Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Aπελευθερώθηκε μετά από 6 μήνες ομηρείας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης Ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε μετά από έφοδο της αστυνομίας στις 7:40 το πρωί της Δευτέρας σε περιοχή 5 χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο.

 

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου |
 
Τέλος στο θρίλερ της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά από έξι μήνες στα χέρια των απαγωγέων του. Ο επιχειρηματίας που βρέθηκε δεμένος, απελευθερώθηκε μετά από έφοδο της αστυνομίας στις 7:40 το πρωί της Δευτέρας σε περιοχή 5 χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο.


Οι απαγωγείς κρατούσαν τον Λεμπιδάκη σε μια μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στην "γέφυρα Ζουρίδας", δίπλα στην εθνική οδό.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις, όλοι είναι Κρητικοί. Οι απαγωγείς ήταν οπλισμένοι.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές αλλά και συνεργούς υπεράνω υποψίας που φέρονται να κινούνται στο περιβάλλον του Λεμπιδάκη.

Αρχικά συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένα άτομο που ήταν ο φρουρός στο κρησφύγετο των απαγωγέων.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος, σώος, ωστόσο φανερά αδυνατισμένος, σκιά του εαυτού του. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σε εξέλιξη είναι ευρεία αστυνομική επιχείρηση έξω από το Ρέθυμνο για τη σύλληψη των υπόλοιπων απαγωγέων.

Δεν υπήρξε αντίσταση, υπήρξε απόλυτος αιφνιδιασμός δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Ο εντοπισμός τους έγινε από τον κοριό της ΕΥΠ και φυσική παρακολούθηση υπόπτων Φαίνεται πως η αστυνομία γνώριζε εδώ και καιρό που κρατούνταν ο επιχειρηματίας ωστόσο η αστυνομία ερευνούσε πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσης του.

Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την τοπική ΕΛ.ΑΣ η οποία κατάφερε να εξιχνιάσει μια από τις πιο περίπλοκες απαγωγές που έχουν ποτέ γίνει στον ελληνικό χώρο.

Τα τελευταία μηνύματα των απαγωγέων

Oι απαγωγείς στο τελευταίο μήνυμα που είχαν στείλει στην οικογένεια του επιχειρηματία έριξαν κι άλλο τις απαιτήσεις τους, από τα 30.000.000 ευρώ στα 18.000.000. Είχε προηγηθεό βίντεο που έδειχνε ότι ο 54χρονος είναι καλά στην υγεία του και νέο τελεσίγραφο με «αναθεωρημένες» οικονομικές απαιτήσεις των απαγωγέων.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έκαναν λόγο για μία πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς το χρονικό διάστημα ομηρείας ήταν πολύ μεγάλο, κάτι για το οποίο φαίνεται να ήταν προετοιμασμένοι οι απαγωγείς Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για τους πιο σκληρούς απαγωγείς που έχουν αντιμετωπίσει.

Οι απαγωγείς ζήτησαν αρχικά -περίπου στις 10 Απριλίου- από την οικογένεια 100 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό ήταν υπέρογκο, δεν υπήρχε, καθώς η οικογένεια έχει προβεί σε επενδύσεις, διατηρεί κτίρια και εργοστάσια σε διάφορες χώρες, όχι όμως και τέτοιο μέγεθος μετρητών. Μετά από τις συνεχιζόμενες επικοινωνίες των απαγωγέων με 2-3 διαδοχικά sms στο κινητό του αδερφού του ομήρου, φέρεται να υποχώρησαν στα 70, στη συνέχεια στα 50 εκατομμύρια ευρώ και τέλος στα 18 εκατομμύρια ευρώ.

 http://www.thetoc.gr/
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->