Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

ΠΕΡΙ ΝΑΥΑΓΙΩΝ....ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΥΝΑΝΠΜε αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας περί ανέλκυσης των Ναυαγίων μας γεννήθηκαν τουλάχιστον δύο κρίσιμα ερωτήματα.

Το πρώτο ερώτημα είναι εάν ο υπουργός έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το εγχείρημα αυτό γιατί από τις πανηγυρικού χαρακτήρα δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και των επιτελών του δεν προκύπτει!

Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει το πως εννοούν τις ανελκύσεις με δεδομένο ότι η προχθεσινή ανέλκυση ήταν μισή,δηλαδή το μισό ναυάγιο ήταν επιβλαβές και θεωρείται απόβλητο ενώ το υπόλοιπο μισό που έμεινε στο βυθό είναι αβλαβές ?

Επί του παρόντος θα μείνουμε εδώ,σύντομα όμως θα επεκταθούμε στα εν γένει Ναυάγια καταστάσεων,ανθρώπων κ.λ.π του χώρου.........

Παραθέτουμε αποσπάσματα των δηλώσεων του Υπουργού:


"To πρυμναίο τμήμα του Φ/Γ CABRERA, το οποίο ανελκύστηκε από την Άνδρο....... θεωρείται απόβλητο και θα μεταφερθεί για διάλυση στην Τουρκία, όταν ετοιμαστούν τα απαραίτητα έγγραφα. Τα υπόλοιπα τμήματα του πλοίου θα μείνουν στο βυθό, καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για τον θαλάσσιο πλούτο."

"Ξεκινάει λοιπόν η προσπάθεια από τη στιγμή που συστήσαμε και τη Δημόσια Αρχή Λιμένων για να βγάλουμε από το βυθό επικίνδυνα για το περιβάλλον πλοία που βυθίστηκαν. Έχουμε χαρτογραφήσει στην περιοχή του Πειραιά και της Ελευσίνας περίπου 45 πλοία και δεν είναι τα μόνα. Αρκεί να σας πω στον κόλπο της Ελευσίνας υπάρχουν τρία ναυάγια, το ένα πάνω στο άλλο. Και έχουμε καταγράψει πάνω από 65 εγκαταλελειμμένα, τα λεγόμενα επικίνδυνα πλοία, τα οποία δυστυχώς πολλές φορές χρησιμοποιούνται και για άλλους ρόλους."

"Είμαστε αποφασισμένοι λοιπόν, να απαντήσουμε δυναμικά με σχεδιασμό και με αποφασιστικότητα. Και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτά τα ζητήματα ότι η λογική να κλείνουμε τα μάτια γιατί έτσι βολεύει κάποιους ή κάποια συμφέροντα έχει παρέλθει." 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->