Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΠΛΣ: Είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί το μισό λιμενικό να είναι απέναντι στο άλλο μισό, φτάνει πια, έχουμε κουράσει..του Φώτη Γαρουφαλιά, αντιπροέδρου ΠΟΕΠΛΣ, υπευθύνου μεταναστευτικού-προσφυγικού


Έχω μάθει στη ζωή μου να κάνω υπομονή, να βλέπω όσα συμβαίνουν από μακριά, να τα ζυγίζω και όταν καταλαγιάζει ο θόρυβος και το απαιτούν οι περιστάσεις να τοποθετούμαι. Στη προκειμένη περίπτωση επιλέγω να κάνω αυτή τη παρέμβαση, γιατί την θεωρώ αναγκαία, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και επειδή δεν θέλω να μιλούν άλλοι εξ ονόματος μου. Επίσης έχω επιλέξει συνειδητά να μην έχω επαφή με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γι αυτό επικοινωνώ μαζί σας μέσω αυτής της επιστολής καθαρά και με σαφήνεια.

     Αρχικά και σχετικά με της εκλογές που αφορούσαν τη ανάδειξη του Δ. Σ της ομοσπονδίας, έχω να διευκρινίσω ότι ,καταρχήν ως Ένωση και ως άτομο είχα από πέρυσι τον Νοέμβριο στηρίξει ως πρόεδρο τον κ . ΚΥΡΑΝΗ και το Δ. Σ που είχε προκύψει τότε, διότι ήταν σε εξέλιξη το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να τορπιλιστεί αυτή η προσπάθεια, το ίδιο έκανα και κάναμε όταν δεν συμφωνήσαμε τον Απρίλιο στη πρόταση μομφής και τελικά αποφασίσαμε την διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο.

 Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έκανα την παραμικρή αντιπολιτευτική ενέργεια ,αντίθετα συνεργαστήκαμε για τη προώθηση μιας σειράς θεμάτων .Επομένως τόσο ο κ.  ΚΥΡΑΝΗΣ αλλά και οι συνάδελφοι που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο του ,δεν πρέπει να έχουν κανένα παράπονο από τη στάση μας ,διότι σταθήκαμε δίπλα του και ούτε είχαμε, ούτε και έχουμε κάτι, για το οποίο να έρθουμε σε προστριβή αλλά ακριβώς το αντίθετο.

       Η ίδια καθαρή στάση τηρήθηκε  και κατά την προεκλογική περίοδο, όπου μέσα από πολλές φυσιολογικές ζυμώσεις, καταλήξαμε ως Ένωση να κατέλθουμε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στης εκλογές ,διότι το κλίμα είχε πολωθεί και δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να βρεθούμε σε  ένα από τα δυο ψηφοδέλτια .Τηρήσαμε τα λεγόμενα μας, κάναμε το ψηφοδέλτιο μας, δεν δόθηκε καμία  ψήφος στην μια η στην άλλη πλευρά . Δηλώσαμε  δε, ότι όποιος το αποφασίσει, μπορεί να μας διαθέσει τρεις ψήφους, ώστε να φτάσουμε στο όριο εκλογής και στη συνέχεια θα τον  στηρίζαμε για την εκλογή πρόεδρου.

      Αυτό φυσικά δεν έγινε σε καμία λογική παζαριού ,αλλά καταθέσαμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις και συνδικαλιστικό σκεπτικό που αφορούσε.

-           Πρώτη προϋπόθεση ,την εκλογή συναδέλφου από τη Ένωση της Λέσβου, διότι αυτό είναι απαραίτητο, λόγο της κατάστασης και όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με το προσφυγικό-μεταναστευτικό .  Εδώ θέλω να τονίσω ότι, αυτό δεν έπρεπε να είναι δική μας επιδίωξη ,εξ αρχής έπρεπε και οι δυο πλευρές να συμφωνήσουν ότι έπρεπε να στηριχτεί η εκλογή συνέδρου από τη Ένωση μας ,αν πραγματικά στην πράξη νοιαζόταν και καταλάβαιναν τι πραγματικά συμβαίνει εδώ  και το ότι τόσο ως χώρα, αλλά όσο κυρίως ως λιμενικό είναι το θέμα το οποίο μας έχει  φέρει στο επίκεντρο και υπάρχει ανάγκη ανάδειξης του έργου μας, αλλά κυρίως των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε . Ήδη την τελευταία εβδομάδα έχουμε δυο μεγάλες κινητοποιήσεις, αλήθεια αν δεν είχα εκλέγει και δεν συμμετείχαμε, τοποθετούμασταν ,διεκδικούσαμε, ποιος άραγε θα το έκανε; και ποιος θα μετέφερε την πραγματική εικόνα και τα προβλήματα στα κέντρα αποφάσεων;

-          Δεύτερη προϋπόθεση  την Υπόσχεση για συναίνεση και συνεργασία της πλευράς που θα εκλεγεί με τη άλλη πλευρά . Χωρίς ρεβανσισμούς και με κλείσιμο των εκκρεμών αντιδικιών σε όλα τα επίπεδα.

         Αυτές μας οι θέσεις εκ του αποτελέσματος , έγιναν αποδεκτές από  τους συναδέλφους του ψηφοδελτίου με επικεφαλή κ.  ΔΡΙΒΑΚΟ όταν  στη λήξη της ψηφοφορίας, μας ενημέρωσαν ότι μας ψήφησαν 3 σύνεδροι συγκριμένοι,   με προσδοκία την συνεργασία .Έτσι και έγινε .Διευκρινίζω λοιπόν ξεκάθαρα ότι οι τρεις 3 ψήφοι, δεν ήταν κάποιον ρομαντικών συνέδρων, όπου μας ψήφισαν και έπρεπε να αποφασίσουμε ποιον  να στηρίξουμε, αλλά ήταν συγκεκριμένων συνέδρων  και δεν υπήρχε περίπτωση να της υφαρπάξουμε και να στηρίξουμε άλλο ψηφοδέλτιο,   ντόμπρα καθαρά και με ευθύτητα.

       Συνάδελφοι αν λειτουργούσαμε έτσι η λέξη   ξεφτίλα, θα  ήταν λίγη και  δεν περιλαμβάνεται στις αρχές και τα πιστεύω μου, ούτε και των συνέδρων της Ένωσης μας, για να φερθούμε  τόσο σκάρτα και φυσικά δεν θα το κάναμε ούτε και στη άλλη πλευρά. Αυτή η συμπεριφορά μας πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και όχι να μας προσάπτουν και διάφορα.Πρέπει επιτέλους αυτά που λέμε να τα εννοούμε κιόλας.
          
             Αυτά όμως πλέον είναι ιστορία και αυτό που έχω να σημειώσω είναι ότι ,οφείλουμε όλοι να αποδεχτούμε  το αποτέλεσμα σεβόμενοι την Δημοκρατία ,όπως όμως θέλω  να τονίσω ότι πρέπει και οφείλουμε να σεβαστούμε και τη αρχή της αντιπροσωπευτικότητας και εξηγούμε .Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την συγκρότηση του Δ. Σ και οι συνάδελφοι που εκλέχτηκαν με το κ . ΔΡΙΒΑΚΟ και εγώ αναγνωρίσαμε ότι, πρέπει  συμμετέχουν συνάδελφοι  του άλλου ψηφοδελτίου λαμβάνοντας θέσεις στο Δ. Σ. Για κάποιους λόγους όμως , όπως το ότι  στο παρελθόν τέτοια κίνηση είχε χρησιμοποιηθεί με άσχημο τρόπο, γι αυτό και υπήρχε δυσπιστία   και λόγο της πόλωσης που επικρατούσε  αυτό δεν  ήταν  εφικτό. Όμως αυτό  είναι το σωστό και έτσι  πρέπει να γίνει.

       Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε διαβάσει λάθος το αποτέλεσμα των εκλογών όλοι μας, καθώς και την εντολή που μας έδωσαν  οι συνάδελφοι, οι οποίοι όμως ψήφισαν ξεκάθαρα και σοφά. Κύριοι  το αποτέλεσμα στη ουσία ήταν απολύτως ισορροπημένο, όχι για να διχαστούμε περαιτέρω, αλλά επιτέλους  να συνεργαστούμε και να ενωθούμε Δεν είναι 9+1 απέναντι στο άλλο 9 ,αλλά 9+1+9=19. 

 Ας ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας και ας καθαρίσει  το μυαλό μας, από τους ανώφελους εγωισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις .

Είναι αδιανόητο στην ίδια μας τη χώρα αλλά και άλλου, χρόνια τώρα  να έχουν διαμορφωθεί συμμαχίες μεταξύ κομμάτων με αγεφύρωτες  ιδεολογικές  διαφορές,  ώστε να κυβερνηθεί η Ελλάδα και εμείς μια Ομοσπονδία μέσα σε τόσες άλλες, χωρίς καθόλου διαφορές, αφού τα προβλήματα μας είναι συγκεκριμένα, να εμφανίζουμε τέτοια αυτοκαταστροφική αντιπαλότητα.

      Είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί το μισό λιμενικό να είναι απέναντι στο άλλο μισό,  φτάνει πια, έχουμε κουράσει τους συναδέλφους  και τους προκαλούμε θυμηδία, απογοήτευση και αποστροφή. Επιτέλους καταλάβετε το, υπάρχουν προβλήματα .Εδώ στη Λέσβο  η κατάσταση με το προσφυγικό πάει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η εργασία μας πλέον θα γίνει εφιάλτης.

         Επομένως άμεσα πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, με σεβασμό στο καταστατικό και τις διαδικασίες   να συζητήσουμε με σοβαρότητα ,νηφαλιότητα ειλικρίνεια, να αναθέσουμε ρόλους και όχι απλά καρέκλες,  να εργαστούμε όλοι μαζί ενωμένοι για να δώσουμε λύσεις και να στείλουμε μηνύματα παντού, ότι ασκούμε συνδικαλισμό για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον όλων των συναδέλφων . Στην  κατεύθυνση αυτή και για να συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις μου, δηλώνω ότι προσφέρω τη θέση που έχω εκλέγει στο ΔΣ ,ώστε να διατεθεί μαζί με οποίες άλλες θα συμφωνηθεί ,στη λογική της σύνθεσης και της συναίνεσης.

  Σημειώνω δε, ότι πρέπει να συνεργαστούμε με άλλους φορείς όπως τη ΠΕΑΛΣ, τους Αστυνομικούς ,τους Πυροσβέστες  αλλά και με ειλικρινή καλή διάθεση με τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με βάση συζήτησης και κύρια αρχή, ότι κάθε τι που νομοθετείται αφορά εμάς και τις οικογένειες μας και μάλιστα για ένα εργασιακό βίο 35 ετών ,άρα πρέπει να είμαστε οι πρωταγωνιστές σε ότι αφορά την διαμόρφωση θεμάτων  προς νομοθέτηση  που αφορούν το προσωπικό.

    Συνάδελφοι ελάτε να δώσουμε τέλος στον διχασμό και την ανθρωποφαγία ,επιτέλους τι  χωρίζουμε και που θα οδηγήσει όλο αυτό; Και ποιοι είμαστε εμείς, που έτσι όπως πάμε αν δεν αλλάξουμε στάση θα διαλύσουμε την ομοσπονδία;

       Τελειώνοντας και επειδή αρκετοί συνάδελφοι και κυρίως οι νεώτεροι δεν ξέρουν ποιος είναι ο καθένας από εμάς ,αλλά και πέραν των απόψεων που καταθέτουμε, ρολό παίζει και η πορεία εκείνου που τις καταθέτει.

  Όσον αφορά εμένα υπηρετώ 18 χρόνια στο σώμα από 1999 και η υπογραφή μου είναι η πρώτη, με άλλες τρεις 3 εκλεκτών συναδέλφων το 2000, για την συγκρότηση  προσωρινή διοικούσας επιτροπής  και την κατάθεση του καταστατικού της ένωσης Λέσβου –Λήμνου- Αγίου  Ευστρατίου και στη συνέχεια την ίδρυση της Ομοσπονδίας .

Δηλαδή κελευστής λίγων μηνών χωρίς ουσιαστική νομιμοποίηση ,χωρίς συνδικαλιστικά προνόμια χωρίς καμία κάλυψη και πλάτη,  τολμήσαμε να θεμελιώσουμε τον συνδικαλισμό ,δεν βρήκα έτοιμο τραπέζι και έφτασα να είμαι ο παλαιότερος συνδικαλιστής από τους σημερινούς, χωρίς να είμαι ούτε ο μεγαλύτερος ηλικιακά ούτε με τα πιο πολλά χρόνια υπηρεσίας . 

Αυτά τα αναφέρω γιατί πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν τις προθέσεις μου   και την διάθεση προσφοράς  και  πιστεύω , ότι  δικαιωματικά εκφράζω την αγωνία μου για τη διατήρηση και συνέχιση για  κάτι, που πιστέψτε με χτίσθηκε με πολύ μεγάλο κόπο.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->