Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ: Αύριο ψηφίζεται στη Βουλή! Τι θα γίνει με το άρθρο 27Αύριο Τετάρτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ. Αναμένεται ως συνήθως ένταση, κάτι που φάνηκε και στη χθεσινή συζήτηση. Τι προέκυψε;

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, άφησε να εννοηθεί ότι έχει βρει τη “χρυσή τομή” ακόμη και για το δύσκολο για την ΝΔ κυρίως άρθρο 27, περί Ενώσεων Στρατιωτικών.


Τι είπαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απερχόμενος τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ ζήτησε να δημιουργηθεί μία νέα ομοσπονδία που θα προκύψει από εκλογές.

Ο Αθανάσιος Δαβάκης πρώην τομεάρχης επί της ουσίας ζήτησε την κατάργηση κάθε μορφής εκπροσώπηση των στρατιωτικών κι αν αυτό δεν γίνει δεκτό, οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών να προκύπτουν από κλήρωση.

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης, πρώην συνδικαλιστής των αστυνομικών, πρότεινε επίσης να μην υπάρχει κανενός είδους εκπροσώπηση λόγω του κακού προηγούμενου με την αστυνομία!

Συνεπώς η θέση της ΝΔ στην οποία αναμένεται να προσχωρήσουν και οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων είναι να μην υπάρχουν Ενώσεις και Ομοσπονδία. Προτιμούν τα αστικά σωματεία.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου ,ο οποίος επί της ουσίας πήρε θέση υπέρ της κίνησης στρατιωτικών που εμφανίστηκε πριν δυο χρόνια και η οποία υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ.

Θα τελειώσει αύριο το σήριαλ με την ψήφιση του νομοσχεδίου; Αυτό είναι στο χέρι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας… Αν τελικά νομοθετήσει με βάση τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 27, η σελίδα αλλάζει όπως και οι κανόνες, τους οποίους ουδείς δικαιούται να παραβεί.


 militaire.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->