Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κρίσιμα και σημαντικά ερωτήματα από τους κ.κ Τριαντάφυλλο,Κοκορέντζα,Παπαγεωργίου,Πασχαλάκη και Σπύρτου!Θεσσαλονίκη 12-11-2017

ΠΡΟΣ: 1) Πρόεδρο ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας
2) Γ. Γραμμ. ΕΠΛΣ Κ. ΜακεδονίαςΚΟΙΝ: 1) Μέλη ΔΣ ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας

2) Μέλη Ένωσης Αναφορικά με το περιβόητο σχέδιο νόμου που έφτασε επιτέλους στην Βουλή των Ελλήνων,υποβάλλουμε ερωτήματα μας καθώς και ερωτήματα - απορίες συναδέλφων – μελών της Ένωσης μας:

α) Γιατί δέχεται η Ένωσή μας apriori ως μέγιστο χρόνο παραμονής στον τόπο επιλογής τα 08 έτη, τα οποία σε μελλοντικό ΠΔ μεταθέσεων μπορεί να γίνουν λιγότερα; Έχετε κάνει κάποια ενέργεια επ' αυτού προς την Ομοσπονδία;
β) Με το αριθμ. πρωτ.: 141/2017 της 30-10-2017 έγγραφο της, η ΠΟΕΠΛΣ ζητούσε έστωκαι την τελευταία στιγμή από τις Ενώσεις, την υποβολή διορθωτικών προτάσεων επί του σχεδίου νόμου. Εμείς εάν ερωτώμασταν, θα σας προτείναμε:
i) Την αύξηση σε 10 έτη (από 8) του χρόνου παραμονής στον τόπο συμφερόντων και οπωσδηποτε απαλοιφή της λέξης «μέγιστο» και αντικατάστασης με: «ελάχιστο χρόνο παραμονής»όπως ήδη είναι στο ΠΔ 33/09.

ii) Να μπορεί να δηλώνεται από τους συναδέλφους το Λ/Χ Αγίου Όρους ως τόποςσυμφερόντων – επιλογής, άρα παραμονή 8 έτη τουλάχιστον και όχι 3 ή 4 ανάλογα με την κατηγορίαπου θα ενταχθεί.
iii) Το Λιμενικό Φυλάκιο Βατοπαιδίου Α.Ο. να μεταταχθεί σε Λιμενικό Τμήμα άρααύξηση - κέρδος οργανικών θέσεων.iv) Προσπάθεια για αλλαγή των κατηγοριών για:
α) Λ/Χ Αγίου Όρους (από 4η σε3η) , β) Λ/Τ Ν. Μουδανιών (από 5η σε 4η) και γ) Λ/Τ Ν. Μαρμαρά από (5η σε 4η) με οφέλη για τουςσυναδέλφους την αύξηση των μορίων.v) Ρητή πρόβλεψη - δέσμευση στο σχέδιο νόμου για τον καθορισμό νέωνοργανικών θέσεων εντός 4μηνου από την δημοσίευση σε ΦΕΚ του σχεδίου νόμου για όλα τα τμήματακαθώς και για τα Λ/Χ Αγίου Όρους, Λ/Χ Ιερισσού και Κ.Λ. Θεσ/νίκης.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ Χρήστος (Αντιπρόσωπος ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)
.ΚΟΚΟΡΕΝΤΖΑΣ Γεώργιος (Αντιπρόσωπος ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αντώνιος (Μέλος ΔΣ ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)
ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος (Μέλος ΔΣ & Αντιπρόσωπος ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)
ΣΠΥΡΤΟΥ Χρήστος (Αντιπρόσωπος ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)

Θεσσαλονίκη 12-11-2017

γ) Εμείς αυτά θα σας προτείναμε. Διαφωνείτε σε κάτι απ' όλα τα παραπάνω;
Γιατί
πρέπει τις άνωθεν προτάσεις, που υποβάλλαμε και υιοθετήθηκαν από την ΠΟΕΠΛΣ να τις κυνηγήσουμε ατομικά και όχι όλοι μαζί ως ομάδα - εκπρόσωποι των συναδέλφων της Μακεδονίας;
δ) Γιατί δεν καθίσατε να συζητήσετε με όλα τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ και τους αντιπροσώπους; Τέτοιου είδους αποκλεισμοί αποτελούν αποκλεισμό της Δημοκρατίας.
στ) Τονίζουμε ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν στην ΠΟΕΠΛΣ και αφορούσαν τις Λιμενικές Αρχές Αγίου Όρους αποτελούν απαίτηση των Υπηρετούντων σε αυτές οι οποίες και μας εκφράστηκαν.Μοναδικός μας γνώμονας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας και των Υπηρεσιών της Κ. Μακεδονίας και όχι μικροπολιτικά παιχνίδια εξουσίας. Επιτέλους, ελάτε να συνεννοηθούμε - ενωθούμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου να βγάλουμε το μέγιστο αποτέλεσμα για την πολύπαθη Μακεδονία μας. Δεν αποτελούμε αντιπολίτευση και ούτε ακολουθούμε στείρα τακτική. Αυτό άλλωστε το έχουμε αποδείξει με τη στάση μας εδώ και 1 ½ χρόνο.
Παρακαλούμε για την δημοσίευση της επιστολής μας στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ Χρήστος (Αντιπρόσωπος ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας).
ΚΟΚΟΡΕΝΤΖΑΣ Γεώργιος (Αντιπρόσωπος ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αντώνιος (Μέλος ΔΣ ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)
ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος (Μέλος ΔΣ & Αντιπρόσωπος ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)
ΣΠΥΡΤΟΥ Χρήστος (Αντιπρόσωπος ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->