Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Μην πιστεύετε σε φρούδες …ελπίδες..


ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Είναι αναμφισβήτητο…, ότι για την κατάρτιση των διατάξεων του νομοσχεδίου καταβλήθηκε από όλες τις πλευρές- κυρίως από την Στρατιωτική Ηγεσία- κάθε προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του προσωπικού..

Γι’ αυτό και οι ανακοινώσεις όλων των συμμετεχόντων που ευχαριστούσαν ο ένας τον άλλον για το πετυχημένο αποτέλεσμα…

Να σας μιλήσω για την περίπτωση του χρόνου παραμονής στον τόπο συμφερόντων ενός στελέχους. Η αντιμετώπισή του αποτελεί κλασικό παράδειγμα της καλλιέργειας της ελπίδας και αισιοδοξίας στα στελέχη του Σώματος…..


Και εξηγούμαστε:
 -Πόσα χρόνια μπορούσε κάποιος να μείνει στον τόπο του σύμφωνα με τα ισχύοντα  Π.Δ;
-Οκτώ (08) 

      Έρχεται το προτεινόμενο νομοσχέδιο ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις και προτείνει το όριο των Οκτώ (08)  ετών να μην μειωθεί, ναι καλά ακούσατε δεν θα μειωθεί και θα παραμείνει ως έχει. Τονίστηκε δε -μέσω των ανακοινώσεων- ότι μένει ανοικτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να αυξηθεί. 

Ναι.., ναι..να αυξηθεί στο μέλλον . Μπορεί λέει να φτάσει μέχρι και τα 12 έτη  ….

Βέβαια αναλυτικές  πληροφορίες  για το ποιο θα είναι το σε   μελλοντικό  αυτό νομοσχέδιο και ποιοι θα είναι οι εισηγητές του δεν δόθηκαν…
Εξάλλου δεν έχει σημασία το πότε αλλά το να υπάρχει στα στελέχη ελπίδα ( πολύ.. με το τσουβάλι) και αισιοδοξία..
         
Όσο για τους αφελείς,  που παρασύρθηκαν  και νόμισαν , ότι η αύξηση του χρόνου παραμονής θα γινόταν με αυτό το νομοσχέδιο,  μάλλον δεν ξέρουν  να διαβάζουν   προσεκτικά τις ανακοινώσεις……

Δεν έχουν καταλάβει ότι η Ηγεσία επιθυμεί το Προσωπικό  να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, με βασική προϋπόθεση αυτό να προσέρχεται αυθορμήτως και να συναινεί  χωρίς προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις..
Μόνο έτσι δεν θα την αποσπά από το δημιουργικό της  έργο και ιδιαίτερα  αναφορικά με την γιγάντωση του Σώματος, την επέκταση των αρμοδιοτήτων του, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την δημιουργία καλύτερων συνθηκών εργασίας κ.λ.π.

 «Άρθρο 30

Συγκρότηση Συμβουλίων Μεταθέσεων - Προσφυγές

.1. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζεται η συγκρότηση των Συμβουλίων Μεταθέσεων και Προσφυγών, τα οποία αποτελούνται από εν ενεργεία στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η λειτουργία τους. Με το προεδρικό διάταγμα του προηγούμενου εδαφίου, καθορίζεται ο μέγιστος χρόνος παραμονής στην ίδια περιοχή μετάθεσης, ο οποίος δε μπορεί να υπερβαίνει τα οκτώ (8) έτη, εξειδικεύονται τα κριτήρια τοποθετήσεων και μεταθέσεων, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και τις ειδικότερες ανάγκες της υπηρεσίας, η δυνατότητα προσωρινής αναστολής τους, τα θέματα των αποσπάσεων - διαθέσεων, οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 27, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
2. …………………………………….»
Καλημέρα σας,
Υ.Γ: Μην πιστεύετε σε  φρούδες …ελπίδες..

LIMENIKANEA.GR
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->