Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

ΠΕΡΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ (Συνέχεια) Σενάριο…. «ευγενών» προτεραιοτήτων εκτυλίσσετε στις πλάτες των στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.…


ΠΕΡΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ (Συνέχεια)

Ασφαλώς και θα γνωρίζεται όλοι ότι όλοι οι επιθεωρητές ISM και ISPS Code θα πιστοποιούνται μετά από την φοίτησή τους στην Σχολή (ΣΕΔΑΠΛΕ) που θα ιδρυθεί σύμφωνα με το άρθρο 10 του προωθούμενου προς ψήφιση νομοσχεδίου.. 


-Αυτό…έ ……όχι ..όχι….. το γεφύρι της Άρτας … 


Εκείνο ολημερίς το κτίζανε και το βράδυ γκρεμιζόταν… όπως λέει ο μύθος.. ..
Αυτό εδώ ολημερίς και ολοχρονίς το γράφουνε ….μα ποτέ του δεν τελειώνει …..
[Δεν σας θυμίζει τον αργαλειό της Πηνελόπης και του μεθυσμένους.. μνηστήρες…
Δεν μπαίνω στον πειρασμό να αναφερθώ σε ρόλους …… γιατί θα παρεξηγηθώ…]
Φαίνεται ….ότι εδώ το βράδυ το σβήνουνε το κείμενο….


Εν πάση περιπτώσει, έτσι για να ξέρετε,
- αφού κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να σας ενημερώσει-, ότι σύμφωνα με το άρθρο 116 παρ. 3, δεν θα μπορείτε να πάτε στο εξωτερικό ως ναυτιλιακοί ακόλουθοι, αν δεν φοιτήσετε 12 μήνες σε αυτή την Σχολή (ΣΕΔΑΠΛΕ) προκειμένου προσκομίσετε αυτήν την πιστοποίηση και να υποβληθείτε σε έλεγχο καταλληλότητας………(Μην επιμένετε……δεν θα μπω στον πειρασμό…. να σας κουβεντιάσουμε τα περί….καταλληλότητας άλλους να ρωτήσετε…….)
(Μεταξύ μας εγώ πιστεύω ότι μάλλον κάποια βραδινή βάρδια που έσβηνε το κείμενο αυτών που γράφαν την ημέρα, θα είχε κουβέντα για άλλο θέμα και τους ξέμεινα οι λέξεις αυτές.) 


Πάντως καλού κακού όταν θα πάτε να σας ελέγξουν για καταλληλότητα κολλήστε πάνω σας κανένα σηματάκι CE μπας και την βγάλετε…. στα μαλακά…. Γιατί που ξέρετε… τι μπορεί να σας συμβεί από κανένα που θα έχει καταλάβει λάθος την διαδικασία ελέγχου…καταλληλότητας….


Πάλι είστε δύσπιστοι;; Καλά λοιπόν διαβάστε….


Άρθρο 116
Αξιοποίηση Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε θέσεις εξωτερικού

………………..

3. Οι Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τους οποίους εκδίδεται διαταγή μετάθεσης στις έδρες ναυτιλιακών ακολούθων, υποχρεούνται πριν τη μετάθεσή τους, να φέρουν την πιστοποίηση της παρ. 1 του άρθρου 10, να υποβληθούν σε έλεγχο καταλληλότητας. Η ισχύς των διατάξεων του προηγούμενου εδαφίου σχετικά με την πιστοποίηση της παρ. 1 του άρθρου 10, αρχίζει δύο (2) έτη από τον χρόνο έναρξης λειτουργίας της Σχολής Επιθεωρητών/Ελεγκτών Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων του άρθρου 15.

………………..

-Τι νομίσατε…….ότι τελειώσατε; Λάθοοος...

-Μήπως προσέξατε το δεύτερο εδάφιο τι λέει;

- Αααα …το προσέξατε…..

Το καταλάβατε και εσείς, ότι μέσα σε δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της Σχολής, όλοι οι έχοντες δικαίωμα υποβολής αίτησης για τοποθέτηση σε θέση Ναυτιλιακού ακολούθου θα πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί ως επιθεωρητές.


Σύμφωνα με τις προτεινόμενες στο άρθρο 64 του νομοσχεδίου οργανικές θέσεις οι έχοντες δικαίωμα αίτησης είναι :

60 Πλοίαρχοι,100 Αντιπλοίαρχοι, 150 πλωτάρχες, 89 τεχνικοί, 35 Οικονομικοί-Νομικοί.

Από αυτούς αν αφαιρέσουμε κάποιους που έχουν ήδη πάει ή κάποιους που δεν προέρχονται από ΣΝΔ, ή και κάποιους που θα φοβηθούν μην τους πάρουν και το…σπίτι… (“best practices” που λέγαμε….) μένουν κατ’ ελάχιστο 300 άτομα, που θα πρέπει να πιστοποιηθούν εντός δύο ετήσιων εκπαιδεύσεων.

Τώρα αν λάβουμε υπόψη.. ότι δεν θα πρέπει να κλείσουν οι Υπηρεσίες φεύγοντας για εκπαίδευση μονομιάς οι περισσότεροι αξιωματικοί….το θέμα γίνεται περίπλοκο….

Θέλει πολλά μαθηματικά για να το υπολογίσεις… και εγώ μετράω …….ακόμη με το χέρι….

Εν πάση περιπτώσει, θα σας πω όταν τελειώσω τους υπολογισμούς ….

Αν βιάζεστε και δεν μπορείτε να περιμένετε, να ρωτήσετε αυτούς που τα γράψαν εκεί στον 5ο……Σίγουρα αυτοί θα τα έχουν υπολογίσει…και θα ξέρουν….

Εγώ πάντως το μόνο που μυρίζομαι …είναι κάποιο σενάριο…. «ευγενών» προτεραιοτήτων εκτυλίσσετε στις πλάτες των στελεχών…


(η συνέχεια στο επόμενο τεύχος)

 

LIMENIKANEA.GR


 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->