Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ - Μέτρα Αποκατάστασης Εμπιστοσύνης...Άσε ……τώρα…..εμείς εδώ και δύο χρόνια τώρα έχουμε ριχθεί με τα μούτρα για την επίλυση των προβλημάτων του Προσωπικού του Σώματος…. με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τα σύνορα θα ασχολούμαστε τώρα….Μέτρα Αποκατάστασης ΕμπιστοσύνηςΜε ανακούφιση είδα την ανακοίνωση του Υπουργείου για την συνάντηση με Τούρκο αξιωματούχο… «Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιό, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δ.Χ. Καλαματιανό, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χ. Λαμπρίδη, τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Σ. Ράπτη, τον Β΄ Υπαρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Π. Παρασκευά και υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου με τον Υπουργό Μεταφορών, Θαλασσίων Υποθέσεων και Επικοινωνιών της Τουρκίας κ. Αhmet Arslan, o οποίος συνοδευόταν από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Υπουργείου του και από στελέχη της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα…..»

Βέβαια να σας πω την καθαρή μου αλήθεια -μετά τον αυξανόμενο αριθμό των εισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων τελευταία και τις βοηθητικές περιπολίες των σκαφών της Τούρκικης Ακτοφυλακής έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης - περίμενα να δώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους και τον Τούρκο Αρχηγό της Ακτοφυλακής……….

 

Φαντάζομαι ότι το θέμα θα ήταν η ασφάλεια των μέσων μεταφοράς των μεταναστών και όχι το ίδιο το μεταναστευτικό…….

 

Βέβαια ….στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται τίποτα για επιθεωρήσεις- πιστοποιήσεις κατά τον ISM των βαρκών αυτών …….από τους έλληνες Τεχνικούς αξιωματικούς που αναμένεται να κατακλείσουν την παραμεθόριο… (από ότι μου είπαν…. κατά την συνάντηση έγινε  ναι..ναι… έγινε αναφορά στην επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου στην ελληνική Βουλή αυτήν την εβδομάδα… και ότι αυτό το άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον η Τούρκικη πλευρά…)

 

Μεταξύ μας άλλωστε η φύλαξη των συνόρων είναι αρμοδιότητα του Λ.Σ.;

 

Άσε ……τώρα…..εμείς  εδώ και  δύο χρόνια τώρα έχουμε ριχθεί με τα μούτρα για την επίλυση των προβλημάτων του Προσωπικού του Σώματος…. με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τα σύνορα θα ασχολούμαστε τώρα….

 

Άσε που και για τα θέματα Έρευνας και Διάσωσης για να ελαφρώσουμε και λίγο τον φόρτο εργασίας στο ΕΚΣΕΔ…, πετάξαμε το μπαλάκι στα άλλα Σώματα.

Έτσι για κάθε γριούλα που μεταφέρεται από τα νησιά,  νάσου και μια ανακοίνωση από τα άλλα Σώματα.. 

 

Να μην είμαστε όμως αχάριστοι μας μνημονεύουν… Πολλές φορές λένε ότι η μεταφορά έγινε και με “Super Puma” αυτά που έχει αγοράσει το Λιμενικό ντε…

ΥΓ

Δεν έχω παρατηρήσει και θα σας γελάσω…

αν οι ανακοινώσεις αυτές βγαίνουν σε μέρες που είναι «ψυχοσάββατο»…

 

LIMENIKANEA.GR

 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->