Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΗΣΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ …….ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΗΣΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ …….ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Όταν λέμε ότι οι διατάξεις περί μεταθέσεων του νομοσχεδίου είναι καινοτόμες………… το εννοούμε…..

Επειδή όλοι δεν καταλαβαίνουν το βαθύτερο νόημά τους.. ο συντάκτης του νομοσχεδίου, κάποιες σημαντικές τις επαναλαμβάνει…

Ποιοι αποτελούν αποδεδειγμένους και ειδικά αιτιολογημένους υπηρεσιακούς λόγους για να γίνουν έκτακτες μεταθέσεις;

Η απάντηση στο άρθρο 27 παρ. 1 εδαφ. (β) περίπτωση 1 :

«β. Έκτακτες μεταθέσεις μπορεί να διενεργούνται, ύστερα από απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων, οποτεδήποτε και ανεξάρτητα από τα αντικειμενικά κριτήρια, στις παρακάτω περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις:
(1) για αποδεδειγμένους και ειδικά αιτιολογημένους υπηρεσιακούς λόγους. Αποδεδειγμένους και ειδικά αιτιολογημένους υπηρεσιακούς λόγους αποτελούν, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η ίδρυση ή κατάργηση κεντρικής ή περιφερειακής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η μετάταξη σε ανώτερη ή κατώτερη τάξη περιφερειακής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,…..»
Με λίγα λόγια αν π.χ. η Ηγεσία Αποφασίσει ένα Λιμενικό Τμήμα  να μεταταχθεί σε Λιμεναρχείο ( ας πούμε π.χ. τα Λ.Τ. στο Τρίκερι ή στο Άγιο Όρος) τότε «αμελλητί» συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο για να γίνουν χωρίς τσιγγουνιές οι μεταθέσεις αυτές….

Για όσους δεν το καταλάβατε και επειδή «η επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως» η Ηγεσία κατανοώντας τις μαθησιακές δυσκολίες σας (δυσλεξία κ.λ.π.) την επαναλαμβάνει παρακάτω στο ίδιο εδάφιο και παράγραφο ως περίπτωση (3):
«….(2) μετά την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης…………
(3) όταν καταργείται ή μετατάσσεται σε ανώτερη ή κατώτερη τάξη Υπηρεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή μεταβάλλεται η έδρα αυτής,……»

Στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται …περίπτωση αποδεδειγμένου υπερεσιακού λόγου και  έκτακτων μεταθέσεων για την κάλυψη αναγκών νησιών του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι συνυπολογίζεται και η αμέριστη βοήθεια της Τουρκικής Ακτοφυλακής, που τελευταία έχει επεκτείνει τις περιπολίες της μέχρι και έξω από  λιμάνια  νησιών του Ανατολικού Αιγαίου…

LIMENIKANEA.GR
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->