Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΣ εκ ΣΝΔ : ΠΕΡΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ 3 (Συνέχεια) Κοιτάξτε με τί πνεύμα ισότητας αντιμετωπίζουν τους ανώτερους αξιωματικούς αναφορικά με την δυνατότητα τοποθέτησής των σε θέσεις Ναυτιλιακών Ακολούθων….εδώ γίνεται επανάσταση… Γκρεμίζεται το παλιό …Πάει και Τελείωσε…Η φυσική σου ηγεσία μεριμνά...
ΠΕΡΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ 3  (Συνέχεια)Συνάδελφε, ναι, ναι… εσύ που γράφεις αυτή την στιγμή ένα ακόμη αναθεματισμένο και βαρετό … ενημερωτικό σημείωμα προς την ιεραρχία…. για το θέμα που απασχολεί το Τμήμα σου - αφού ξέρεις ότι στο τέλος – τέλος κανείς δεν θα το διαβάσει και ούτε θα σου δώσει οδηγίες τι να κάνεις…- πάψε να λοξοκοιτάζεις την σελίδα των Λιμενικών Νέων στον Υπολογιστή του διπλανού σου….

Κάνε μία παύση και δες και σύ ο ίδιος, πόσο πασχίζει…. η φυσική ηγεσία του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ, για να ενισχύσει το κλίμα εμπιστοσύνης του προσωπικού προς αυτήν, πόσο μοχθεί για την καλλιέργεια του αισθήματος δικαιοσύνης, για την παροχή δυνατότητας ίσων ευκαιριών για όλα τα στελέχη του Σώματος…


Κοίτα με τί πνεύμα ισότητας αντιμετωπίζει και όλους τους ανώτερους αξιωματικούς αναφορικά με την δυνατότητα τοποθέτησής των σε θέσεις Ναυτιλιακών Ακολούθων….
Τέρμα σε κάθε διάκριση….
 Προξενικοί θα τοποθετούνται πλέον εκτός από του Αξιωματικούς που κατατάσσονται ως Σημαιοφόροι στην  ΣΝΔ και οι Τεχνικοί και οι  Νομικοί και Οικονομικοί που κατατάσσονται απευθείας στο Σώμα ως Ανθυποπλοίαρχοι.
Στο πνεύμα της ίδιας καινοτόμου διάταξης δεν  είμαι σίγουρος πόσο ίσα αντιμετωπίζονται  οι γιατροί μας ….ίσως στο νομοσχέδιο  να υπάρχει  κάποιο αρθράκι παρακάτω…
Επισημαίνω ακόμη, ότι στο βιβλίο που διαβάζω για τα  δικαιώματα των εργαζομένων   (εντάξει…εντάξει….μην γρινιάζεις εσύ από την ηγεσία, γνωρίζω τις αριστερές ευαισθησίες σου ….χρόνια τώρα…..το διορθώνω: «εργαζόμενων» μπαααα…. )   δεν έχω φτάσει στη σελίδα που αναφέρεται στα δικαιώματα αξιωματικών προερχομένων   (συχώρα με πάλι μου ξέφυγε  ….  «προερχόμενων»…) εκ ΔΥΛΣ..
Δες τη διάταξη:

«Άρθρο 116

Αξιοποίηση Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε θέσεις εξωτερικού

5. Για την πλήρωση των θέσεων του παρόντος άρθρου, λαμβάνονται υπόψη οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί του άρθρου 27και, επιπλέον, τα ακόλουθα κριτήρια:
α) να είναι ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με βαθμό τουλάχιστον Πλωτάρχη προερχόμενοι από τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικών ή ειδικότητας Τεχνικού, Οικονομικού και Νομικού,»
……………………………
Πείστηκες τώρα;  
Πάλι να γκρινιάζεις επειδή προέρχεσαι από  την ΣΝΔ;…..
Φωνάζεις ότι οι Τεχνικοί και Οικονομικοί και Νομικοί αξιωματικοί  δεν πάνε στα λιμεναρχεία, υπηρετούν μόνο στο Κέντρο (ΓΔΟΥ, ΚΕΕΠ κλπ), ότι είναι άδικο κλπ, κλπ.
Διάβασε το εδαφ. ια)  της παρ. 5 του άρθρου 116 του Νομσχεδίου που αναφέρεται σε προσόντα των δικαιούμενων να τοποθετηθούν ως Ναυτιλιακοί Ακόλουθοι:
«ια) να έχουν συμπληρώσει πραγματικά τα ειδικά τυπικά προσόντα προαγωγής τα οποία προβλέπονται μέχρι και τον βαθμό τον οποίον κατέχουν, εφόσον πρόκειται για Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προερχόμενους από τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικών ή να έχουν υπηρετήσει πραγματικά για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών σε Λιμενικές Αρχές, ή τέσσερα (4) έτη σε Λιμενικές Αρχές οι οποίες εδρεύουν στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κέρκυρας και Θεσπρωτίας, εφόσον πρόκειται για Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού, Οικονομικού και Νομικού

Πάλι διατυπώνεις απορίες;..
Τι είναι αυτά που λες; 
Κοροϊδεύουν τους αξιωματικούς αυτούς ;;;;
Πόσο στενά βλέπεις το μέλλον;;;….  Τί να σου πώ…...
 Μα δεν αντιλαμβάνεσαι…. ότι εδώ γίνεται επανάσταση… Γκρεμίζεται το παλιό ……..
Δεν έχεις ακούσει ποτέ σου…. τίποτα περί αποκέντρωσης;
Όπως διάβασες,  με την διάταξη αυτή,  ούλοι οι Τεχνικοί αξιωματικοί θα τοποθετούνται κατ’ αρχήν  στην παραμεθόριο….
Δεν θα μείνει βάρκα για βάρκα χωρίς επιθεώρηση και πιστοποίηση ISM  και ISPS, ακόμη και αυτές  που εγκαταλείπουν στα βράχια οι πρόσφυγες και μετανάστες….
Δηλαδή , αν κατάλαβες, στην ουσία θα μεταφερθεί Ο ΚΕΕΠ στην παραμεθόριο…..
Πάει και Τελείωσε…
Το ίδιο θα γίνει και με τους Οικονομικούς και Νομικούς αξιωματικούς.
Σε όλους τους Λιμενικούς Σταθμούς της παραμεθορίου θα συντάσσεται κανονικός ισολογισμός από αξιωματικό  για τις εισπράξεις από τα χαρτόσημα και τις ανανεώσεις κάθε  τύπου άδειας ενώ οι μεταβιβάσεις των λέμβων,    θα υπόκεινται στη «νομική βάσανο» από Νομικό αξιωματικό
Στην ουσία θα μεταφερθεί το μεγαλύτερο μέρος της ΓΔΟΥ στην παραμεθόριο… Α.Π.Ο.Κ.Ε.Ν.Τ.Ρ.Ω.Σ.Η.
Στην ανάγκη για θα θέματα σύνταξης προϋπολογισμών, απολογισμούς  δαπανών, διενέργεια διαγωνισμών θα βάλουμε και κανένα λιμενοφύλακα που στο κάτω -κάτω  δεν τον στέλνουμε Ναυτιλιακό Ακόλουθο..
Και αν δεν μας φτάνουν οι Λιμενοφύλακες  τότε ρε παιδιά τι να κάνουμε, θα βάλουμε στην ΓΔΟΥ και κανένα πολίτη … Δηλαδή δεν φωνάζουμε όταν η υποκύπτει στις πιέσεις της Τρόϊκα για τους μισθούς μας και θα δημιουργήσουμε θέμα για την ΓΔΟΥ και τον ΚΕΕΠ;…..
Στο κάτω- κάτω η ΓΔΟΥ  και ο ΚΕΕΠ  όλο μπελάδες δεν μας δημιουργούσανε;….
Τί τις θέλουμε;…
Συγνώμη για την απότομη διακοπή ….αλλά από κάτω περνάει ο παλιατζής  θέλω να πετάξω στην ανακύκλωση μια κούτα με παλιά ενημερωτικά που δεν είχαν καμιά τύχη, κάτι φόρμες που έγιναν κατράμι και μυρίζει όλη η αποθήκη πετρέλαιο….(τι τον ήθελα τον εθελοντισμό……. για τις ακτές της Σαλαμίνας;…) και κάτι παλιά πράγματα και υλικά που  μου βράχηκαν από την προχθεσινή μπόρα…… 
Όχι…Όχι  μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό…….…δεν ήταν τέτοια υλικά…

 Άλλωστε ο  καθένας σας με τον λόγο και την συλλογική δράση  θα βρεί τον δρόμο και  τις  λύσεις στα προβλήματα,  που το Σώμα έχει τόσο ανάγκη…..……. 

LIMENIKANEA.GR
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->