Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ: Έτσι αδικούνται τα στελέχη που δεν φοίτησαν σε ΑΣΣΥ!ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ: Τις αδικίες που υφίστανται στελέχη τα οποία δεν φοίτησαν στα ΑΣΣΥ, καταγράφει αναγνώστης μας. Καλεί την ηγεσία να ασχοληθεί με τα προβλήματα

Οι αδικίες σε στελέχη μη παραγωγικών σχολών καθώς και οι ανύπαρκτες ενέργειες της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας δείχνουν την απέχθεια τους για τα στελέχη αυτά. Δεν ασχολήθηκαν για τις αδικίες
1.Με τον νόμο 3883/10 κατήργησαν αναφερόμενα δικαιώματα προκήρυξης (ποτέ δεν είχε συμβεί) του καταληκτικού βαθμού από Αντιπλοίαρχο σε Πλωτάρχη για τα στελέχη των Εθελοντών του Ν 445/74 καθώς εισήλθαμε στο στράτευμα ενώ υπηρετούσαμε άνω των 20μηνών που είχαμε στρατιωτική εκπαίδευση και δεν υστερούσαμε σε εκπαιδευτική γενική μόρφωση καθώς είμασταν απόφοιτοι λυκείου και τεχνικών σχολών, εν αντιθέσει με τα στελέχη των στρατιωτικών σχολών που ήταν οι περισσότεροι απόφοιτοι γυμνασίου και στρατιωτική εκπαίδευση έκαναν στη σχολή κατά το χρόνο φοίτησης και επί πληρωμή και όχι σε πλοία.


2 Ενώ έπρεπε βάση νομοθεσίας Ν 445/74 και 2439/96 όπου καθορίζεται ότι ημερομηνία κατατάξεως είναι η ημερομηνία που εισήλθαμε στο στράτευμα ως κληρωτοί και μετά από την ονομασία μας ως Αξιωματικού, ενώ έπρεπε να προαχθούμε το 2014 στον βαθμό του Πλωτάρχη, μας προήγαγαν το 2016 καθώς τα αρμόδια στελέχη του Β κλάδου του ΓΕΝ τροποποίησαν την ημερομηνία κατατάξεως μας (κατά 2 έτη) κατά την προαγωγή μας στον βαθμό του Κελευστή, χωρίς νομιμότητα η διατάξεων και δεν απαντούν στις αναφορές την νομοθεσία η οτιδήποτε νόμιμο για την αυθαιρεσία αυτή.


Καθώς το 2012 τα ίδια στελέχη αυτά προήγαγαν 2 σειρές ΑΣΣΥ και τους ιδίους χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ουσιαστικά προσόντα (απαιτούμενο χρόνο) κατά 2 έτη νωρίτερα, εξαπατώντας όλη την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία και όχι δεν τιμωρήθηκε κανείς αλλά παραμένουν και στα ίδια πόστα, να συνεχίζουν το έργο τους με φανατισμό και ρατσιστική απέχθεια για τα στελέχη των μη παραγωγικών σχολών.


3 Με τον Ν. 4494/ΦΕΚ 165Ά 2-11-2017 στο άρθρο 4 παράγραφος 3στ Αναφέρει ότι όλοι οι ΑΣΣΥ θα προάγονται στον βαθμό του Πλοίαρχου και με αναδρομική ισχύ και όσοι έχουν αποστρατευτεί, όπου βάση νομοθεσίας 2439/96 και 3883/10 καταληκτικός βαθμός είναι του Αντιπλοίαρχου και στελέχη προερχόμενα από ΑΣΣΥ με πτυχίο ΑΕΙ στο βαθμό του Πλοίαρχου. Που μπορούσαν να μας έδιναν και εμάς τον βαθμό που μας αφαίρεσαν του Αντιπλοίαρχου καθώς πρότειναν παραπάνω ευεργέτημα για τους ΑΣΣΥ και εκτιμώ ότι τα στελέχη με ΑΕΙ θα γίνονται και Αρχιπλοίαρχοι.


4.Στον ίδιο ν.4494/17 στο άρθρο 37 αναφέρεται ότι όλα τα στελέχη ΑΣΣΥ που συμπληρώνουν 25ετία μέχρι το 12/2015 ισχύουν οι διατάξεις του ν. 2439/96 όπου τροποποιεί τον νόμο 3883/10 όπου ίσχυε για τα στελέχη που συμπλήρωσαν 25ετία τον 12/2010 και καθώς δεν υπάρχουν στελέχη των μη παραγωγικών σχολών όπου θα συμπλήρωναν 25ετία μετά το 2010 είναι ευεργέτημα για επιπλέον 5σειρών στελεχών ΑΣΣΥ.


5 Έχουν τροποποίηση και το νέο μισθολόγιο καθώς υπάρχει ενημέρωση ύπαρξης προσθέτου κλιμακίου στο μισθολόγιο των ΑΣΣΥ του Πλοίαρχος(Συνταγματάρχης και 36έτη) σύμφωνα με τα άνωθεν είναι κατανοητό γιατί ευεργέτησαν τους ΑΣΣΥ με παραπάνω βαθμό.


Ελπίζω αυτές τις αδικίες και τις περίεργες αντιλήψεις του διαχωρισμού των Στελεχών να βοηθήσετε να λάβουν ένα τέλος γιατί ο Στρατιωτικός δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι και λειτούργημα και θυσιάζει την ζωή του για την Πατρίδα και την Ελευθερία, με πίστη και ιδεώδη που έχουν γράψει το μεγαλείο της ιστορίας και της δόξας της Ελλάδος και του στρατεύματος κατά το πέρασμα των αιώνων.


Πάντα υπήρχε η αλαζονεία για την Ηγεσία στα ανώτατα Πολιτικά και Στρατιωτικά κλιμάκια αλλά ποτέ ανάμεσα στα χαμηλόβαθμα στελέχη, πολλά χρόνια κάποιοι δυστυχώς δημιουργούν ανισότητες, αδικίες σταδιοδρομικής εξέλιξης, μεταθέσεις, ιεραρχίας, βαθμολογικής εξέλιξης, με σκοπό τον διαχωρισμό των στελεχών ανάλογα με το πώς εισήλθαν στο στράτευμα από παραγωγικές σχολές η μη, αγνοώντας ότι το στράτευμα κάνη την επιλογή και όλοι οφείλουν να υπηρετούν το ίδιο και να έχουν τα ίδια δικαιώματα εφαρμόζοντας και τηρώντας τον όρκο που έδωσαν.

Επειδή ανήκω στο ΠΝ οφείλει ο Β κλάδος του ΓΕΝ να εφαρμόζει τα αναμενόμενα και να εισηγείται εξίσου το ίδιο για όλα τα θέματα και προβλήματα που έχουν τα στελέχη ανεξάρτητα αν είναι ΑΣΣΥ η όχι και να τηρεί την Νομοθεσία και τις διατάξεις κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται.
ΠΗΓΗ: http://www.armyvoice.gr/2017/11/etsi-adikounte-ta-stelechi-pou-den-fitisan-se-assi.html
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->