Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΙΛΕΡ Μια κινούμενη "βόμβα" κάνει... βόλτα στη Σούδα!Αποκλειστικό
Από την αρχική αντίδραση των Ρώσων στην οργή των Αμερικάνων που...τρέμουν με τους εκατοντάδες τόνους πυρομαχικών που βρίσκονται δίπλα στις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις


Ένα απίστευτο θρίλερ με διεθνές αντίκτυπο εξελίσσεται εδώ και μήνες στη Σούδα με ένα πλοίο- κινούμενη βόμβα που κινείται μεταξύ των εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού και του επιβατηγού σταθμού στην περιοχή! Αρχικά οι Ρώσοι ήταν αυτοί που έκαναν φασαρία για το πως συμπεριφερθήκαμε στο πλήρωμα και τώρα έρχονται οι Αμερικάνοι που ανησυχούν για το...φορτίο στη Σούδα!

Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: Τον περασμένο Μάιο-στις 24- στην Κω ένας έλεγχος των λιμενικών στο πλοίο τουρκικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας MEKONG SPIRIT...έβγαλε λαβράκι! Εκατοντάδες τόνοι εκρηκτικών που κουβαλούσε στα σπλάχνα του έδειχναν πως το πλοίο είχε κατεύθυνση για κάποια από τις εμπόλεμες περιοχές.Αντί λοιπόν το σκάφος να μεταφερθεί στον Πειραιά ή σε κάποιο άλλο λιμάνι που έχει στρατιωτικές εγκαταστάσεις, περιέργως αποφασίστηκε να μεταφερθεί στη Σούδα, δίπλα ακριβώς από τις νατοϊκές εγκαταστάσεις με ό, τι ακριβώς σήμαινε αυτό.Τον περασμένο Ιούλιο εμφανίστηκαν κάποια πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στη Σουδα και άρον άρον αποφασίστηκε το συγκεκριμένο σκάφος ( που σημειωτέον το πλήρωμα του ήταν ήδη προφυλακισμένο) να μεθορμήσει στον επιβατηγό σταθμό της Σούδας, δίπλα ακριβώς από τα εμπορικά. Να τονισθεί πως ο κύριος όγκος των εκρηκτικών ( ποσότητα εκατοντάδων τόνων ) παραμένει πάνω στο σκάφος με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, ενώ άλλα κοντέινερς έχου μεταφερθεί στην προβλήτα! Μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες αναγκαζόταν να τα...βρέχουν για να αποφύγουν τον κίνδυνο εκρήξεων!


Όλο αυτό το διάστημα το σκάφος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΠΝ, ενώ οι πληροφορίες του cretalive λένε πως υπάρχει μείζον ζήτημα με τη διοίκηση των νατοϊκών δυνάμεων του ναυστάθμου που θεωρούν άκρως επικίνδυνη την παρουσία του μαλτέζικου σκάφους στον κόλπο της Σουδας.Μια ακόμα παράμετρος που αποκαλύπτει το cretalive ειναι πως ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία τα πυρομαχικά οταν βρίσκονται σε καλη κατάσταση θα πρέπει να περνάνε στην κυριότητα του ελληνικού στρατού το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ζήτησε την εκποίηση τους κάτι που προκάλεσε την αντίδραση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση .

Πάντως τα ερωτηματικά ειναι πολλά: ποιος και γιατι αποφάσισε τη μεταφορά του πλοίου βόμβα στην Κρήτη και τη Σούδα; γιατί τόσο διάστημα δεν αποφασίστηκε ο αφοπλισμός του ώστε να μην εγκυμονεί κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή στην περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα; γιατι δεν περνάνε τα πυρομαχικά στην κατοχή του ελληνικού στρατού κσι μέχρι ποτε μια ολόκληρη περιοχή θα κρατείται ερήμην της υπό το φόβο να συμβεί κάτι που μπορεί να φέρει τεράστια προβλήματα στα Χανιά;

cretalive.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->