Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

ΚΡΙΜΑ... Τα “ξεφτιλίκια” του Στρατιωτικού Συνδικαλισμού στη Βουλή


Τα απόνερα του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ έπνιξαν σήμερα το στρατιωτικό συνδικαλισμό στη Βουλή, στη συζήτηση για το άρθρο 27. Το άρθρο αυτό “ρυθμίζει” θέματα που αφορούν τις Ενώσεις Στρατιωτικών και στην ουσία “καταργεί” οποιαδήποτε άλλη δομή πλην της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) του συνταγματάρχη Τσουκαράκη.

Ο κ. Τσουκαράκης εμφανίστηκε στη Βουλή και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε Pokemons τους “αντιπάλους” του της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και μας είπε πως είναι και σωματώδης και κάνει και γυμναστική. Πάλι καλά που δεν ανακοίνωσε πως θα πάει και στα καλλιστεία. Από την άλλη πλευρά ο επισμηναγός Ρώτας, με πιο ήπιο λόγο και σαφώς πιο δομημένη επιχειρηματολογία προσπάθησε να σοβαρέψει την όλη ιστορία.

Μια ιστορία που από μόνη της είναι για γέλια και για κλάματα. Το ότι ο συνδικαλισμός δεν ταιριάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει πλέον γίνει προφανέστατο. Το show της αντιπαράθεσης ΠΟΕΣ – ΠΟΜΕΝΣ στη Βουλή ήταν μοναδικό. Οι δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις, με τους ΥΕΘΑ και ΑΝΥΕΘΑ σε ρόλο διαιτητή – πυροσβέστη έδωσαν ρέστα. Η αμφισβήτηση από πλευράς ΠΟΜΕΝΣ και η παρουσία του κ. Τσουκαράκη ήταν όλα τα λεφτά.


Ο στρατιωτικός γραμματέας που έγινε συνταγματάρχης με φωτογραφική διάταξη, έχει πλέον και στοιχεία ειρωνείας στο λόγο του και αντιμετωπίζει τους συναδέλφους του με τρόπο αλαζονικό. Ο Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας αποκλείεται να είναι ευχαριστημένοι με αυτό που βίωσαν στη Βουλή. Μάλλον κάτι πάει λάθος ρε παιδιά. Ακόμα κι ο επισμηναγός Ρώτας, ένας άνθρωπος με κάποιο επίπεδο, δεν μπόρεσε να κρατηθεί όρθιος στην “οδομαχία” αυτή.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κωνσταντίνος Δουζίνας φαινόταν έξω από τα νερά του. Ευτυχώς οι Αρχηγοί ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα (άσκηση “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 17”) και έχασαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν. Οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο φορέων και η δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει μεταξύ τους κάνει καλό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Υπάρχει δηλαδή σώφρων στρατιωτικός που θεωρεί πως αυτοί οι δύο φορείς τον εκπροσωπούν και μάλιστα ενώπιον της Βουλής; Είναι πραγματικά απορίας άξιον πως επιτρέπουν τα θεσμικά όργανα των Ένοπλων Δυνάμεων αυτό το ξεφτίλισμα τους.

Όσο για τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο που στηρίζει τον αγαπητό κ. Τσουκαράκη (το συνταγματάρχης το παραλείπουμε σκόπιμα) τι να πούμε, απλά να τον χαίρεται. Δίνει τροφή έτσι στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη να βρεί κι άλλα “χαρτιά” για να παίξει το παιχνίδι του που εξελίσσεται σε προσωπική κι όχι πολιτική κόντρα δύο δημοσίων προσώπων.

Για όποιον θέλει να δει περισσότερα προτείνουμε το www.armyvoice.gr το οποίο έχει μια πλήρη περιγραφή των όμορφων σκηνών που “παίχτηκαν”.

Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στη δυσφήμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, του μοναδικού πυλώνα ίσως που έχει μείνει όρθιος στον τόπο αυτό. Ε, πρέπει να τον γκρεμίσουμε κι αυτόν, με τον τρόπο που γκρεμίσαμε και πολλές άλλες δομές, τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό.

http://www.armynow.net
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->