Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΟΛΑ...ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ KAI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΕΜΕΝΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΕΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣΜόνο έκπληξη δεν μας προκάλεσαν οι κυβερνητικές αποφάσεις αναφορικά με την δήθεν λήψη περαιτέρω αποτελεσματικότερων μέτρων και απόδοσης ευθυνών για τη βύθιση του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές,μεταξύ άλλων, ο Κλάδος της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων καταργείται και η αρμοδιότητα του ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων εκχωρείται αποκλειστικά στους νηογνώμονες.

Η ασφάλεια λοιπόν του πλοίου,των ναυτικών,των επιβατών αλλά και των φορτίων θα αποτελούν αποκλειστική ευθύνη των ιδιωτών.


Με την ως άνω απόφαση ολοκληρώνεται ο αρχικός στόχος των κυβερνώντων που ανάληψη των καθηκόντων της, δεν ήταν άλλος, από την σταδιακή αποκοπή αρμοδιοτήτων από το Λιμενικό Σώμα,αλλά επίσης αποτελούσε και διακαή πόθο των ιδιωτών με στόχο βέβαια σ’αυτή την περίπτωση το κέρδος.

Ούτε ο φανατικότερος καπιταλιστής θα μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια προκλητική ενέργεια .


Με τις αποφάσεις τους  δείχνουν, με τον πλέον προκλητικό και άδικο τρόπο τα στελέχη του ΛΣ αλλά και τους πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στο χώρο, ως τους υπεύθυνους του κακού,παρεμβαίνοντας έτσι στο έργο της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης.

Περαιτέρω ανακοινώνουν την ενσωμάτωση του Γραφείου των εσωτερικών υποθέσεων του ΛΣ στο Υπουργείο Δημόσιας τάξης,μια παλαιότερη επιθυμία τους που δεν στηρίζεται πουθενά,δεν έχει εδραία βάση και δεν έχει λογική.

Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός του ΛΣ,ο σημερινός ηγέτης του ένδοξου Λιμενικού Σώματος,οφείλει να αναλάβει στο ακέραιο την ευθύνη του απέναντι στην ιστορία του σώματος αλλά και απέναντι στα στελέχη του,που με τρόπο άδικο διασύρονται χωρίς μέχρι σήμερα να προκύπτει στοιχειώδης αντίδραση.

LIMENIKANEA.GR
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->