Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗ "ΒΟΜΒΑ" ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ «Κύριε Υπουργέ έχει τοποθετηθεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Λιμενικού»


 Παρότι δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε ανακοινώσεις ενώσεων, εδώ δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό.

Ερώτημα λοιπόν, πότε υπεγράφη η σύμβαση,ποιές ήταν οι ενέργειες σας από τότε και έως σήμερα?

Εσείς δεν είχατε στα χέρια σας και τη διοίκηση της Αττικής αλλά και της ΠΟΕΠΛΣ και ως εκ τούτου την ευθύνη  ανάδειξης του ζητήματος καθώς και της  επίλυσης του?

Τώρα αναφορικά με το ποιός "δημιούργησε" τον παιδικό σταθμό ασφαλώς όχι εσείς! 

Από όσο γνωρίζουμε ο σημερινός πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ ήταν ένας εκ των προτεργατών, που μαζί με το  Αρχηγείο του ΛΣ, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του σταθμού, διέθετε ότι χρειαζόταν προσωπικό, χρήμα και μέσα και βέβαια με την οικονομική συνδρομή των χρηστών δηλαδή των γονέων συναδέλφων! 

Εκτός και εάν πιστεύεται ότι για τη λειτουργία ενός σταθμού είναι αρκετά τα 25.000 ευρω που όπως λέτε διαθέσατε στο αρχικό στάδιο και αυτά εξ όσων γνωρίζουμε από χορηγίες.

Είναι έτσι?  ..................................................................................................................................................................
Aρ.Πρωτ: 48/2017
ΠΡΟΣ: Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη
ΚΟΙΝ: 1. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ
κ. Ράπτη Σταμάτιο
2. Α’ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ
κ. Κλιάρη Θεόδωρο

Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε ο βρεφονηπιακός Σταθμός που δημιούργησε η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ Αττικής-Πειραιά & Νήσων με υπερηφάνεια και δαπάνες μας, λειτουργεί κατά κοινή ομολογία άψογα από το 2011 σε χώρο του δήμου Κερατσινίου. 


Σημειώνουμε για την ιστορία ότι με πρωτοβουλία μας και ολόθερμη στήριξή μας παρείχαμε το ποσό των 25.000 ευρώ χρήματα αποκλειστικά από το ταμείο της ένωσης και χορηγίες που εξασφάλισαν μέλη. Σήμερα όμως το στολίδι αυτό, το σπίτι εκατοντάδων παιδιών διαπιστώνουμε ότι παραπαίει!


Η ανανέωση της σύμβασης που σας έβαλαν κύριε Υπουργέ διάφοροι καλοθελητές που κρύβονται πίσω από την υπηρεσιακή τους ιδιότητα, να υπογράψετε στις 22/12/2016 είναι τουλάχιστον καταστροφική για τις οικογένειες των στελεχών του Λ.Σ, καθώς από τις 90 θέσεις που είχαμε εξασφαλίσει για την φιλοξενία των βρεφών – νηπίων, τελικά αυτές μειωθήκαν δραματικά στις 74! Δεδομένου ότι ζούμε σε χαλεπούς καιρούς , αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον οι υπολείπουσες 16 οικογένειες θα χρειαστεί να επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό εισόδημα της με το ποσό των 5000 έκαστη, τον χρόνο προκειμένου να αναζητήσουν κατάλληλο χώρο για τα παιδιά τους. Συνολικά 16 οικογένειες λιμενικών θα αναγκαστούν να καταβάλουν συνολικά το ποσό των 80.000 ευρώ τουλάχιστον κι αυτό διότι ο ιθύνων Λιμενικός νους που συνέταξε την σύμβαση, σας παγίδευσε στην υπογραφή αυτής!


Είναι πρόδηλο, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας, ότι το μόνο μέλημα του πραγματικού συντάξαντος της σύμβασης αυτής είναι το πως θα απέβαλλε το δημιουργό του Σταθμού δηλαδή την Ένωσή μας, η οποία αυτή που δαπάνησε και εργάστηκε αόκνως για τη δημιουργία του!
Παραλογισμός;
Ανικανότητα;
Διαλέξτε εσείς!


Το αποκορύφωμα της δυσλειτουργίας που υπάρχει στον Σταθμό είναι ότι ακόμα και το τμήμα των ‘Α βρεφών (το οποίο υπέστη απίστευτη μείωση του 50% ) λειτούργησε στις 16/10/17 αντί για τις αρχές Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα ακόμα
και αυτές οι 8 οικογένειες που έχουν επιλεγεί τα παιδιά τους να πλήρωναν πάλι από το υστέρημα τους για 40 μέρες, προκειμένου να καλυφθεί η ανικανότητα εκείνου που έχει την τύχη στα χέρια του.


Τελικά ποιος είναι ο υπεύθυνος για την ταλαιπωρία δεκάδων οικογενειών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ
Ποιος τολμά να αφουγκραστεί την αγωνία των γονιών και των παιδιών;


Ποιος τολμά να δώσει απαντήσεις;


Απαιτείται άμεσα να αποδοθούν ευθύνες και ο υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση αυτή να απομακρυνθεί από την θέση αλλιώς οι ευθύνες θα βαραίνουν όσους τον καλύπτουν .


Θεωρούμε ότι ΔΕΝ αξίζει η θητεία σας να αμαυρωθεί από μία τέτοια όζουσα κατάσταση.
Οι θέσεις για παιδιά και βρέφη πρέπει να ξαναγίνουν 90 από 74 που μειώθηκαν φέτος.


Οι Λιμενικές οικογένειες των οποίων το υστέρημα μειώνεται λόγω της τραγικής κατάστασης στον παιδικό σταθμό απαιτούν να μάθουν ποιος είναι ο υπεύθυνος της καταστροφικής αυτής σύμβασης. Εφ’ όσον συνεχίσει αυτή η εκφυλιστική κατάσταση σε βάθος χρόνου είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κλείσει ο παιδικός σταθμός.


Ποιοι είναι αυτοί πλέον που καλύπτουν τον υπεύθυνο της όλης αυτής κατάστασης?
Ακούτε Κύριε Υπουργέ;


Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος
Αθαν.Τσατσουλής
Ο Γεν. γραμματέας
Π.Τσιάνος
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->