ετοιμάσει σχέδιο τροποποίησης που θα προέβλεπε ριζικές αλλαγές στον κανονισμό με σκοπό την ευελιξία στη διαχείριση του προσωπικού που υπηρετεί στα σκάφη .


Το σχέδιο προέβλεπε :


Α. Μείωση των οργανικών θέσεων των πλωτών όλων των κατηγοριών.

Β. Υποβάθμιση των προσόντων που θα απαιτούνται για τις θέσεις του Κυβερνήτη, Υπάρχου, Α΄ Μηχανικού και Β΄ Μηχανικού στα σκάφη όλων των κατηγοριών.

Γ. Εμπλοκή των πληρωμάτων των σκαφών σε γενικευμένα παράλληλα καθήκοντα στις Υπηρεσίες που θα ανήκουν.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ μόλις διαπίστωσε ότι το Αρχηγείο είχε σκοπό σε άμεσο χρόνο να τροποποιήσει το κανονισμό ζήτησε το προσχέδιο του κανονισμού προκειμένου να εκφράσει απόψεις .

Η αλήθεια είναι ότι το Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ανταποκρίθηκε άμεσα μέσω του ΄Α Υπαρχηγού και παραδόθηκε στην Ομοσπονδία το σχέδιο του Κανονισμού .


Διαπιστώθηκαν σοβαρά κενά και αλλαγές που μόνο δεν βοηθούσαν στην εξέλιξη της λειτουργίας των Πλωτών Μέσων αλλά περιλάμβανε και αλλαγές που ήταν επαχθής για τους υπηρετούντες στα σκάφη.

Άμεσα η Ομοσπονδία πραγματοποίησε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με τον Υπουργό κ.Κουρουμπλή και ζήτησε την παρέμβασή του για τον κανονισμό των σκαφών .

Όπως και έγινε .


Ο ίδιος ενημέρωσε την Ηγεσία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ότι καμία αλλαγή δεν θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Πράγματι στη σύσκεψη που παραβρέθηκαν ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ κ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Κλιάρης Θεόδωρος, ο Κλαδάρχης Λιμενικής Αστυνομίας Υποναύαρχος ΛΣ κ. Αργυρίου Σταμάτιος και ο Διευθυντής ΔΕΜ Πλοίαρχος ΛΣ κ. Πανταζόγλου Αριστείδης οι προτάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ έγιναν αποδεκτές στο μεγαλύτερο μέρος τους .

Διαπιστώνεται για ακόμη μία φορά ότι όταν οι παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών φορέων έχουν ως γνώμονα το καλό των συναδέλφων τόσο η Πολιτική όσο και η Φυσική μας ηγεσία συνεργάζονται από κοινού για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->