Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε εκπαιδευτικούς και όχι σε στρατιωτικούς με τροπολογία στη Βουλή (Διόρθωση)


Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, των ΤΕΙ και των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαδευτικών Ιδρυμάτων

Οι βασικοί μισθοί του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, των ΤΕΙ και των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαδευτικών Ιδρυμάτων θα αυξηθούν, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση,όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα capital.gr

Νωρίτερα, από εσφαλμένη ανάγνωση η ίδια ιστοσελίδα μετέδιδε ότι πρόκειται για αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών, κάτι που αναδημοσίευσε και το Armyvoice.gr.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται αύξηση του επιδόματος οργάνου για τους μουσικούς στις Κρατικές Ορχήστρες και την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ εξομοιώνονται οι αποδοχές των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ ΑΕ με εκείνες που εφαρμόζονται αντίστοιχα στους μουσικούς των Κρατικών Ορχηστρών Αθήνας, Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, με την τροπολογία αυτή προβλέπονται τα ακόλουθα:

- Αυξάνεται ο μηνιαίος βασικός μισθός του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των Πανεπιστημίων, των Α-ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού καθώς και των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαδευτικών Ιδρυμάτων. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 786.000 ευρώ φέτος, σε 1,6 εκατ. ευρώ το 2017, σε 2,48 εκατ. ευρώ το 2018 , σε 3,35 εκατ. ευρώ το 2019 κλπ.

- Αυξάνεται το επίδομα οργάνου των μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής και επαναφέρονται σε ισχύ καταργηθείσες διατάξεις, αναφορικά με τη λήψη πρόσθετων αμοιβών, από το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών και από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό δεν προσδιορίζεται.

- Εξομοιώνονται από 1/1/2017 οι κάθε είδους αποδοχές των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ ΑΕ με εκείνες που εφαρμόζονται αντίστοιχα στους μουσικούς των Κρατικών Ορχηστρών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Δεν προσδιορίζεται το κόστος.
armyvoice.gr

 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->